- CITY GUIDE
- PODCAST
-
34°
Grappa’s
![taste.jpg taste.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2017/12/21/taste_0.jpg)
Zύμη που φουσκώνει, τυρί που λιώνει και μια ιδέα ντομάτας που σιγοψήνεται στο λαδάκι της, μαζί βεβαίως βεβαίως με αδιευκρίνιστα μπαχαρικούλια και πρασινάδες ήταν το πρώτο μυρωδάτο εφέ μπαίνοντας στο Grappa’s. Σκοτεινό και μυστήριο απ’ έξω, μ’ έκανε ν’ αναρωτιέμαι κάθε φορά που πέρναγα σαν τι σόι μετατροπές μπορεί να είχε υποστεί ένα από τα πιο αγαπημένα μου ιταλικά, το Casa di Pasta, το οποίο για χρόνια είχε εκεί το κολωνακιώτικο στέκι του. Ένα λοιπόν έχω να πω σε σένα που σε παραξένεψαν τα σκούρα φιμέ του τζάμια: το Grappa’s είναι ένα ιταλικό, ιταλικότατο restaurant που ανήκει στην ίδια αλυσίδα με τα Casa di Pasta και θέλει να σε παρασύρει σε νέες γευσιποτικές εμπειρίες, εσένα που πολύ το εκτιμάς το φαγητό της γείτονος χώρας. Σου το προσφέρει δε σε νέα, πιο ανάλαφρη εκδοχή, μη φανταστείς, αν ήξερες τον χώρο, τίποτα δραματικές αλλαγές, απλώς λίγο λιγότερα πράγματα, πιο πολύ φως, πιο δυνατή μουσική και μια ατμόσφαιρα που συνολικά κάνει πιο καθημερινή. Στο Grappa’s λοιπόν, που θα το επισκεφθείς γιατί μένεις ή ξέμεινες στο κέντρο, θα πας με τη φίλη σου μετά το γραφείο για να τσιμπολογήσετε κομψά ιταλικά antipasti (ωραιότατα σαλαμικά και προσούτο, μελιτζάνες, αγκιναρίτσες, πιπεριές χωρίς πολλά λάδια), με την παρέα σου τη μεγάλη ώστε να δράσετε με εύρος στον κατάλογο, με τον συνοδό σου για να τσουγκρίσεις ένα ποτήρι κόκκινο κρασί. Σε αυτή την τελευταία περίπτωση η privè αίθουσα στο βάθος θα σ’ εξυπηρετήσει καλύτερα μια και κάνει πιο στο απομονωμένο και ατμοσφαιρικό. (Aυτή η ίδια αίθουσα, η privé, αλλά και όλο το κατάστημα, μαθαίνω, διατίθεται για επαγγελματικά γεύματα, εορτάς και γενέθλια σε πολύ καλές τιμές). Στη συνέχεια θα σε συνδράμει επί του φαγητού νεανικό, νεανικότατο service από τα πιο χαμογελαστά που έχεις συναντήσει και, αν τύχει να ξεμείνεις από τσιγάρα, αμέσως θα σου φέρουν, γιατί οι άνθρωποι έχουν προνοήσει. (Άσχετο, αλλά πολύ μου άρεσε που το κατάστημα διαθέτει και μίνι περίπτερο για τους ξεχασιάρηδες). Στον κατάλογο τώρα θα βρεις μια εκτενή λίστα ιταλικών νοστιμιών, όπως πίτσες με ωραιότατη λεπτή ζύμη, σαλατικά πλούσια, ζυμαρικά πάσης φύσεως, αλλά και κύρια μαγειρεμένα με άφθαστη ιταλική μαεστρία. Kαθ’ όλη τη διάρκεια του εκεί γεύματός σου θα προμηθεύεσαι (και συνέχεια άμα το ζητήσεις, όπως εγώ) ζεστά πιτοψωμάκια από τον παρακείμενο φούρνο της πίτσας, γεγονός που μπορεί να αποβεί μοιραίο για τη γραμμή σου, αλλά πολύ θα το ευχαριστηθείς. Γύρω σου θ’ ακούς γέλια και χαρούμενα γκλιν γκλιν ποτηριών, στο τέλος θα κλείσεις με ωραιότατα γλυκά (εγώ πήρα cheesecake που ήταν καλό), αλλά και με μια γκράπα από τις πολλές που διαθέτει το Grappa’s, η ατμόσφαιρα θα σου κάνει casa italiana αλλά στο πιο μοντέρνο της, και φεύγοντας θα πληρώσεις (όχι ό,τι ακριβώς θα ’θελες για ένα τσιμπολόγημα με τη φίλη σου) το ποσό των 45 ευρώ περίπου. Nα ξέρεις επίσης ότι είναι ανοιχτό κάθε μέρα τα βράδια, το Σάββατο και το μεσημέρι, ενώ τις Παρασκευές και τα Σάββατα υπάρχει και d.j. στην κονσόλα για ακόμη πιο τρελά γλέντια.
Grappa’s, Σπευσίππου 30, Kολωνάκι,
210 7233.348
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.