- CITY GUIDE
- PODCAST
-
28°
Entryfish: Πολύ Moda το ψάρι…
Εδώ θα φας ψάρι. Και θαλασσινά, και όστρακα, και μεζέδες πρωτότυπους ή και παραδοσιακούς με βάση και συγγένεια πάλι με τον κόσμο του βυθού
![taste-police-entryfish-1.jpg taste-police-entryfish-1.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2018/02/01/taste-police-entryfish-1.jpg)
Πριν ενάμιση μήνα περίπου γράφαμε στην Αthens Voice για την «κάθοδο του Μεγάλου Αλεξάνδρου», εννοώντας όλα τα θεσσαλονικιά ονόματα που κατέβηκαν «νότια» και έδωσαν άλλη χάρη στα εστιατορικά πράγματα της Αθήνας. Δεν προλάβαμε την τελευταία τελευταία άφιξη εκ Βορρά, το Entryfish, που άνοιξε στις αρχές του Μάρτη και μάλιστα σε πόστο κεντρικό της πόλης, την οδό Σκουφά. Έσπευσα! Γιατί και ξακουστό είναι το «βόρειο», γιατί ένας εκ των συνιδιοκτητών είναι ο Νίκος Βαρβέρης των extravagant INTERNI και MODA BAGNO, οπότε φαντάστηκα αμέσως τα καλύτερα.
Πήγα λοιπόν προχτές, Κυριακή μεσημέρι. Ο χώρος όχι τεράστιος, μοντέρνα πολυτελής και μελετημένα διαμορφωμένος από τον Θεσσαλονικιό αρχιτέκτονα Βασίλη Καραλάζο. «Ξεκινάει» με μακριές βελούδινες κουρτίνες στην είσοδο, τραπέζια φαγητού κι ένα μεγάλο υπέροχο κεντρικό μπαρ (ψηλά stools, «μαρμάρινη» και φωτιζόμενη επιφάνεια). Η εντύπωση της χαμηλόφωνης και σούπερ μοδάτης πολυτέλειας που εισπράττεις μόλις μπαίνεις, ολοκληρώνεται με μια εξαιρετικά χαριτωμένη έκπληξη όσο προχωράς προς το βάθος του καταστήματος. Εκεί λοιπόν βρίσκεται ένα άλλο section, πάλι με τραπέζια φαγητού, καναπέδες και κομψές καρέκλες, όλα τους μέσα σε… οργιαστική βλάστηση!
Στο Entryfish, για να περάσουμε στα «κυρίως», θα φας ψάρι. Και θαλασσινά, και όστρακα, και μεζέδες πρωτότυπους ή και παραδοσιακούς με βάση και συγγένεια πάλι με τον κόσμο του βυθού. Περάσαμε στα ενδότερα του… κήπου, διαλέξαμε ψάρια ολόφρεσκα, σαργούς. Υπήρχαν και στείρες (το αγαπημένο μου ψάρι, πολύ μεγάλο, δυστυχώς, για δύο άτομα), σκορπίνες, μπαρμπουνάκια, τσιπούρες πελαγίσιες. Ξανά στο τραπέζι συμπληρώσαμε με τα λοιπά. Μια πιατέλα με ολόφρεσκα κυδώνια, στρείδια, φούσκες και γυαλιστερές, γόνο καλαμαριού με πέστο μαϊντανού – απλά εξαιρετικό, ταραμοσαλάτα την οποία δεν μπορώ ποτέ να αρνηθώ και καλά κάνω, γιατί τούτη εδώ ήταν φτιαγμένη σαν από χέρι μερακλίδικης μαμάς, μια σαλάτα από βραστά χόρτα μαζί με ωραίους ξινούτσικους βολβούς –πολύ μας άρεσε αυτή η «μοντέρνα» πινελιά-προσθήκη.
Ιδανικά φαγωμένοι, ρίχνοντας τις ματιές μας στα celebrities που έκαναν… entry κάθε τόσο, χαλαρωμένοι από την ωραία μουσική και το λευκό βαρελίσιο μοσχοφίλερο του Τσέλεπου, στης «φύσης την αγκαλιά» κυριολεκτικά μέσα, περάσαμε στα γλυκά. Τα οποία ήρθαν (περίεργος και πολύ νόστιμος χαλβάς σχάρας (!!!) με παγωτό και τάρτα λεμόνι), μαζί με μια μεγάλη σαμπανιέρα με τα ποτά της χώνεψης που κερνάει το μαγαζί – μεταξύ τους και το πανάκριβο Vinsanto του Αργυρού, παρακαλώ!
ο Entryfish, να ξέρεις, φέρνει φρέσκα ψάρια και ολοζώντανα θαλασσινά από Θερμαïκό και άλλους ψαρότοπους της Ελλάδας. Κι ακόμη πως είναι ανοιχτό κάθε μέρα και Κυριακή, από τη 1.00 το μεσημέρι, και σερβίρει μέχρι πολύ αργά, ενώ μαθαίνω ότι κάθε του νύχτα είναι καυτή, μουσικές και χοροί κρατάνε όλο τον κόσμο μέχρι τις 3-4 το πρωί.
ENTRYFISH, Σκουφά 52, Κολωνάκι, 210 3617.666, και τιμές καλές για το είδος και την ποιότητα
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Όλα τα φαγητά ένα ταξίδι στην ευλογημένη γη της Μεσσηνίας
Η τέλεια καλοκαιρινή επιλογή για φαγητό µετά τη θάλασσα
Γεύσεις που δεν θα βρεις εύκολα αλλού και που σίγουρα θα θυµάσαι για καιρό.
«Προτεραιότητα στην ποιότητα»
Κρητικό μεράκι και προϊόντα φερμένα κατευθείαν από το νησί
Γνωστό για τις υπέροχες λιχουδιές του, έχει καθιερωθεί ως ο απόλυτος all day προορισµός στην Ηλιούπολη
Aξεπέραστη, αυθεντική, καναδέζικου στιλ πίτσα
Η new age σουβλακερί που στεγάζεται σε γνωστή μονοκατοικία του Πειραιά, οφείλει την ύπαρξή της στο μεράκι μιας παρέας Πασαλιμανιωτών, με πρώτο και καλύτερο τον Μπάμπη που «τρέχει» καθημερινά το κατάστημα
Πάνω στη θάλασσα, με τέλειο φαγητό, έξυπνα κοκτέιλ και καλοκαιρινή, νησιώτικη ατμόσφαιρα
Το νέο εστιατόριο της Αντιπάρου ανοίγει με μία νόστιμη έκπληξη
Γύρος στα κάρβουνα και άλλες ζουμερές αμαρτίες από τα χέρια του Χριστόφορου Πέσκια
Χωρίς πυροτεχνήματα εντυπωσιασμού, μόνο γεύσεις βαθιάς νοστιμιάς
Από τους σεφ του Delta στο ΚΠΙΣΝ, Γιώργο Παπαζαχαρία και Θάνο Φέσκο
Το εστιατόριο της οδού Ικτίνου, που το 2013 κατέβασε ρολά παύοντας να σερβίρει τις διάσημες πατάτες κομπλέ και το φημισμένο γεμιστό του μπιφτέκι, ξανάνοιξε!
Ένας μικρός παράδεισος στην καρδιά της πόλης
Θα βρείτε πολλά και νόστιμα, όπως τις ημίπαστες φρέσκες σαρδέλες στα ορεκτικά
Η ταράτσα του Olympias Rooftop είναι έτοιμη να σου προσφέρει μια καταπληκτική εμπειρία με θέα σε Ακρόπολη, Υμηττό και Λυκαβηττό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.