- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Αρχικά ήταν οι συνοικιακές καφετέριες, ύστερα ήρθαν οι brand name «αλυσίδες», σήμερα το ‘βγαίνω για καφέ ή ποτό’ είναι συνυφασμένο με την εξειδίκευση, το αυθεντικό, την τελειότητα.
Σε αυτή τη νέα τάση, το Κουκάκι «ακούγεται». Η ήσυχη γειτονιά στη σκιά της Ακρόπολης, στην «απόκεντρη» νοτιοανατολική πλευρά του Φιλοπάππου, διεκδικεί επάξια μερίδιο στην εναλλακτική καθημερινή διασκέδαση.
Ένα ταξίδι στις πιο ψαγμένες μεσογειακές γεύσεις ξεκινάει εδώ, στο μικροσκοπικό Drupes & Drips στο στενό δρομάκι της Ζήτρου. Απέναντι από τον θρυλικό για τις «ψωμένιες» ποικιλίες φούρνο του κ. Τάκη και της κ. Άννας, οι γιοι τους Αρτέμης και Θόδωρος μεταμορφώνουν το μικρό χώρο σε γοητευτικό café-deli με μεσογειακό ταμπεραμέντο. Στον λιτό, καλαίσθητο διάκοσμο κυριαρχεί το ξύλο και τα σκούρα γήινα χρώματα. Αλλά η φιλική, από «καρδιάς» εξυπηρέτηση είναι αυτό που τον «γεμίζει».
Από τον Ιούνιο του 2015 που άνοιξε, τα δυο αδέρφια βρίσκονται σε μια συνεχή αναζήτηση υλικών και συνδυασμών γεύσεων και αρωμάτων από τον πλούτο της μεσογειακής γης, κάτι που αντανακλάται και στο μενού του μαγαζιού που «δυσκολεύεται» να παραμείνει ίδιο για πολύ καιρό.
Αν και κατά βάση… στο όρθιο, τίποτα δεν απολαμβάνεις «στα γρήγορα», όποια ώρα της ημέρας κι αν το επισκεφθείς. Είτε το πρωί ή το μεσημέρι ή αργά το απόγευμα ο χρόνος δεν μοιάζει να σε απασχολεί ιδιαίτερα. Σταματά στο άρωμα του εκλεκτού espresso και των φρεσκοστυμμένων χυμών (δοκίμασε οπωσδήποτε τον ανάμεικτο με ρόδι), στις λεπτές και γλυκές γεύσεις των ιταλικών κρασιών, στις φυσαλίδες των prosecco, στη σπιρτάδα των campari spritz, στην ένταση της χειροποίητης κρητικής ρακής. Και μπροστά στους ξύλινους πάγκους με τα ιταλικά, τα γαλλικά και τα ελληνικά τυριά, το parmigiano reggiano, τη gorgonzola, το chevre, το brezain, τις κρητικές γραβιέρες και τα ανθοτύρια, το Μυκονιάτικο ξινοτύρι, τις πιπεριές φλωρίνης και τα τουρσιά, αλλά και τα γνωστά και άγνωστα αλλαντικά με τα περίεργα ονόματα, salame Finocchiona, salame dicinta, το prosciutto di Parma και το culatelo di zibello, την coppa και το ισπανικό jamon, τη λούτζα της Μυκόνου, στις γεύσεις των οποίων θα σε μυήσει με χαρά ο «ειδικός» Άγγελος Κωστόπουλος.
Και όλα συνδυάζονται υπέροχα με το πάντα φρέσκο ψωμί από τον οικογενειακό φούρνο απέναντι (από πού αλλού) που κόβεται και σερβίρεται «παραδοσιακά» με λάδι και χοντρό αλάτι.
Το κείμενο είναι μετάφραση απο το blog TRAVEL FOOD PEOPLE
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.