- CITY GUIDE
- PODCAST
-
32°
Po’ Boys… Σαν να λέμε «Oh boy, τι μαγείρεψες πάλι!»
Λιχουδιές του Αμερικάνικου Νότου από το food truck του Mama Roux. Φάτε τις όλες στη Ζυθογνωσία 2017
![375990-776068.jpg 375990-776068.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2017/10/10/375990-776068.jpg)
Το Po’ Boys πρωτοσυστήθηκε στο (πεινασμένο) αθηναϊκό κοινό πέρυσι τα Χριστούγεννα. Το ντεμπούτο του έγινε στα πλαίσια του Athens Food Market και το ίδιο κατασκήνωσε στην πλατεία Κοτζιά για δύο εβδομάδες. Οι πληροφορίες μας λένε, ότι υπήρχε άνθρωπος που πλήρωνε καθημερινά την είσοδο του φεστιβάλ αποκλειστικά και μόνο για να παίρνει πακέτα από το Po’ Boys για το σπίτι. Από τότε εμφανίστηκε και σε άλλα φεστιβάλ (όπως το Athens Street Food Festival 2017), σε pop up συναντήσεις (όπως τα Street Food ‘n’ Tunes), και μερικές φορές στο πατρικό του σπίτι, στο Mama Roux.
Ναι, το Po’ Boys είναι στην ουσία η καντίνα του Mama Roux και έχει για μάγειρα επίσης τον σεφ του αγαπημένου εστιατορίου, Βασίλη Σπόρο. Γιατί όμως Po’ Boys; Θα σας πω. Το 1929 στη Νέα Ορλεάνη γίνεται μια μεγάλη απεργία στα τραμ. Τα εστιατόρια τάιζαν τους απεργούς με σάντουιτς και τους φώναζαν “poor boys”, δηλαδή «φτωχόπαιδα». Στη διάλεκτο του αμερικάνικου νότου το “Poor Boy” έγινε “Po’ boy” και ταυτίστηκε με τα σάντουιτς των απεργών.
Αυτά τα σάντουιτς θα δοκιμάσεις; Περίπου. Δηλαδή, δεν ξέρω πώς ακριβώς ήταν τα σάντουιτς που μοιράζονταν στην απεργία του 1929, αλλά οι γνήσιες νοτιοαμερικάνικες barbecue λιχουδιές του Βασίλη δεν παίζονται. «Ούτε εγώ είχα δοκιμάσει αυθεντικό barbecue μέχρι που ταξίδεψα στην Αμερική», λέει ο Βασίλης. Όταν γύρισε, άρχισε τα πειράματα. Πρώτα σε ένα αυτοσχέδιο καπνιστήριο στην ταράτσα του Mama Roux. Έπειτα, σχεδίασε μόνος του ένα μεγαλύτερο καπνιστήριο που κατασκευάστηκε στην Καρδίτσα με ειδική παραγγελία. Δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο πουθενά στην Ελλάδα. Τα κρέατα καπνίζονται σε σταθερή θερμοκρασία στους 120°C και δεν έχουν σχέση με οποιαδήποτε ιδέα έχεις για το τι σημαίνει barbecue.
Δοκίμασα το Pulled Pork Po’ Boy, ένα burger με brioche ψωμάκι και χοιρινή σπάλα ψημένη μέχρι το σημείο να λιώσει, τα Spare Ribs, χοιρινά παϊδάκια με καπνιστές άκρες, γλασαρισμένες με Bourbon, το Brisket Po’ Boy με στήθος βοδινού ανάμεσα σε ένα αφράτο ψωμάκι, τέλεια συνδυασμένο με μια χειροποίητη σάλτσα Creole mayo. Το αγαπημένο μου έγινε όμως το Smoked Turkey BLT. Λεπτές φέτες σιγοκαπνισμένης γαλοπούλας σε φόρμα ολικής άλεσης με sauce tartare, ντομάτα και μαρούλι iceberg. Μια αποκάλυψη. Αυτό είναι ένα ειδικό μενού που ο Βασίλης ετοίμασε για τη Ζυθογνωσία 2017 η οποία και θα πραγματοποιηθεί 14 και 15 Οκτωβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο. Τον Δεκέμβριο όμως το Po’ Boys θα ανοίξει το δικό του στέκι στου Ψυρρή. Όχι, δεν μπορούμε να περιμένουμε μέχρι τότε!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Όλα τα φαγητά ένα ταξίδι στην ευλογημένη γη της Μεσσηνίας
Η τέλεια καλοκαιρινή επιλογή για φαγητό µετά τη θάλασσα
Γεύσεις που δεν θα βρεις εύκολα αλλού και που σίγουρα θα θυµάσαι για καιρό.
«Προτεραιότητα στην ποιότητα»
Κρητικό μεράκι και προϊόντα φερμένα κατευθείαν από το νησί
Γνωστό για τις υπέροχες λιχουδιές του, έχει καθιερωθεί ως ο απόλυτος all day προορισµός στην Ηλιούπολη
Aξεπέραστη, αυθεντική, καναδέζικου στιλ πίτσα
Η new age σουβλακερί που στεγάζεται σε γνωστή μονοκατοικία του Πειραιά, οφείλει την ύπαρξή της στο μεράκι μιας παρέας Πασαλιμανιωτών, με πρώτο και καλύτερο τον Μπάμπη που «τρέχει» καθημερινά το κατάστημα
Πάνω στη θάλασσα, με τέλειο φαγητό, έξυπνα κοκτέιλ και καλοκαιρινή, νησιώτικη ατμόσφαιρα
Το νέο εστιατόριο της Αντιπάρου ανοίγει με μία νόστιμη έκπληξη
Γύρος στα κάρβουνα και άλλες ζουμερές αμαρτίες από τα χέρια του Χριστόφορου Πέσκια
Χωρίς πυροτεχνήματα εντυπωσιασμού, μόνο γεύσεις βαθιάς νοστιμιάς
Από τους σεφ του Delta στο ΚΠΙΣΝ, Γιώργο Παπαζαχαρία και Θάνο Φέσκο
Το εστιατόριο της οδού Ικτίνου, που το 2013 κατέβασε ρολά παύοντας να σερβίρει τις διάσημες πατάτες κομπλέ και το φημισμένο γεμιστό του μπιφτέκι, ξανάνοιξε!
Ένας μικρός παράδεισος στην καρδιά της πόλης
Θα βρείτε πολλά και νόστιμα, όπως τις ημίπαστες φρέσκες σαρδέλες στα ορεκτικά
Η ταράτσα του Olympias Rooftop είναι έτοιμη να σου προσφέρει μια καταπληκτική εμπειρία με θέα σε Ακρόπολη, Υμηττό και Λυκαβηττό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.