Ήταν το 1984 όταν ο Μπάμπης και η Καλλιόπη άνοιξαν την ταβέρνα τους στην παραλία της Παναγίτσας. Όρκο πήρανε βαρύ: θα φτιάχνανε μόνο σπιτικά φαγητά, όπως τα έφτιαχναν οι μαμάδες τους. Σύντομα τα γεμιστά του Μπάμπη έγιναν ξακουστά σε όλο το νησί, χώρια ο κολασμένος μουσακάς…
Το 2003 η ταβέρνα περνάει στην επόμενη γενιά και ο Νίκος με τη Νατάσσα δίνουν νέα πνοή με καινούργιες γεύσεις και μοντέρνες, σύγχρονες πινελιές, μέσα και έξω από την κουζίνα. Η ταβέρνα, όμορφη και ανανεωμένη πια, βρίσκεται πάνω στο κύμα. Είναι σχεδόν αδύνατο να μην κάνεις μια βουτιά σε αυτά τα νερά, πριν απολαύσεις όλα τα νόστιμα του ελληνικού καλοκαιριού.
Και τι δεν θα βρεις! Φρέσκο ψαράκι και θαλασσινά, γαρίδες, λουκούλλειες αστακομακαρονάδες (κατόπιν παραγγελίας), αλλά και τα σπιτικά μαγειρευτά που αγάπησαν όλοι οι Αιγινήτες. Δοκίμασε οπωσδήποτε τις γεμιστές ντομάτες, τους λαχανοντολμάδες, την κοπανιστή με το φιστίκι Αιγίνης, το αλησμόνητο χταποδάκι ξιδάτο στη λαδόκολλα, αλλά και το καταπληκτικό κοτόπουλο ρολό με φιστίκι Αιγίνης.
Από τα πιάτα…νέας γενιάς, άφωνο θα σε αφήσουν το μοσχαράκι με παπαρδέλες, ελιές και ξινομυζήθρα, το κέικ σολομού, τα γεμιστά κολοκυθάκια με γαρίδες (ποίημα!), οι χταποδοκεφτέδες, οι μπακαλιαροκροκέτες με αγιολί, το αρνάκι μπούτι με φιστίκι και baby πατάτες και τα άπαιχτα λινγκουίνι με φρέσκα θαλασσινά και κάρυ. Α! Και μην ξεχάσεις να ζητήσεις την τρομερή πάβλοβα που φτιάχνει η Νατάσα!
Ο Μπάμπης ανοίγει από τις 10 το πρωί και σε περιμένει στα φιλόξενα τραπεζάκια του για καφεδάκι ή ουζάκι. Το βράδυ όμως, το παραθαλάσσιο ταβερνάκι βγάζει στη φόρα όλη τη ρομαντική του ψυχή, ανάβει κεράκια, στρατηγικά τοποθετεί φαναράκια στην αμμουδιά και μαγειρεύει κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι. Ελληνικό καλοκαίρι για πάντα, που λέμε; Αυτό ακριβώς.
Ακτή Τότη Χατζή 7, Αίγινα, 2297 023594, Fb: Babis Aegina Resto
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.