- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
42 Barstronomy: το opening που συζητιέται τόσο πολύ αυτές τις μέρες
Καινούργιο, ωραίο και φωτεινό, ένα στολίδι στις αθηναϊκές μέρες αλλά και νύχτες που έρχονται…
Τα καυτά νέα ακούστηκαν το καλοκαίρι: ένα από τα πιο επιτυχημένα μπαρ της Αθήνας, το 42 του Χρήστου Χουσσέα, αλλάζει χέρια, νέος του ιδιοκτήτης ο γνωστός Σπύρος Κερκύρας, από τους «πρωτεργάτες» της περίφημης νέας αθηναϊκής drinking σκηνής. Μετά από μήνες πυρετωδών εργασιών το καινούργιο και πολύ λαμπερό 42 άνοιξε την Κυριακή που μας πέρασε. Φυσικά ήμουν εκεί και μεταδίδω: Το νέο είναι ωραίο… δηλαδή πολύ ωραίο! Έχει κρατήσει τη βάση από τον έτσι κι αλλιώς πολύ ωραίο και «μπαρίσιο» του διάκοσμο, έχει φρεσκαριστεί, έχει αλλάξει τον φωτισμό, έχει προσθέσει βελούδο, πολύ μάρμαρο αλλά και τον... Μαρμαρινό στην κουζίνα. Γιατί, ναι, όπως μου λένε και οι δύο, «έχει γίνει πολλή δουλειά στις μπάρες όλο τον τελευταίο καιρό στην Αθήνα, και παίρνουμε συνεχώς διεθνείς διακρίσεις, όμως στα του φαγητού έχουμε μείνει πίσω».
Το οποίον, ο νεαρός μεν αλλά πολύ ταλαντούχος Σταμάτης Μαρμαρινός που μέχρι τώρα τον συναντούσαμε στην κουζίνα του Poseidonion Grand Hotel των Σπετσών, βάζει δίπλα στα aperitivo, signature, new style cocktails που φτιάχνει η φοβερή και τρομερή 4μελής ομάδα του μπαρ, όχι αυτά τα ταπεινά ξηροκάρπια και τσιπσάκια που ήξερες μέχρι τώρα. Βάζει όμως «snacks» όπως ελιές μαριναρισμένες με καπνιστά αμύγδαλα, χειροποίητα πατατάκια με τρούφα και θυμάρι, γιαπωνέζικα φασόλια edamame με κονφί λεμόνι και δυόσμο, και άμα θες κάτι πιο πολύ έχει «bites» όπως row dog (από το hot dog) με ταρτάρ μοσχάρι, κατσικίσιο τυρί tempura με μέλι αρωματισμένο με τρούφα, mac n cheese σε κροκέτα με ντιπ μπέικον δίπλα και άλλα πολλά.
Τούτες τις μέρες και μέχρι να το «στρώσει», το λαμπερό 42 ανοίγει από τις 6.30 κάθε απόγευμα με guests κάποια από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου, όπως το Lost+Found της Κύπρου. Από τις 9 του μήνα όμως, που κάνει και επίσημα εγκαίνια, θα ανοίγει κάθε μέρα από το πρωί με φοβερούς καφέδες και πρωινά, ενώ ανοιχτή σε λίγες μέρες θα είναι και η κουζίνα μεσημέρι-βράδυ με πιάτα που θυμίζουν bistrot αλλά στοχεύουν σε μια καθημερινή υψηλή όσο και προσιτή γαστρονομία.
Φυσικά Σ/Κ θα έχει και brunch, «όχι μόνο με αυγά» μου λένε με νόημα, θα παίζουν και live μουσικές (τις υπόλοιπες μέρες με εναλλασσόμενους djs)... «άντε μη φέρω και πιανίστα» μου φωνάζει ο Κερκύρας την ώρα που φεύγω. Να πάτε, τα παιδιά έχουν πολλά κέφια, το καινούργιο είναι ωραίο και φωτεινό, ένα στολίδι στις αθηναϊκές μέρες αλλά και νύχτες που έρχονται…
Κολοκοτρώνη 3, Αθήνα
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Πάντα με τα καλύτερης ποιότητας υλικά και πάντα με σεβασμό στη γαστρονομική παράδοση της γειτονικής μας χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.