Mezze, γιατί η καρδιά του μεζέ χτυπάει στη Γλυφάδα
Μερακλίδικες λιχουδιές της θάλασσας και της στεριάς
![114824-667199.jpg 114824-667199.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/114824-667199.jpg)
![377291-778824.jpg 377291-778824.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2017/10/19/377291-778824.jpg)
Χρωματιστές καρέκλες, πρωτότυπα φωτιστικά που αγαπούν το upcycling, ένα vintage ραδιοφωνάκι και εκείνο το τέλειο τιρκουάζ κλουβί που θέλεις να πάρεις σπίτι σου. Ο cozy χώρος του Mezze είναι στην πραγματικότητα το φιλόξενο σαλόνι που πάντα ονειρευόσουν. Μόνο που από την κουζίνα του βγαίνουν μεζεδάκια που εσύ δεν θα έφτιαχνες ούτε στα πιο τρελά σου όνειρα.
Χωρίς παρεξήγηση, ξέρω ότι οι περισσότεροι από εσάς είστε δεινοί μάγειρες (όχι;), αλλά μόνο επαγγελματίες σεφ μπορούν να συναγωνιστούν αυτό το εκπληκτικό γιουβετσάκι με γαρίδες. Ή αυτές τις εντυπωσιακές σούβλες (με κοτόπουλο, black angus ή σολομό) που χρειάζονται δύο (τουλάχιστον) άτομα για να το «καταφέρουν». Ή εκείνες τις αλησμόνητες μπρουσκέτες με γαύρο μαρινάτο. Για να μη μιλήσω για το καβουροπίλαφο…
Όσον αφορά τις επιλογές, το debate της παρέας μοιάζει δύσκολο… Αλλά στ’ αλήθεια, οι υπέρμαχοι των θαλασσινών και οι ορκισμένοι λάτρεις των κρεατικών βγαίνουν εξίσου κερδισμένοι. Θαλασσομεζέδες να γλείφεις τα δάχτυλά σου και κρεατομεζέδες τόσο νόστιμοι που δεν μπορείς να αφήσεις κάτω το πιρούνι. Τι άλλο να ζητήσει κάποιος πιο απαιτητικός; Ίσως μια χορτοφαγική πρόταση και το Mezze δεν θα του χαλάσει το χατίρι.
Τι καλύτερο για να τα συνοδέψεις όλα αυτά, αν όχι κάποιο πολύ καλό απόσταγμα; Ούζο, τσίπουρο, κρητική ρακή, ακόμα και κοκτέιλ με βάση τα ελληνικά αποστάγματα, εσύ αποφασίζεις. Όσο για τις τιμές, είναι value for money, όπως άλλωστε υπαγορεύει η φιλοσοφία του ομίλου Καστελόριζο, στον οποίο ανήκει και το Mezze.
Αγγ. Μεταξά 34 και Φοίβης 11, Γλυφάδα, 210 8980480, Fb: MEZZE Glyfada
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.