- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Στο Chicken Stories έχουν όλες τις εκδοχές του κοτόπουλου που ονειρεύεσαι
Οι πιο νόστιμες ιστορίες τρώγονται στην Αγία Παρασκευή
Μπαίνω κατευθείαν στο ψητό: κάπου σε αυτή την πόλη υπάρχει ένα μέρος όπου το κοτόπουλο είναι παντοδύναμος βασιλιάς. Μπαίνει σε burgers, τυλίγεται σε wraps, στριμώχνεται σε σάντουιτς, τηγανίζεται, ψήνεται, πανάρεται και γεμίζει buckets με ζουμερά wings και τραγανά nuggets. Ή στολίζει βουνά από «αθώες» σαλάτες. Ναι, το Chicken Stories είναι το άνδρο της γρήγορης μεν, πεντανόστιμης δε κοτοπουλοδιαστροφής. Με την καλή έννοια.
Η κοτοπουλένια ιστορία ξεκίνησε από μια οικογένεια στη Ρόδο με παράδοση στην εκτροφή κοτόπουλου. Με σίγουρη την πρώτη ύλη, έκαναν το επόμενο βήμα και εγένετο το Chicken Stories. Για αυτό και το motto τους είναι a Family Affair.
Δεν θα πω ψέματα. Δεν είμαι φαν του fast food. Και όλο το στήσιμο του Chicken Stories παραπέμπει σε φαστφουντάδικο. Γουστόζικο, δεν μπορώ να πω, αλλά παρόλα αυτά φαστφουντάδικο. Μπήκα διστακτική και παρέμεινα διστακτική μέχρι που κάτω από τη μύτη μου προσγειώθηκε ένας κουβάς παραγεμισμένος με πικάντικες φτερούγες, τραγανά φιλετάκια και κοτομπουκιές. Μέχρι που έφαγα το υπέροχο Backyard burger (€4.50) με τραγανό φιλέτο κοτόπουλου πανέ 130γρ., τσένταρ, μπέικον, καραμελωμένα κρεμμύδια, μαρούλι και μαγιονέζα Chicken Stories και τσίμπησα και λίγο από το Bistro Burger (€4,50) του διπλανού (δεν φταίω εγώ, είχε φιλέτο κοτόπουλου ψημένο στη σχάρα, baby ρόκα, ντρέσινγκ μουστάρδας και παρμεζάνα!-το λες και διαιτητικό). Μέχρι που –συνεχίζω- αποτέλειωσα με βουλιμία ένα Caesar Salad Wrap (€4,50) με φιλέτο κοτόπουλου σχάρας 140γρ., μαρούλι, κρουτόν, παρμεζάνα και σος του Καίσαρα. Όταν πια ήρθαν οι (εθιστικές) τηγανιτές πατάτες ένιωσα σαν μόλις να αρχίζει το παιδικό μου πάρτι.
Η αλήθεια είναι ότι όσα ψέματα κι αν πεις στον εαυτό σου, έρχεται η στιγμή που έχεις μια ακατανίκητη όρεξη για fast food. Αφού θα την κάνεις που θα την κάνεις λοιπόν την αλητεία, κάνε την τουλάχιστον σωστά. Με 20 (ναι, 20!) διαφορετικά κοτοπουλένια burgers, που περιέχουν όλες τις παραλλαγές του κοτόπουλου που μπορείς να φανταστείς, με σάντουιτς τίγκα στις κοτομπουκιές και φυσικά με το υπέρτατο όνειρο του κουβά που ξεχειλίζει από ζουμερά κομμάτια κοτόπουλου (από 100% φρέσκα ελληνικά κοτόπουλα), ψημένα σε πίεση ατμού με τραγανή κρούστα από εκλεκτές ποικιλίες αλεύρων, και μυρωδάτα μπαχαρικά. Αυτή είναι η αυθεντική συνταγή Chicken Stories. Προφανώς και το hashtag που ταιριάζει εδώ είναι #ZoikaiKota.
Ηρώων Πολυτεχνείου 8, Πλατεία Αγ. Παρασκευής, 210 6016090
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προσοχή τι διαβάζετε για την κουζίνα της Θεσσαλονίκης και πού σας στέλνουν για… τίμιο φαγάκι
Καλό φαγητό, μπάρα με ωραία κοκτέιλ και τέλειες μουσικές
20 χρόνια στην Ομήρου, θα βρεις πολλά περισσότερα από καλό και νόστιμο φαγητό
Στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου ανακαλύψαμε την «τέχνη του να μην κάνεις τίποτα»
Μια μικρή, εκλεπτυσμένη Ιταλία στο Κολωνάκι
Εκεί όπου χτυπά η καρδιά του μεγαλύτερου πάρτι των Ιλισίων
Πάνω στη Μικρή Πρέσπα, και τη μεθοριακή γραμμή
Και μας επιστρέφει στην κλασική Αθήνα που είχαμε ξεχάσει
Ζωντανή μουσική, καλωσόρισμα με welcome drink, ευχές και, φυσικά, ένα λαχταριστό μενού
Εδώ θα απολαύσετε πιάτα αναπάντεχα νόστιμα, που θα σας θυμίσουν κάτι από το οικογενειακό κυριακάτικο τραπέζι!
Το αγαπημένο pasta spot της Αθήνας για αυτές τις γιορτές μας παρουσιάζει την Xmas Magic
Εορταστικό γεύμα σε ένα νεοκλασικό ιστορικό κτίριο που μετρά 140 χρόνια ζωής
Εδώ θα απολαύσεις τη γιορτινή πλευρά της πόλης
Αν ψάχνετε ένα πραγματικά ξεχωριστό εστιατόριο για να αλλάξετε τον χρόνο, το Varoulko είναι ιδανικό
Οι σεφ Pino Saccheri και Αλέξανδρος Λαζούλης δημιουργούν πιάτα που απογειώνουν τη σύγχρονη ιταλική κουζίνα
Το μενού περιλαμβάνει τα καλύτερα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας με σύγχρονες πινελιές και γευστικές εκπλήξεις
Αξέχαστα ρεβεγιόν στο στέκι της Κηφισιάς
Γιορτινές γεύσεις και ζωντανή μουσική στο αγαπημένο εστιατόριο του Κολωνακίου
Σε έναν μοναδικό χώρο με απέραντη θέα στο λιμάνι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.