Αν το πάντα ορεξάτο μυαλό σου έχει αναρωτηθεί πώς είναι το brunch στην πιο νόστιμη κουζίνα του κόσμου, αυτή την Κυριακή βάλε μπρος για ένα από τα ωραιότερα ιταλικά της Αθήνας. Το Nolita, το εστιατόριο του εντυπωσιακού ξενοδοχείου Semiramis, έχει πρόσφατα φρεσκάρει την «εμφάνισή» του με τους LOT, (το αρχιτεκτονικό γραφείο των Λεωνίδα Τραμπούκη και Ελένης Πεταλωτή που εδρεύει και στη Νέα Υόρκη) να έχουν προσθέσει γερές δόσεις σύγχρονου, θερμού design που παραπέμπουν σε νέοϋορκέζικες καταστάσεις. Ωραίος, χαμηλός φωτισμός, βαθυπράσινοι τόνοι σε κάποιους από τους τοίχους, ένα υπέροχο μπαρ στη μια άκρη της σάλας και μια open κουζίνα στην άλλη φτιάχνουν ένα ατμοσφαιρικό περιβάλλον που άνετα σε κρατάει για ώρες «εντός».
Το Nolita τιμά την ιταλική κουζίνα με τον πολύ καλό σεφ Γιάννη Λιόκα να φτιάχνει τα καλύτερα των καλύτερων! Για το brunch που είναι ιδιαίτερα προσεγμένο, ο Λιόκας δημιουργεί μια ξεχωριστή κάρτα, όπου τα αυγά βεβαίως και έχουν την τιμητική τους, μαζί όμως έχουν και άρωμα Ιταλίας. Δοκίμασε το αυγό «καρμπονάρα», τα Italian Benedict (με focaccia, αυγό ποσέ, προσούτο San Daniele και σος hollandaise), τα ιταλικά σάντουιτς, τη frittata (με καπνιστή μοτσαρέλα, κολοκύθα, μανιτάρια Portobello). Η πίτσα, σήμα κατατεθέν της ιταλικής γαστρονομίας, δεν λείπει και είναι κορυφαία σε όλες της τις εκδοχές, με το ανοιχτό pizza bar να βρίσκεται στη θέση του και από πίσω τον pizzaiolo Νίκο Σωτηρόπουλο να κάνει τα δικά του, ζυμωτά θαύματα.
Εύκολο όμως και να γλιστρήσεις έτσι όπως πίνεις τα υπέροχα κοκτέιλ ή κάποιο κρασί από την εξαιρετική λίστα του Nolita και σε μια γνωριμία με τα πιάτα του καινούργιου μενού: φρέσκα ζυμαρικά (τέλεια τα fusilli με βασιλικό καβούρι και σάλτσα gricia), κλασικό vitello tonnato, σαλάτες με τραγανό prosciouto, μπακαλιάρος ποσέ με fregola sarda και σαφράν, μοσχαρίσιο συκώτι γάλακτος alla veneziana και αρκετές ακόμη βαθιά νόστιμες όσο και εκλεπτυσμένες γεύσεις, όλες τους αποθεώνουν την ιταλική νοστιμιά.
Χαριλάου Τρικούπη 48, Κηφισιά (ξενοδοχείο Semiramis), 2106231181
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Ελένη Σαράντη μαγειρεύει τις αναμνήσεις της από τα κυριακάτικα τραπέζια της μαμάς
Στη καρδιά του 11ου διαμερίσματος του Παρισιού, ο σεφ Paul-Henri και η γυναίκα του Margaux, μας προσκαλούν σε ένα Μεσογειακό γαστρονομικό ταξίδι
Ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Αϊβαλιώτης παίζει την ελληνική κουζίνα στα δάχτυλα
Στα μετόπισθεν, αγνά και λαϊκά του Ταύρου, η πιο φαεινή ιδέα για φρέσκο ψάρι
Ξεκίνησε σαν καφενείο, από έναν ερασιτέχνη ψαρά
Το πιο μυρωδάτο take away spot της πόλης είναι εδώ!
Ήρθε πριν από λίγους μήνες για να προσφέρει μία εναλλακτική γευστική έξοδο στην περιοχή
Αποτέλεσμα της δουλειάς τριών καλών φίλων, έχει γίνει προορισμός για λάτρεις του καφέ και του brunch
Specialty coffee και ένα από τα καλύτερα brunch της Αθήνας
Μια γευστική περιπέτεια με άρωμα street food
Μοναδικός καφές, εντυπωσιακό brunch και τέλεια cocktails
Εδώ μεγαλουργεί η ταλαντούχα σεφ Αγάπη Μιχελή, προτείνοντας γεύσεις απλές αλλά γεμάτες συναίσθημα
Εδώ θα δοκιμάσεις ένα μοναδικό brunch μενού που συνεχώς εξελίσσεται και συναρπάζει
Ειδικά τα πιάτα με αυγά είναι πραγματικά άψογα!
Ένα από τα πιο ινσταγκραμικά σημεία της πόλης!
Μόλις άνοιξε στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων, στο κέντρο της πόλης
Τη νοστιμιά του νησιού, αυτή που δύσκολα πια συναντάς άμα δεν κρατάει η σκούφια σου από το νησί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.