Ather: η νέα άφιξη της πόλης έχει την πιο ωραία θέα στην πλατεία Μοναστηρακίου
Και σύντομα ανοίγει και ταράτσα με όλη την Ακρόπολη στο κάδρο
![ather-anoigma.jpg ather-anoigma.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2018/02/02/ather-anoigma.jpg)
Ερμού και Αθηνάς. Σκέφτομαι ότι αυτή η γωνία πρέπει να είναι το πιο πολυσύχναστο κομμάτι της πόλης. Το Ather (Αθηνάς και Ερμού) άνοιξε στις 16 Δεκέμβρη και έχει μια συγκλονιστική θέα στην πιο ζωντανή πλατεία του κέντρου.
![dsc06981.jpg dsc06981.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/dsc06981.jpg)
![dsc06995.jpg dsc06995.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/dsc06995.jpg)
![dsc07019.jpg dsc07019.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/dsc07019.jpg)
Το Ather στεγάζεται σε ένα υπέροχο νεοκλασικό κτίριο με μαρμάρινες κολόνες. Σπρώχνω τη γυάλινη πόρτα και βρίσκομαι μέσα σε μια ζεστή σάλα με μεγάλες τζαμαρίες που κοιτούν την πολυσύχναστη πλατεία κατάματα. Βελούδινοι πράσινοι καναπέδες, αναπαυτικές πολυθρόνες, ξύλινα τραπέζια και απαλός φωτισμός. Διαλέγω ένα τραπέζι με φόντο την πλατεία και χαζεύω τον Παρθενώνα που σιγά-σιγά αρχίζει να φωτίζεται.
![dsc06996.jpg dsc06996.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/dsc06996.jpg)
![dsc07114.jpg dsc07114.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/dsc07114.jpg)
![dsc07118.jpg dsc07118.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/dsc07118.jpg)
Στο Ather μπορείς να έρθεις από το πρωί (για την ακρίβεια από πολύ πρωί, αφού ανοίγει στις 7π.μ.!) για να πιεις τον καφέ σου και να απολαύσεις ένα πλουσιοπάροχο πρωινό (την απόλυτη προσοχή μου κέρδισε ο τραχανάς με φέτα και αυγά μάτια με τραγανό ψωμί, που συνοδεύεται από καφέ φίλτρου ή τσάι του βουνού και φρέσκο χυμό πορτοκάλι). Μπορείς να έρθεις ξανά αργότερα για ένα πιάτο από το ωραίο μενού που επιμελήθηκε ο σεφ Δημήτρης Αϊβαλιώτης ή για κάποιο από τα φανταστικά γλυκά το απόγευμα. Και το βράδυ, θα δώσεις και πάλι ραντεβού εδώ για ποτό, κρασί ή ένα ωραίο cocktail με μουσική από Dj (κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή). Δοκίμασα τη Spicy Margarita με τεκίλα Reposado, αρωματικό σιρόπι αγαύης, χυμό λάιμ και το ινδικό μπαχαρικό sumac rim και τη βρήκα εκπληκτική.
![dsc07142.jpg dsc07142.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/dsc07142.jpg)
![dsc07148.jpg dsc07148.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/dsc07148.jpg)
Το μενού έχει ζουμερές πινελιές, ωραία ελληνικά προϊόντα και μερικά διαμαντάκια όπως τα ζυμαρικά Girasoli, γεμιστά με καρύδι, μυζήθρα και μυρωδικά, σερβιρισμένα με κρεμώδη σάλτσα από μανιτάρια και τρούφα, το κριθαρότο με σιγομαγειρεμένα μοσχαρίσια μάγουλα και παλαιωμένη γραβιέρα 12μηνης ωρίμασης από την Κρήτη, το ριζότο με άγρια μανιτάρια, φρέσκο κατσικίσιο τυρί με κομμάτια τρούφας και πάστα από βασιλομανίταρο ή το χοιροποίητο κοντοσούβλι (χοιρινό ή κοτόπουλο) με πίτα καλαμποκιού, φρεσκοκομμένες τηγανιτές πατάτες με μυρωδικά, ντομάτα και αρωματισμένο γιαούρτι.
![ather-1.jpg ather-1.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/ather-1.jpg)
![dsc07065.jpg dsc07065.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/dsc07065.jpg)
Όλα αυτά όμως είναι μόλις το μισό πρόσωπο του Ather. Στο άλλο μισό, στο δεύτερο σκέλος του κτιρίου που βρίσκεται δίπλα ακριβώς στην έξοδο του μετρό, θα ανακαλύψεις σφολιάτες, πίτες με χειροποίητο φύλλο (ανοίγεται καθημερινά εδώ), λαχταριστές προτάσεις σε σάντουιτς, παγωτά που θα σερβίρονται με σπιτικό γλυκό του κουταλιού (πρόσεξε τα τεράστια γυάλινα βάζα με γλυκό κυδώνι, πορτοκάλι ή μανταρίνι!), πληθωρικά γαλακτομπούρεκα, καρυδόπιτες και κανταΐφι που θα ξεφουρνίζονται επιτόπου και καφέ στο χέρι για τους βιαστικούς.
![dsc07167.jpg dsc07167.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/dsc07167.jpg)
![dsc07043.jpg dsc07043.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/dsc07043.jpg)
Αθηνάς 1& Ερμού, Μοναστηράκι, 210 3226897, www.ather.gr, Fb: @AtherCafeBar, Ανοιχτά καθημερινά: 07.00-4.00 π.μ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.