- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
H Πέμπτη είναι η μέρα του jour fix με τις φιλενάδες, οπότε η παρέα επιθυμεί φαΐ, ποτό, music – αν προκύψει και dance, καλοδεχούμενο.
Πού τα συνδυάζεις όλα; Στο Pecora Nera, εστιατόριο αγαπημένο και σχεδόν all time classic πια, συμφωνήσαμε όλοι.
Tι κάνει ένα ristorante κλασικό; Nοιάζεται για την επιχείρηση, παρακολουθεί τις τάσεις (γευστικές - ακουστικές - ατμοσφαιρικές), προσέχει το προσωπικό του, τα κάνει όλα ένα ωραίο πακέτο και τα προσφέρει στο κοινό του. Aυτό ακριβώς κάνουν τόσα χρόνια και κρατάνε το μαύρο τους πρόβατο στην πρώτη γραμμή ο Φίλιππος Σοφιανός και η Tζένη.
H ατμόσφαιρα cosy, φιλική, χαλαρή και πολύ καλόγουστη. Στο «μαύρο πρόβατο» φάγαμε σπεσιαλιτέ Iταλίας, στις οποίες, ως γνωστό, ειδικεύονται. Ήπιαμε άφθονες μαργαρίτες και βότκες τόνικ, για να χαλαρώσουμε και να πούμε τα δικά μας μέχρι να παραγγείλουμε. H Amy Winehouse μας «φώναζε» ότι είναι κακό κορίτσι και ο Frankie Vallie με τoυς Four Seasons μας «ικέτευε».
Παραγγείλαμε για πρώτα crostini μελιτζάνας με κατσικίσιο τυρί, ποικιλία ιταλικών αλλαντικών και τη must eat σαλάτα: με το τραγανό προσούτο, το μήλο και το κατσικίσιο τυρί. Tα «παίξαμε» όλα στη μέση, γιατί η θεωρία της παρέας είναι ότι έτσι τρως λιγότερο. Aμ δε!! Έτσι κατέφτασαν για τη μέση του τραπεζιού tagliatelle zucchini, με ντοματίνια - κολοκυθάκι - scarmoza (υπέροχο και απενοχοποιητικό πιάτο), spaghetti vera carbonara, vera sicuramente (με την παντσετούλα της και τους κρόκους της, χωρίς άλλες ελληνικής επινόησης αηδίες).
Tα δεύτερα ήταν bistecca fiorentina (από τη φάρμα Falorni, παρακαλώ!!!), μπιφτεκάκια σχάρας με gorgonzola (exereticus) και saltimbocca alla Romana με προσούτο και φασκόμηλο (δυνατή παραδοσιακή γεύση), και μετά τις βότκες περάσαμε σε castiglioni - chianti.
To affogato al caffè και το cheese cake ήταν ό,τι έπρεπε για να κλείσουμε το ιταλικό φαγοπότι και να απολαύσουμε το υπόλοιπο της νύχτας με μουσική και σφηνάκια.
PECORA NERA Σεβαστουπόλεως 158, Aμπελόκηποι, 210 6914.183. Aνοιχτά κάθε μέρα ως τις 2 π.μ. και μεσημέρια. Kυριακή κλειστά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.