- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Τα καλύτερα της θάλασσας στο Ναυάγιο της Μήλου
Τα μυστικά της ιστορικής ταβέρνας, με ιστορία 30 χρόνων
Οι περισσότεροι είναι ερωτευμένοι με τη Μήλο για τις παραλίες της. Λένε πως οι «πολύ καλές» είναι τουλάχιστον 75, αλλά αν υπάρχει όχημα 4Χ4 ή σκάφος είναι πολύ περισσότερες. Οι πιο «ψαγμένοι», όμως, (ανα)γνωρίζουν τη Μήλο και για το υπέροχο φαγητό της. Κι ένα από τα εστιατόρια που δημιούργησαν αυτή τη φήμη είναι το Ναυάγιο, με παρουσία στο νησί 30 ετών.
Το Ναυάγιο βρίσκεται σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία του Αδάμαντα, ακριβώς μπροστά στη θάλασσα, είναι πλήρως ανανεωμένο και οι άνθρωποί του θα σε κάνουν να νιώσεις τόσο ζεστά, όσο κι αν πήγαινες στο κατάστημα ενός πολύ καλού σου φίλου. Αλλά εδώ το άλφα και το ωμέγα είναι το φαγητό, το οποίο επιμελείται ο πολύ καλός (και πολύ γνωστός) σεφ, Κώστας Παπαϊωάννου.
Η κουζίνα είναι μοντέρνα μεσογειακή με βάση τα θαλασσινά, τα οποία είναι πάντα φρέσκα, προσεκτικά διαλεγμένα από τους ψαράδες του νησιού. Εδώ, μπροστά στη θάλασσα, θα απολαύσεις φοβερά πιάτα όπως καρπάτσιο χταποδιού, κατσαρόλα θαλασσινών στο ζωμό της με λάδι τρούφας, χυλοπιτάκι γαρίδας, ταρτάρ φρέσκου ψαριού, σεβίτσε τόνου και πολλά ακόμα ωραία και νόστιμα, χωρίς να λείπουν και οι προτάσεις κρεατικών (θα γλύφεις τα δάχτυλά σου με τη χοιρινή μπριζόλα 700γρ.), αλλά και οι δροσερές σαλάτες.
Να ρωτήσεις και για τις ντόπιες παραδοσιακές γεύσεις, όπως τα πιταράκια και την καρπουζόπιτα και να απολαύσεις τις μικρές χαρές της ζωής σε μια από τις πιο ιδιαίτερες ταβέρνες των ελληνικών νησιών.
Μήλος, Αδάμαντας, 2287024124, fb: Navagio Milos
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.