L’ Audrion, το καινούργιο wine bistrot της Αθήνας είναι γαλλικό και είναι superbe!
Γαλλικά κρασιά και εξαιρετικό φαγητό από τον Alain Parodi
Άνοιξε στο τέλος της χρονιάς –τέλη Νοέμβρη-, και διάλεξε την τουριστική Πλάκα και ένα από τα πιο όμορφα σημεία της για έδρα του. Στην πλατεία Φιλομούσου Εταιρείας, σε ένα παλιό και όμορφο κτίριο που ανακαινίστηκε με κομψότητα και υπέροχη, σύγχρονη αισθητική. Ο χώρος του είναι ψηλοτάβανος και αεράτος, έχει σκούρα μπλε χρώματα στους τοίχους, πράσινες και κίτρινες αποχρώσεις στα έπιπλα, ωραία φωτιστικά του γαλλικού design, αρκετό φυσικό πράσινο που του χαρίζει και μια colonial chic πινελιά. Κάτω, υπάρχει και η μεγάλη του κάβα, γεμάτη με κρασιά που έρχονται κατευθείαν από Γαλλία.
Γαλλίδα η ιδιοκτήτρια Marie Laure Bocaberteille που εδώ και κάποια χρόνια ζει στην Ελλάδα και φιλοδοξεί να προσφέρει στους Αθηναίους αυθεντικές γεύσεις και κρασιά της χώρας της. Γάλλος είναι και ο σεφ Alain Parodi ο οποίος είναι βραβευμένος με αστέρι Michelin αλλά και παλιός μας γνώριμος αφού έχει δουλέψει στη Hytra του Ψυρρή, στο Sani της Χαλκιδικής, στη Μύκονο.
Στο καινούργιο «μπιζουδάκι» της πόλης, τα πάντα, αυτά που θα πιεις και αυτά που θα φας, μυρίζουν Γαλλία (τα κρασιά μπορεί κανείς και να τα αγοράσει σε τιμές κάβας και για το σπίτι). Υπέροχη και μεγάλη γκάμα σε τυριά και αλλαντικά που κρέμονται με τα ταμπελάκια τους μπροστά από την ανοιχτή κουζίνα για να τσιμπολογάς με τις ώρες πίνοντας κρασιά. Καταπληκτικά πατέ, σπιτικά φτιαγμένα από τον Αλαίν, τερίνες, φουα γκρα, σκορδάτα βατραχοπόδαρα και σαλιγκάρια μπουργκινιόν αλλά και πιο «μαγειρεμένα» πιάτα όπως ένα καταπληκτικό ριζότο με λεμόνι και τρούφα που δοκίμασα, καθώς και μοσχαρίσια μάγουλα με σπιτικό πουρέ, κότσι, σολομό και ό,τι άλλο βγάζει καθημερινά η έμπνευση του σεφ.
Εγώ πήγα μισοτυχαία-μισομιλημένα και ενθουσιάστηκα! Τέλειο για ένα μεσημεροαπόγευμα μετά τη δουλειά, ιδανικό για εκείνα τα βράδια που αυτό που ζητάς είναι ένα κρασί κι ένα πιάτο να σε ταξιδέψουν μέχρι τις όχθες του Σηκουάνα.
Πλατεία Φιλομούσου Εταιρείας 3, Πλάκα, 2103241193
INFO
Ένα αυθεντικό γαλλικό στέκι που δηλώνει cave a manger, με γάλλους ιδιοκτήτες και σεφ. Πολύ όμορφος χώρος που συνδυάζει τη γαλλική κομψότητα με κομμάτια του σύγχρονου ντιζάιν, κάτω και το κελάρι με 120 ετικέτες του γαλλικού αμπελώνα. Ανοιχτή κουζίνα όπου ο σεφ Alain Parodi στην κυριολεξία μεγαλουργεί παρουσιάζοντας σπιτικές τερίνες, φουά γκρα, αλλαντικά και τυριά της πατρίδας του αλλά και πιο «μαγειρεμένα» πιάτα όπως το υπέροχο ριζότο με την τρούφα και το λεμόνι. Ανοικτά κάθε μέρα από τις 5 και μετά.
Δες αναλυτικάΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προσοχή τι διαβάζετε για την κουζίνα της Θεσσαλονίκης και πού σας στέλνουν για… τίμιο φαγάκι
Καλό φαγητό, μπάρα με ωραία κοκτέιλ και τέλειες μουσικές
20 χρόνια στην Ομήρου, θα βρεις πολλά περισσότερα από καλό και νόστιμο φαγητό
Στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου ανακαλύψαμε την «τέχνη του να μην κάνεις τίποτα»
Μια μικρή, εκλεπτυσμένη Ιταλία στο Κολωνάκι
Εκεί όπου χτυπά η καρδιά του μεγαλύτερου πάρτι των Ιλισίων
Πάνω στη Μικρή Πρέσπα, και τη μεθοριακή γραμμή
Και μας επιστρέφει στην κλασική Αθήνα που είχαμε ξεχάσει
Ζωντανή μουσική, καλωσόρισμα με welcome drink, ευχές και, φυσικά, ένα λαχταριστό μενού
Εδώ θα απολαύσετε πιάτα αναπάντεχα νόστιμα, που θα σας θυμίσουν κάτι από το οικογενειακό κυριακάτικο τραπέζι!
Το αγαπημένο pasta spot της Αθήνας για αυτές τις γιορτές μας παρουσιάζει την Xmas Magic
Εορταστικό γεύμα σε ένα νεοκλασικό ιστορικό κτίριο που μετρά 140 χρόνια ζωής
Εδώ θα απολαύσεις τη γιορτινή πλευρά της πόλης
Αν ψάχνετε ένα πραγματικά ξεχωριστό εστιατόριο για να αλλάξετε τον χρόνο, το Varoulko είναι ιδανικό
Οι σεφ Pino Saccheri και Αλέξανδρος Λαζούλης δημιουργούν πιάτα που απογειώνουν τη σύγχρονη ιταλική κουζίνα
Το μενού περιλαμβάνει τα καλύτερα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας με σύγχρονες πινελιές και γευστικές εκπλήξεις
Αξέχαστα ρεβεγιόν στο στέκι της Κηφισιάς
Γιορτινές γεύσεις και ζωντανή μουσική στο αγαπημένο εστιατόριο του Κολωνακίου
Σε έναν μοναδικό χώρο με απέραντη θέα στο λιμάνι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.