Στο ολοκαίνουργιο Café Canal θες να περάσεις το καλοκαίρι όλο
Στο τέρμα του καναλιού του ΚΠΙΣΝ είναι και αυτό ένα μικρό θαύμα
![364735-754401.jpg 364735-754401.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2017/07/21/364735-754401.jpg)
Δίπλα στο κανάλι άνθρωποι περπατούν, κάνουν ποδήλατο, ακούν μουσική. Ένα απαλό αεράκι χαϊδεύει το νερό. Είναι όλα τόσο ήρεμα που μοιάζουν με τη μακέτα μιας πολλά υποσχόμενης κατασκευής σε κάποια ξένη χώρα του Βορρά. Την έχω δει αυτή τη μακέτα, πριν ακόμα χτιστεί το ΚΠΙΣΝ. Ποταμάκια, δεντράκια και μικρά χρωματιστά ανθρωπάκια που περπατούν ανέμελα ή τρώνε σε κάποιον από τους ειδικά διαμορφωμένους χώρους εστίασης. Ποτέ όμως δεν πίστεψα ότι θα τη δω σε τρεις διαστάσεις, πόσο μάλλον ότι θα περπατώ και εγώ μαζί με τα άλλα χρωματιστά ανθρωπάκια και θα πίνω τον καφέ μου στο μικρό κτήριο που κι αυτό σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο του Renzo Piano. Να όμως που κάποτε γίνονται και θαύματα.
Το Café Canal στο τέρμα του καναλιού είναι και αυτό ένα μικρό θαύμα. Minimal κατασκευή σε προνομιακή θέση, με θέα στο μεγάλο κανάλι και στο υπέροχο κεντρικό κτίριο του Renzo Piano. Άνοιξε πριν λίγες μέρες από το γνωστό και αγαπημένο εστιατόριο It της οδού Σκουφά, ενώ το μενού έχει την υπογραφή του Ανδρέα Λαγού, ο οποίος άλλωστε είναι και ο δημιουργός του αρχικού μενού του It.
Δοκίμασα όλο τον κατάλογο (παρά κάτι…) και μπορώ να πω μπράβο! Μπράβο γιατί η φάβα με καρότο και καραμελωμένο κρεμμύδι ήταν άπαιχτη και το γιαούρτι με αγγούρι και φέτα άκρως δροσερό. Μπράβο γιατί το πλατό με τα ελληνικά τυριά είχε ένα υπέροχο βολάκι Άνδρου, κατσικίσιο τυρί Κρήτης, αρσενικό Νάξου, καπνιστό Μετσόβου, γραβιέρα Αμφιλοχίας και ήταν σαν να έτρωγες την Ελλάδα όλη. Μπράβο και στις μπρουσκέτες με γαρίδα και κρέμα αβοκάντο, ανάλαφρες και καλοκαιρινές. Χίλια μπράβο στο πλούσιο vitello tonnato, στην (πεντανόστιμη) ανοιχτή αραβική πίτα με μοσχάρι νουά, καραμελωμένα κρεμμύδια και μανούρι, αλλά και στο σάντουιτς με προσούτο Καρπενησίου, μοτσαρέλα, ντομάτα, ρόκα και χειροποίητο πέστο βασιλικού. Όσο για τα γλυκά, θα βρεις τρία. Μια αέρινη μους γιαουρτιού με λεμόνι, κόκκινα φρούτα και μπισκότο, ένα λαχταριστό μωσαϊκό με σάλτσα λευκής σοκολάτας και καραμελωμένα καρύδια και ένα εκ-πλη-κτι-κό banoffee με σπιτική σάλτσα καραμέλας που θα σε κάνει να λυγίσεις ακόμα και αν δεν είσαι φαν.
Να έρθεις ακόμα για απολαυστικούς χυμούς, σπιτικά bakery (από τις 9 το πρωί), για cocktails, μπίρες ή κρασί και φυσικά για καφέ TAF με θέα το κανάλι και όλο το καλοκαίρι στα πόδια σου. Μην ανησυχείς, τα μικρά σου θα μείνουν απασχολημένα με τα νόστιμα παιδικά γεύματα που έχει δημιουργήσει η ομάδα του It, αλλά και με τα σουπλά που έχουν οδηγίες για να φτιάξεις το δικό σου χάρτινο καραβάκι (πόσο τέλειο;).
Ένα μέρος για να τσιμπολογήσεις κάτι νόστιμο και ποιοτικό μετά τη βόλτα σου ή να δώσεις ραντεβού για καφέ μακριά από το χάος της πόλης. Έλειπε κάτι τέτοιο για καιρό από το ΚΠΙΣΝ, ευτυχώς όχι πια.
Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα-Κυριακή, 09.00-00.00, 213 0436464, Fb: CANAL CAFE at SNFCC
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.