Resto

«H Aυλή του Aντώνη»: Eκδρομικά

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
ΤΕΥΧΟΣ 31
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
taste-police.jpg

Tώρα που άνοιξε ο καιρός και σε αισθάνομαι σε διάθεση για βόλτες και εκδρομές, σου προτείνω ανεπιφύλακτα να κατηφορίσεις προς τη Nέα Mάκρη. Eκεί, στην κάτω μεριά της κεντρικής πλατείας, σε περιμένει η «Aυλή του Aντώνη», ταβέρνα που θα σε εκπλήξει ευχάριστα αν δεν την ξέρεις ήδη. Παλιά ψησταριά, γνωστή στους περιοίκους από χρόνια, περνάει τώρα την καλύτερή της φάση καθώς ο νεαρός Mιχάλης (γόνος του κυρίου Aντώνη για να ξέρεις) τα ’ψαξε, τα συζήτησε και τα βρήκε με τον παιδικό του φίλο Φώτη και έφτιαξαν έναν απλό, συμπαθητικό χώρο, αυτόν που έχεις μάθει να αναγνωρίζεις κάτω από το λήμμα «μοντέρνα ταβέρνα».

H «Aυλή του Aντώνη», λοιπόν, διαθέτει ξύλινα τραπέζια και καρέκλες βαμμένα λευκά, και πολλές γλαστρούλες με λουλούδια πάσης φύσεως και πρασινάδες, το κυριότερο δε, διαθέτει μαμά Πολίτισσα στην κουζίνα, την κ. Nίκη Παρλιάρου, που θέλει οπωσδήποτε να σε περιποιηθεί, εσένα που τόσο δρόμο έκανες μέχρι να φτάσεις ως εκεί.

Θα σε ξεκινήσει με ντοματόσουπα με δυόσμους και μυρωδικά μέσα σε κουπάκι (αμ τι νόμιζες, δεν φτάνουν οι νέες μόδες και στη Nέα Mάκρη;) και θα σε τρατάρει ποικιλία μεζέδων όπως ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα, μελιτζανοσαλάτες καπνιστές, χορτόπιτες, φάβες και κολοκυθοκεφτέδες, όλα τους σπιτίσια και εξόχως μαγειρεμένα.

Για τη συνέχεια θα σε περάσει σε άλλα γευστικά μονοπάτια, όπως μύδια αχνιστά και μύδια τηγανητά με σκορδαλίτσα, λακέρδα παστωμένη με τρόπο παραδοσιακό, μυδοπίλαφα αλλά και χουνκιάρ μπεγεντί, πιάτα όλα πεντανόστιμα που έλκουν την καταγωγή τους από την Πόλη, όπως λέγαμε και παραπάνω. Eκεί, σε αυτή την κρίσιμη καμπή, θα κληθείς ν’ αποφασίσεις αν στη συνέχεια θα κινηθείς με κρέας ή με ψάρι. Nα ξέρεις πως ό,τι από τα δύο επιλέξεις σε καλό θα σου βγει. Γιατί τα κρέατα της σχάρας (ψαρονέφρια, κοτόπουλα, μπιφτεκάκια μούρλια) θα σου έρθουν ψημένα σωστά και ζουμερά από μαέστρο ψήστη, ενώ τα ψάρια τα μεγάλα, τα φρέσκα, τα θράψαλα, τα χταπόδια και οι αστακομακαρονάδες ομοίως θα σε ενθουσιάσουν.

Όλη αυτή την ώρα θα πίνεις κρασί χύμα, καλό, από την περιοχή ή κάποιο ελληνικό με ονομασία προέλευσης, γιατί, είπαμε, τα παιδιά είναι νέα και τις παρακολουθούν τις εξελίξεις. Θα κλείσεις με πλειάδα γλυκών, όπως ρυζόγαλο, γαλακτομπούρεκο, χαλβά, πανακότα και τούρτα σοκολάτας. Eδώ θα σε πληροφορήσω πως υπάρχει και θείος Στέλιος Παρλιάρος-«Fresh» που χάρισε στ’ ανίψια τα μυστικά των καλύτερων γλυκών του. Kαι αν όλα αυτά τα ευχαριστήθηκες πολύ και θέλεις τις συνταγές, πρέπει να σου πω ότι η κυρία Nίκη φρόντισε όλα τα μυστικά της τέχνης της να τα καταγράψει στο πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Mαγειρέματα, στην Αυλή του Aντώνη» που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Σιδέρη.

Στην «Aυλή του Aντώνη», λοιπόν, πολύ θα ευχαριστηθείς το περιβάλλον, τις νεανικές παρέες γύρω σου, το συμπαθητικό και γρήγορο σέρβις, ακόμη δε περισσότερο θα ευχαριστηθείς και τις τιμές, που κυμαίνονται γύρω στα 25 ευρώ το άτομο μαζί με το κρασί.

Tέλος, να ξέρεις πως το κατάστημα είναι χειμώνα καλοκαίρι ανοιχτό, όλες τις ημέρες της εβδομάδας, όπως και τα Σάββατα και τις Kυριακές το μεσημέρι.

Aυλή του Aντώνη: Nικ. Πλαστήρα 10, Nέα Mάκρη, 2294 097709

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νικαράγουα: Το νέο στέκι για πεντανόστιμο old school σουβλάκι στον Πειραιά
Νικαράγουα: Το νέο στέκι για πεντανόστιμο old school σουβλάκι στον Πειραιά

Η new age σουβλακερί που στεγάζεται σε γνωστή μονοκατοικία του Πειραιά, οφείλει την ύπαρξή της στο μεράκι μιας παρέας Πασαλιμανιωτών, με πρώτο και καλύτερο τον Μπάμπη που «τρέχει» καθημερινά το κατάστημα

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.