- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
L’ Audrion, το καινούργιο wine bistrot της Αθήνας είναι γαλλικό και είναι superbe!
Γαλλικά κρασιά και εξαιρετικό φαγητό από τον Alain Parodi
Άνοιξε στο τέλος της χρονιάς –τέλη Νοέμβρη-, και διάλεξε την τουριστική Πλάκα και ένα από τα πιο όμορφα σημεία της για έδρα του. Στην πλατεία Φιλομούσου Εταιρείας, σε ένα παλιό και όμορφο κτίριο που ανακαινίστηκε με κομψότητα και υπέροχη, σύγχρονη αισθητική. Ο χώρος του είναι ψηλοτάβανος και αεράτος, έχει σκούρα μπλε χρώματα στους τοίχους, πράσινες και κίτρινες αποχρώσεις στα έπιπλα, ωραία φωτιστικά του γαλλικού design, αρκετό φυσικό πράσινο που του χαρίζει και μια colonial chic πινελιά. Κάτω, υπάρχει και η μεγάλη του κάβα, γεμάτη με κρασιά που έρχονται κατευθείαν από Γαλλία.
Γαλλίδα η ιδιοκτήτρια Marie Laure Bocaberteille που εδώ και κάποια χρόνια ζει στην Ελλάδα και φιλοδοξεί να προσφέρει στους Αθηναίους αυθεντικές γεύσεις και κρασιά της χώρας της. Γάλλος είναι και ο σεφ Alain Parodi ο οποίος είναι βραβευμένος με αστέρι Michelin αλλά και παλιός μας γνώριμος αφού έχει δουλέψει στη Hytra του Ψυρρή, στο Sani της Χαλκιδικής, στη Μύκονο.
Στο καινούργιο «μπιζουδάκι» της πόλης, τα πάντα, αυτά που θα πιεις και αυτά που θα φας, μυρίζουν Γαλλία (τα κρασιά μπορεί κανείς και να τα αγοράσει σε τιμές κάβας και για το σπίτι). Υπέροχη και μεγάλη γκάμα σε τυριά και αλλαντικά που κρέμονται με τα ταμπελάκια τους μπροστά από την ανοιχτή κουζίνα για να τσιμπολογάς με τις ώρες πίνοντας κρασιά. Καταπληκτικά πατέ, σπιτικά φτιαγμένα από τον Αλαίν, τερίνες, φουα γκρα, σκορδάτα βατραχοπόδαρα και σαλιγκάρια μπουργκινιόν αλλά και πιο «μαγειρεμένα» πιάτα όπως ένα καταπληκτικό ριζότο με λεμόνι και τρούφα που δοκίμασα, καθώς και μοσχαρίσια μάγουλα με σπιτικό πουρέ, κότσι, σολομό και ό,τι άλλο βγάζει καθημερινά η έμπνευση του σεφ.
Εγώ πήγα μισοτυχαία-μισομιλημένα και ενθουσιάστηκα! Τέλειο για ένα μεσημεροαπόγευμα μετά τη δουλειά, ιδανικό για εκείνα τα βράδια που αυτό που ζητάς είναι ένα κρασί κι ένα πιάτο να σε ταξιδέψουν μέχρι τις όχθες του Σηκουάνα.
Πλατεία Φιλομούσου Εταιρείας 3, Πλάκα, 2103241193
INFO
Ένα αυθεντικό γαλλικό στέκι που δηλώνει cave a manger, με γάλλους ιδιοκτήτες και σεφ. Πολύ όμορφος χώρος που συνδυάζει τη γαλλική κομψότητα με κομμάτια του σύγχρονου ντιζάιν, κάτω και το κελάρι με 120 ετικέτες του γαλλικού αμπελώνα. Ανοιχτή κουζίνα όπου ο σεφ Alain Parodi στην κυριολεξία μεγαλουργεί παρουσιάζοντας σπιτικές τερίνες, φουά γκρα, αλλαντικά και τυριά της πατρίδας του αλλά και πιο «μαγειρεμένα» πιάτα όπως το υπέροχο ριζότο με την τρούφα και το λεμόνι. Ανοικτά κάθε μέρα από τις 5 και μετά.
Δες αναλυτικάΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Πάντα με τα καλύτερης ποιότητας υλικά και πάντα με σεβασμό στη γαστρονομική παράδοση της γειτονικής μας χώρας
H παραδοσιακή ιταλική κουζίνα συναντά τη δημιουργική προσέγγιση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.