Αυτό το σάντουιτς πρέπει να ψάξεις για να το βρεις. Αλλά αξίζει.
Στο Two Guys θα φας όλες τις αμαρτωλές αμερικανιές που πάντα ζήλευες
To GPS στο κινητό μου δείχνει ότι είμαι σε καλό δρόμο, αλλά εγώ δεν βλέπω αυτό που ψάχνω. Και αυτό που ψάχνω είναι κάτι κολασμένα σάντουιτς που έχουν στοιχειώσει τον ύπνο μου, οπότε πρέπει πάση θυσία να τα βρω. Αναθεματίζω το GPS και περνάω σε αναλογικά μέσα. Ρωτάω τον περιπτερά: «Μήπως ξέρετε πού…». «Ναι, ναι, θα μπεις στο εμπορικό και θα κατέβεις στον κάτω όροφο». Τι στο καλό, αναρωτιέμαι, γράφω «τρελή για σάντουιτς» στο κούτελο; Ο περιπτεράς μεταφράζει γρήγορα το απορημένο μου βλέμμα: «Εδώ, όλοι το Two Guys ψάχνουν».
Το Two Guys άνοιξε πριν τρία χρόνια από δύο τύπους (obviously), τον Μιχάλη και τον Αλέξανδρο. Οι δυο τους σπούδασαν στην Αμερική (Νέα Υόρκη και Βοστόνη) και για να τα βγάλουν πέρα δούλεψαν στα αμερικάνικα εστιατόρια που βλέπουμε καμιά φορά στις ταινίες και λυσσάμε. Ξέρετε, αυτά με τα πλουσιοπάροχα πρωινά, τη βαριεστημένη σερβιτόρα που σου φέρνει καφέ χωρίς να το ζητήσεις, και τα υπερβολικά κολασμένα βουνά από pancakes. Γνωρίζοντας λοιπόν τα μυστικά του american dining εκ των έσω, όταν ξέσπασε η κρίση αποφάσισαν «αντί να πάμε στην Αμερική, να φέρουμε την Αμερική εδώ!». Και μετά αυτοκτόνησε και η τελευταία διάθεση δίαιτας…
Παρότι έχω έρθει νωρίς ο καφές φίλτρου ήδη ετοιμάζεται και μοσχοβολάει. «Θες πρωινό;», με ρωτάει ο Μιχάλης, ενώ μου φέρνει μια ξέχειλη, αχνιστή κούπα. «Τι πρωινό;». «Αμερικανιές, ρε!». Ααα, τον πονηρό... Θέλω τα σάντουιτς Μιχάλη, πού τα κρύβεις;
Για να υποφέρετε μαζί μου, θα σας πω τι παίζει με αυτά τα σάντουιτς. Πρώτον μιλάμε για δύο διαφορετικά είδη. Το πρώτο αμαρτωλό είδος ακούει στο όνομα “Subs Philly Style” και για τους Αμερικάνους στην ανατολική ακτή είναι ό,τι για εμάς το σουβλάκι: μύθος. Εδώ, το κρέας (κοτόπουλο ή μοσχάρι) σοτάρεται με λαχανικά και ψιλοκόβεται στην πλάκα. Έπειτα στριμώχνεται μέσα σε μια χειροποίητη χωριάτικη μπαγκέτα μαζί με μαγιονέζα και τυρί προβολόνε. Αυτό το αριστούργημα βγαίνει σε δύο μεγέθη: regular (28εκ.) για τις μικρές λιγούρες και jumbo (60εκ.) για τα αχόρταγα παιδιά.
Η δεύτερη αμαρτία έχει το κωδικό όνομα “Grilled Cheese Sandwich” και προκαλεί μικρά εγκεφαλικά σε κάθε μπουκιά. Εδώ, οι φέτες ψωμιού ξεροψήνονται στην πλάκα με American Cream, βούτυρο και λιωμένο τυρί gouda, το οποίο όμως τοποθετείται στην εξωτερική πλευρά δημιουργώντας μια τυρένια κρούστα. Το εσωτερικό του θα το βρεις σε τρεις εκδοχές: το “Dignity” έχει κρεμμύδι, μανιτάρια και cheddar, το “The Temperance Club” κοτόπουλο ή μοσχάρι, bacon, ντομάτα, Iceberg και Caesar’s sauce, ενώ το “Courage”, που δοκίμασα εγώ, κοτόπουλο, αβοκάντο, κρεμμύδι και cheddar. Δεν ήταν απλά νόστιμο, ήταν εθιστικό. Επίσης για πρώτη φορά στη ζωή μου ένιωσα ότι η ύπαρξη του αβοκάντο έχει νόημα.
Μετά τα ανωτέρω θηριώδη, να σας πω πως το Two Guys είναι περισσότερο φημισμένο για τα burgers του! Το μπιφτέκι τους είναι από 100% μοσχαρίσιο φρεσκοκομμένο κιμά και μπαίνει ανάμεσα σε ψωμί brioche, όπως κάθε burger που σέβεται τον εαυτό του. Θα το βρεις σε 10 εκδοχές, αλλά σουξέ γνωρίζει το Sloppy Joe (μαγειρεμένος κιμάς σε σάλτσα από παλιά αμερικάνικη συνταγή ντομάτας-κρεμμυδιού με cheddar, coleslaw και bacon). Αντάξιας φήμης είναι όμως και τα μοναδικά pancakes του (αλμυρά ή γλυκά), όπως και τα hot dogs τα οποία είναι εμπνευσμένα από εκείνα που πουλιούνται στους δρόμους της Νέας Υόρκης. Ακόμα θα βρεις full brunch και γλυκά για λιποθυμίες (αναφέρω μόνο ενδεικτικά το “Diet is (so) over” με French toast, φιστικοβούτυρο που φτιάχνεται εδώ, πραλίνα και μπισκότο oreo…). Ο Μιχάλης όμως θα σου φτιάξει ό,τι θες με τα υλικά που διαθέτει, ενώ αν κλείσεις το μάτι και ρωτήσεις με νόημα: «Υπάρχει κάτι άλλο;», θα ανακαλύψεις έναν ολόκληρο μυστικό κόσμο από πιάτα που δεν αναγράφονται στον κατάλογο, αλλά είναι ικανά να σε στείλουν (π.χ. το Mushroom Melt Burger με φιλέτο κοτόπουλο ή μοσχάρι, κιμά και διπλό τσένταρ...). «Αυτή είναι εξάλλου και η λογική των αμερικάνικων εστιατορίων. Το μενού είναι ενδεικτικό, στην πραγματικότητα μπορούμε να φτιάξουμε τα πάντα». Και πράγματι, τα πάντα τα φτιάχνουν καταπληκτικά, απλά για εμένα, τα sandwich αυτά δεν παί-ζο-νται. You have been warned.
Αγ. Κωνσταντίνου 40 (Εμπορικό Κέντρο ΑΙΘΡΙΟ), Μαρούσι, 210 6000879, Fb: Two Guys
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
14 χρόνια πετυχημένης πορείας στον χώρο της αθηναϊκής εστίασης
Προσοχή τι διαβάζετε για την κουζίνα της Θεσσαλονίκης και πού σας στέλνουν για… τίμιο φαγάκι
Καλό φαγητό, μπάρα με ωραία κοκτέιλ και τέλειες μουσικές
20 χρόνια στην Ομήρου, θα βρεις πολλά περισσότερα από καλό και νόστιμο φαγητό
Στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου ανακαλύψαμε την «τέχνη του να μην κάνεις τίποτα»
Μια μικρή, εκλεπτυσμένη Ιταλία στο Κολωνάκι
Εκεί όπου χτυπά η καρδιά του μεγαλύτερου πάρτι των Ιλισίων
Πάνω στη Μικρή Πρέσπα, και τη μεθοριακή γραμμή
Και μας επιστρέφει στην κλασική Αθήνα που είχαμε ξεχάσει
Ζωντανή μουσική, καλωσόρισμα με welcome drink, ευχές και, φυσικά, ένα λαχταριστό μενού
Εδώ θα απολαύσετε πιάτα αναπάντεχα νόστιμα, που θα σας θυμίσουν κάτι από το οικογενειακό κυριακάτικο τραπέζι!
Το αγαπημένο pasta spot της Αθήνας για αυτές τις γιορτές μας παρουσιάζει την Xmas Magic
Εορταστικό γεύμα σε ένα νεοκλασικό ιστορικό κτίριο που μετρά 140 χρόνια ζωής
Εδώ θα απολαύσεις τη γιορτινή πλευρά της πόλης
Αν ψάχνετε ένα πραγματικά ξεχωριστό εστιατόριο για να αλλάξετε τον χρόνο, το Varoulko είναι ιδανικό
Οι σεφ Pino Saccheri και Αλέξανδρος Λαζούλης δημιουργούν πιάτα που απογειώνουν τη σύγχρονη ιταλική κουζίνα
Το μενού περιλαμβάνει τα καλύτερα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας με σύγχρονες πινελιές και γευστικές εκπλήξεις
Αξέχαστα ρεβεγιόν στο στέκι της Κηφισιάς
Γιορτινές γεύσεις και ζωντανή μουσική στο αγαπημένο εστιατόριο του Κολωνακίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.