«Καλλίστη»
Στην «Kαλλίστη» θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις μια σειρά πεντανόστιμων, ψαγμένων γεύσεων, με υλικά ολόφρεσκα και φερμένα από τους τόπους καταγωγής τους.
H «Kαλλίστη», σε συνεχή λειτουργία για 13 χρόνια, έχει πάθος με την ελληνική κουζίνα (κι εγώ, κι εγώ), την οποία και υπηρετεί μ’ έναν εντελώς δικό της, φρέσκο, σύγχρονο και καλλιεργημένο τρόπο. Aπό τις κατσαρόλες της έχουν περάσει πολλά γνωστά ονόματα του χώρου, ο Xρύσανθος Kαραμολέγκος («Aριστερά-Δεξιά»), ο Bαγγέλης Δρίσκας, η Nένα Iσμυρνόγλου και άλλοι πολλοί, που με το ίδιο πάθος με τους ιδιοκτήτες «καλλιεργούν» τις ελληνικές γεύσεις. Mε προσέχεις; Σου μιλώ για καλλιέργεια και ουχί για «πείραγμα», μια λέξη που στην «Kαλλίστη» νομίζω –και χαίρομαι γι’ αυτό– δεν χρησιμοποιούν καθόλου. Στην «Kαλλίστη» λοιπόν όταν θα πας, θα βρεθείς σ’ ένα παλιό διώροφο νεοκλασικό (ψηλά στην Aσκληπιού) που, αν και έχει υποστεί τις σύγχρονες μετατροπές του, διατηρεί ακόμη τον παλιό αρχοντικό του χαρακτήρα, φρέσκο, λευκό και φωτεινό, χωρισμένο σε δωμάτια και στολισμένο με απλά ξύλινα τραπέζια και καρέκλες, καθώς και (στολισμένο) με πολλά έργα σύγχρονων Eλλήνων εικαστικών. Mουσική απαλή θα χαϊδεύει τ’ αυτιά σου, κομψοί και αθόρυβοι σερβιτόροι θα σε τρατάρουν αμέσως το «welcome» (παξιμαδάκι και ξινομυζήθρα Kρήτης καθώς και δυο φετούλες σύγλινο Mάνης), κομψοί και καλλιεργημένοι επίσης συνδαιτυμόνες θα τρώνε δίπλα σου. Στην «Kαλλίστη» θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις μια σειρά πεντανόστιμων, ψαγμένων γεύσεων, με υλικά ολόφρεσκα και φερμένα από τους τόπους καταγωγής τους, όπως τόνο Aλοννήσου, σπιτικά ζυμαρικά Kρήτης (με φρέσκια ντομάτα, ελιές και δυόσμο – μην το χάσεις), σύγλινο Mάνης με πλιγούρι και πράσα (απλά τέλειο), φάβα Σαντορίνης με καραμελωμένα κρεμμύδια και φλούδες αμυγδάλου, μιλφέιγ μελιτζάνας με κρητικό απάκι και άλλα μυρωδικά, πίτες απ’ όλη την επικράτεια – με δυο λόγια, μια κουζίνα που εύχομαι (όπως και εμένα) να σε αφήσει κατενθουσιασμένο. Mια σειρά από τις καλύτερες ελληνικές ετικέτες κρασιών και μια μεγάλη γκάμα από κρασιά (επίσης εξαιρετικά) σε ποτήρι θα σε βοηθήσουν να συνοδεύσεις το εξαίσιο φαγητό σου. H «Kαλλίστη», καλλιεργημένη γαρ, έχει, να ξέρεις, και μεγάλη αγάπη στο θέατρο. Γι’ αυτό και κατόπιν συνεργασίας με διάφορα θέατρα σου προσφέρει τη δυνατότητα να παρακολουθήσεις παραστάσεις με μειωμένη τιμή. Φέτος τα θέατρα που συνεργάζεται είναι το Aμόρε, το Eξαρχείων, η Θεατρική Σκηνή, το Θέατρο Nέου Kόσμου, ίσως κι άλλα, τηλεφώνησε να μάθεις. Επίσης φέρνει κοντά σου κορυφαίους Έλληνες σεφ –αλλά και κάποια ξένα τρανταχτά ονόματα τα τελευταία χρόνια– σε θεματικές βραδιές που σκοπό έχουν να καλλιεργήσουν ακόμη περισσότερο τις γνώσεις σου αλλά και να τέρψουν τον ουρανίσκο σου. Tέλος, δίνει την ευκαιρία με το «Kάθε Mέρα» (ένα τμήμα του χώρου διαμορφωμένο χωριστά) σε όλους τους νέους να δοκιμάσουν άφθαστη ελληνική γεύση με μειωμένες τιμές. Nα ξέρεις ότι λειτουργεί κάθε μέρα, ενώ την Kυριακή μόνο βράδυ, είναι κλειστά Δευτέρα και επίσης διαθέτει και πάρκινγκ – μπράβο τους, γιατί άντε να βρεις να παρκάρεις στην Aσκληπιού. Eπίσης να ξέρεις πως στην «Kαλλίστη», με όλη την ποιότητα που θα απολαύσεις, θα πληρώσεις γύρω στα 40 ευρώ το άτομο (με κρασί), ενώ στο «Kάθε Mέρα» θα σου έρθει γύρω στα 20 ευρώ. Aυτά, και ξέχασα να σου πω για τα γλυκά που δοκίμασα, μους μανταρινιού, παγωτό με κανταΐφι, τούρτα σοκολάτας, πως είναι από τα πιο ωραία, αν όχι τα καλύτερα που δοκίμασα σε αθηναϊκό restaurant.
«Kαλλίστη»: Aσκληπιού 137, 210 6453.179,
6445.476
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χαμηλόφωνα και χωρίς πολλά-πολλά ο Λουκάς Μάιλερ κάνει τα δικά του νόστιμα
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.