- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Mezze, γιατί η καρδιά του μεζέ χτυπάει στη Γλυφάδα
Μερακλίδικες λιχουδιές της θάλασσας και της στεριάς
Χρωματιστές καρέκλες, πρωτότυπα φωτιστικά που αγαπούν το upcycling, ένα vintage ραδιοφωνάκι και εκείνο το τέλειο τιρκουάζ κλουβί που θέλεις να πάρεις σπίτι σου. Ο cozy χώρος του Mezze είναι στην πραγματικότητα το φιλόξενο σαλόνι που πάντα ονειρευόσουν. Μόνο που από την κουζίνα του βγαίνουν μεζεδάκια που εσύ δεν θα έφτιαχνες ούτε στα πιο τρελά σου όνειρα.


Χωρίς παρεξήγηση, ξέρω ότι οι περισσότεροι από εσάς είστε δεινοί μάγειρες (όχι;), αλλά μόνο επαγγελματίες σεφ μπορούν να συναγωνιστούν αυτό το εκπληκτικό γιουβετσάκι με γαρίδες. Ή αυτές τις εντυπωσιακές σούβλες (με κοτόπουλο, black angus ή σολομό) που χρειάζονται δύο (τουλάχιστον) άτομα για να το «καταφέρουν». Ή εκείνες τις αλησμόνητες μπρουσκέτες με γαύρο μαρινάτο. Για να μη μιλήσω για το καβουροπίλαφο…


Όσον αφορά τις επιλογές, το debate της παρέας μοιάζει δύσκολο… Αλλά στ’ αλήθεια, οι υπέρμαχοι των θαλασσινών και οι ορκισμένοι λάτρεις των κρεατικών βγαίνουν εξίσου κερδισμένοι. Θαλασσομεζέδες να γλείφεις τα δάχτυλά σου και κρεατομεζέδες τόσο νόστιμοι που δεν μπορείς να αφήσεις κάτω το πιρούνι. Τι άλλο να ζητήσει κάποιος πιο απαιτητικός; Ίσως μια χορτοφαγική πρόταση και το Mezze δεν θα του χαλάσει το χατίρι.

Τι καλύτερο για να τα συνοδέψεις όλα αυτά, αν όχι κάποιο πολύ καλό απόσταγμα; Ούζο, τσίπουρο, κρητική ρακή, ακόμα και κοκτέιλ με βάση τα ελληνικά αποστάγματα, εσύ αποφασίζεις. Όσο για τις τιμές, είναι value for money, όπως άλλωστε υπαγορεύει η φιλοσοφία του ομίλου Καστελόριζο, στον οποίο ανήκει και το Mezze.


Αγγ. Μεταξά 34 και Φοίβης 11, Γλυφάδα, 210 8980480, Fb: MEZZE Glyfada
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα πάντα στα μαγαζιά που φτιάχνει ο Ζουγανέλης είναι φτιαγμένα με αγάπη
Ιδανικό σημείο για στάση σε μια χριστουγεννιάτικη βόλτα στο κέντρο ή για ένα χαλαρό festive lunch
Ένα εστιατόριο που αποτελεί από μόνο του λόγο επίσκεψης στο νησί του Αργοσαρωνικού
Φρέσκα υλικά, αληθινή γεύση, χαμόγελα χορτασμένα
Ο νέος ιδιοκτήτης, Κωνσταντίνος Σουρτζής, συνεχίζει την ταβέρνα απευθυνόμενος και στους παλαιούς θαμώνες αλλά και σε νέο κόσμο που κατοικεί ή επισκέπτεται τα Εξάρχεια
Ολοκαίνουργιο και πολύ ενδιαφέρον, έχει όλα τα φόντα να γίνει το επόμενο στέκι σου
Αυθεντικές, ουσιαστικές προτάσεις, που θα λατρέψει κάθε καλοφαγάς
Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης συνδυάζει ελληνικές πρώτες ύλες με τεχνικές και επιρροές της ιαπωνικής γαστρονομίας
Το brunch spot που κέρδισε κάθε food lover της πόλης, χάρη στον signature πύργο για δύο, που εμφανίζεται μπροστά σου σαν κάτι άκρως απολαυστικό
Μια γρήγορη στάση που μετατρέπεται σε μικρό, γιορτινό ritual για κάθε επισκέπτη
Από πρωινό και χορταστικό brunch μέχρι χαλαρό δείπνο και δημιουργικά κοκτέιλ.
Φημισμένο για τις γεύσεις, την υψηλή αισθητική και τη ζεστή φιλοξενία
Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την αλήθεια της θαλασσινής γεύσης
Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, όπως θα τη συναντούσε κανείς σε μια καλή ταβέρνα της δεκαετίας του ’50 και του ’60
Festive menus για τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα οποία συνοδεύονται από ζωντανή μουσική
Iδανικό και για όσους αναζητούν έναν όμορφο και καλαίσθητο χώρο για να οργανώσουν εταιρικές εκδηλώσεις, κοπές πίτας ή private events
Υψηλή γαστρονομία, αίσθηση οικείας πολυτέλειας και διάθεση party
Street food που σε απογειώνει, πρώτες ύλες κορυφής και δημιουργίες που μένουν αξέχαστες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.