- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Το ολοκαίνουργιο Husk έχει ήδη γίνει το meeting point της νυχτερινής Κολοκοτρώνη
Το μεγαλύτερο μαγαζί στο ιστορικό τρίγωνο μόλις άνοιξε
Κατέβαινα την Κολοκοτρώνη φουριόζα, όταν ξαφνικά είδα 2-3 παρέες κοριτσιών να πίνουν τον καφέ τους στο φθινοπωρινό ήλιο. Ναι αλλά πού; Τι ήταν αυτό που δεν ήταν εδώ χθες; Husk. Κέλυφος. Αυτό γράφει η ταμπέλα. Μου τράβηξαν την προσοχή οι λεπτομέρειες: η μεγάλη, καλογυαλισμένη ξύλινη μπάρα, τα φυτά που κρέμονταν από πάνω της και πάνω από τα ποτήρια, οι ντιζαϊνάτες πινελιές…Εντάξει, βασικά το μάτι μου έπεσε πάνω σε ένα τεράστιο μπολ με κρουασανάκια που έρχονται μαζί με τον καφέ. Και μπήκα η λιχούδα. Και καλά έκανα.
Το Husk είναι πράγματι κέλυφος. Από κάτω έχει πολύ ζουμί και από την Κολοκοτρώνη δεν το παίρνεις χαμπάρι. Στο πρώτο βήμα όμως ξεδιπλώνεται. Ο χώρος είναι τεράστιος και στην ουσία διασχίζει ένα…οικοδομικό τετράγωνο! Η πίσω πόρτα σε βγάζει πάνω ακριβώς στην πλατεία Καρύτση, με άλλα, πιο απομονωμένα τραπεζάκια. Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι το εστιατόριο που λειτουργεί στον πάνω όροφο, με ένα μεγάλο μοναστηριακό τραπέζι, αναπαυτικές πολυθρόνες και μια ανοιχτή, υπερυψωμένη κουζίνα στο βάθος. Εδώ είναι το άντρο του executive chef, Νίκου Χατζηκυριάκου, που δημιουργεί και μεγαλουργεί.
Το μενού, πλούσιο, χορταστικό, τίμιο. Σχεδόν όλες οι πρώτες ύλες είναι βιολογικές, τα ζυμαρικά φρέσκα και χειροποίητα, τα κρέατα νωπά, τα γλυκά φτιάχνονται εδώ κάθε μέρα (για του λόγου το αληθές, τη στιγμή που κρυφοκοίταξα από την κουζίνα, ψήνονταν στο φούρνο δύο κέικ σοκολάτας). Στον κατάλογο του φαγητού, την παράσταση κλέβουν το λαυράκι με σταμναγκάθι, αρωματισμένο με τζίντζερ και λάιμ και το Rib Eye με χοντροσπασμένες πατάτες baby, αναμιγμένες με σπανάκι και σάλτσα από μαύρο καπνιστό τσάι. Αυτό ισχυρίζεται τουλάχιστον ο Νίκος, όμως εγώ πρόσεξα κι άλλα διαμαντάκια. Όπως την Picanha από Black Angus με baby πατάτες και γλυκιά σάλτσα κρασιού από δεντρολίβανο. Ή το ωραία χυλωμένο ριζότο μανιταριών. Τελικά διάλεξα τα μαύρα ταλιολίνι με σολομό, λεμόνι, άνηθο και μαστίχα Χίου. Μαύρα από το μελάνι σουπιάς, έκαναν ωραία αντίθεση με τα βρώσιμα κατακίτρινα άνθη και την ατίθαση κορφή του άνηθου. Και μετά η πρώτη μπουκιά, η οξύτητα του λεμονιού, η δροσιά του άνηθου, η τρυφερότητα του σολομού. Αξίζει να αφιερώσετε ένα λεπτό για να αφομοιώσετε τη φρεσκάδα των υλικών. Ήταν αριστουργηματικό.
Κι οι λάτρεις του brunch όμως θα ενθουσιαστούν. Τορτίγιες, ομελέτες, βάφλες, μπρουσκέτες, pancakes και πολλές ακόμα πληθωρικές λιχουδιές, παρελαύνουν στα τραπέζια του Husk και μάλιστα κάθε μέρα. Ξέχνα τις Κυριακές, η ζωή είναι πολύ μικρή για να τρώμε brunch μόνο μία φορά την εβδομάδα. Κι αν τα μεσημέρια δεν θες να κάνεις διάλειμμα για φαγητό, μπορείς απλά να πιεις ένα ποτήρι κρασί διαλέγοντας από την καλά ενημερωμένη λίστα και να το συνοδέψεις με νόστιμα, καλομελετημένα πλατό.
Κανονικά, η ανάγνωση θα έπρεπε να τελειώνει κάπου εδώ. Στα αλήθεια όμως από εδώ και κάτω αρχίζει η ψυχή του Husk. Ανήκει στα στέκια που νυχτοπερπατούν, βλέπετε, και τις νύχτες τα αίματα ανάβουν. Σύντομα θα υπάρχει μία έκπληξη για κάθε βράδυ της εβδομάδας, τα live θα είναι συχνά (και με επώνυμους τραγουδιστές), οι dj’s απαραίτητοι, και η νύχτα μεγάλη. Ήδη, μαθαίνω, τις Παρασκευές και τα Σάββατα, το Husk είναι το meeting point της Κολοκοτρώνη. Το cocktail που πρέπει να ζητήσεις από τον ειδικό του είδους, Κυριάκο Κυριακόπουλο; Πες το “Redemption”. Έχει βάση το gin, έχει cinnamon n’ vanilla cordial, κόκκινα φρούτα και salty chocolate στο…ποτήρι! Μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα τους στο Facebook για να ενημερωθείτε για όλα τα φαντασμαγορικά που θα συμβούν…
Κολοκοτρώνη 8, 210 3245308, Fb: @HuskAthens, Instagram: husk_athens, Ώρες Λειτουργίας: 09.00- (πολύ) αργά
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.