- CITY GUIDE
- PODCAST
-
29°
42 Barstronomy: το opening που συζητιέται τόσο πολύ αυτές τις μέρες
Καινούργιο, ωραίο και φωτεινό, ένα στολίδι στις αθηναϊκές μέρες αλλά και νύχτες που έρχονται…
Τα καυτά νέα ακούστηκαν το καλοκαίρι: ένα από τα πιο επιτυχημένα μπαρ της Αθήνας, το 42 του Χρήστου Χουσσέα, αλλάζει χέρια, νέος του ιδιοκτήτης ο γνωστός Σπύρος Κερκύρας, από τους «πρωτεργάτες» της περίφημης νέας αθηναϊκής drinking σκηνής. Μετά από μήνες πυρετωδών εργασιών το καινούργιο και πολύ λαμπερό 42 άνοιξε την Κυριακή που μας πέρασε. Φυσικά ήμουν εκεί και μεταδίδω: Το νέο είναι ωραίο… δηλαδή πολύ ωραίο! Έχει κρατήσει τη βάση από τον έτσι κι αλλιώς πολύ ωραίο και «μπαρίσιο» του διάκοσμο, έχει φρεσκαριστεί, έχει αλλάξει τον φωτισμό, έχει προσθέσει βελούδο, πολύ μάρμαρο αλλά και τον... Μαρμαρινό στην κουζίνα. Γιατί, ναι, όπως μου λένε και οι δύο, «έχει γίνει πολλή δουλειά στις μπάρες όλο τον τελευταίο καιρό στην Αθήνα, και παίρνουμε συνεχώς διεθνείς διακρίσεις, όμως στα του φαγητού έχουμε μείνει πίσω».
Το οποίον, ο νεαρός μεν αλλά πολύ ταλαντούχος Σταμάτης Μαρμαρινός που μέχρι τώρα τον συναντούσαμε στην κουζίνα του Poseidonion Grand Hotel των Σπετσών, βάζει δίπλα στα aperitivo, signature, new style cocktails που φτιάχνει η φοβερή και τρομερή 4μελής ομάδα του μπαρ, όχι αυτά τα ταπεινά ξηροκάρπια και τσιπσάκια που ήξερες μέχρι τώρα. Βάζει όμως «snacks» όπως ελιές μαριναρισμένες με καπνιστά αμύγδαλα, χειροποίητα πατατάκια με τρούφα και θυμάρι, γιαπωνέζικα φασόλια edamame με κονφί λεμόνι και δυόσμο, και άμα θες κάτι πιο πολύ έχει «bites» όπως row dog (από το hot dog) με ταρτάρ μοσχάρι, κατσικίσιο τυρί tempura με μέλι αρωματισμένο με τρούφα, mac n cheese σε κροκέτα με ντιπ μπέικον δίπλα και άλλα πολλά.
Τούτες τις μέρες και μέχρι να το «στρώσει», το λαμπερό 42 ανοίγει από τις 6.30 κάθε απόγευμα με guests κάποια από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου, όπως το Lost+Found της Κύπρου. Από τις 9 του μήνα όμως, που κάνει και επίσημα εγκαίνια, θα ανοίγει κάθε μέρα από το πρωί με φοβερούς καφέδες και πρωινά, ενώ ανοιχτή σε λίγες μέρες θα είναι και η κουζίνα μεσημέρι-βράδυ με πιάτα που θυμίζουν bistrot αλλά στοχεύουν σε μια καθημερινή υψηλή όσο και προσιτή γαστρονομία.
Φυσικά Σ/Κ θα έχει και brunch, «όχι μόνο με αυγά» μου λένε με νόημα, θα παίζουν και live μουσικές (τις υπόλοιπες μέρες με εναλλασσόμενους djs)... «άντε μη φέρω και πιανίστα» μου φωνάζει ο Κερκύρας την ώρα που φεύγω. Να πάτε, τα παιδιά έχουν πολλά κέφια, το καινούργιο είναι ωραίο και φωτεινό, ένα στολίδι στις αθηναϊκές μέρες αλλά και νύχτες που έρχονται…
Κολοκοτρώνη 3, Αθήνα
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.