- CITY GUIDE
- PODCAST
-
29°
Τα Nice ‘n’ Easy είναι από τα πιο αγαπημένα στέκια εδώ και χρόνια, τόσο στο Κολωνάκι όσο και πάνω στην Κηφισιά. Και είναι αλήθεια πως το δίδυμο Δημήτρης Χριστοφορίδης και Χρήστος Αθανασιάδης, επιχειρηματίες αλλά και σεφ (μιλώντας για τον Χρήστο) στήνουν μαγαζιά (σε Αθήνα αλλά και στη Μύκονο) που χαρακτηρίζονται από ωραία χαλαρή ατμόσφαιρα, προσεγμένα πιάτα που πιάνουν τον παλμό των σύγχρονων τάσεων, προσιτές τιμές.
Εδώ και λίγο καιρό ασχολούνται πυρετωδώς με την καινούργια τους πρόταση, το ιταλικής κουζίνας Frankie, όνομα που έλκει την έμπνευση από τον συναρπαστικό Φράνκ Σινάτρα, τον Αμερικανό σταρ με την ιταλική καταγωγή.
Το καινούργιο, που ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό σήμερα Δευτέρα 11/12 θα το βρείτε εκεί που μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν το Rosebud, και είναι πανέμορφα φτιαγμένο από την αρχιτεκτόνισσα Δήμητρα Κορομπίλη και τον designer Σπύρο Κοντάκη. Ξύλο, μπρούτζος, πράσινα μάρμαρα, πινελιές από φωτεινά χρώματα και πολλή πρασινάδα παραπέμπουν σε μια ζεστή ιταλική τρατορία όπως θα τη συναντούσαμε στη Little Italy της Νέας Υόρκης.
Στα της κουζίνας του Frankie που θα ανοίγει από τις 9 το πρωί προσφέροντας καφέ, ροφήματα, πανίνι και διάφορα ιταλικά snacks, θα παίζουν πολύ τα ωραία ιταλικά antipasti, οι πίτσες από ξυλόφουρνο, μια μεγάλη γκάμα από φρέσκα ζυμαρικά που θα φτιάχνονται καθημερινά επί τόπου, τα κρεατικά και άλλα πολλά της αγαπημένης σε όλους τους Έλληνες ιταλικής κουζίνας.
Μεγάλη σημασία δίνεται και στον υγιεινό τρόπο ζωής με σαλάτες με superfoods, με gluten free άλευρα (αν θες) τόσο στις πίτσες όσο και στα ζυμαρικά, όχι ότι δεν θα υπάρχουν και κολασμένα νόστιμες προτάσεις όπως η πίτσα με την καπνιστή πανσέτα Δράμας, αυγό μάτι και provolone ή τα βουβαλίσια κεφτεδάκια με πεπεροντσίνο και παρμεζάνα. Θα υπάρχει και aperitivo (5-8μ.μ.) με μειωμένες τιμές στα ποτά και τα κοκτέιλ και κεραστά διάφορα ιταλικά μεζεδάκια. Καλή αρχή!
Σκουφά 40, Κολωνάκι, 2103647052
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.