- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Στο ολοκαίνουργιο Café Canal θες να περάσεις το καλοκαίρι όλο
Στο τέρμα του καναλιού του ΚΠΙΣΝ είναι και αυτό ένα μικρό θαύμα
Δίπλα στο κανάλι άνθρωποι περπατούν, κάνουν ποδήλατο, ακούν μουσική. Ένα απαλό αεράκι χαϊδεύει το νερό. Είναι όλα τόσο ήρεμα που μοιάζουν με τη μακέτα μιας πολλά υποσχόμενης κατασκευής σε κάποια ξένη χώρα του Βορρά. Την έχω δει αυτή τη μακέτα, πριν ακόμα χτιστεί το ΚΠΙΣΝ. Ποταμάκια, δεντράκια και μικρά χρωματιστά ανθρωπάκια που περπατούν ανέμελα ή τρώνε σε κάποιον από τους ειδικά διαμορφωμένους χώρους εστίασης. Ποτέ όμως δεν πίστεψα ότι θα τη δω σε τρεις διαστάσεις, πόσο μάλλον ότι θα περπατώ και εγώ μαζί με τα άλλα χρωματιστά ανθρωπάκια και θα πίνω τον καφέ μου στο μικρό κτήριο που κι αυτό σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο του Renzo Piano. Να όμως που κάποτε γίνονται και θαύματα.
Το Café Canal στο τέρμα του καναλιού είναι και αυτό ένα μικρό θαύμα. Minimal κατασκευή σε προνομιακή θέση, με θέα στο μεγάλο κανάλι και στο υπέροχο κεντρικό κτίριο του Renzo Piano. Άνοιξε πριν λίγες μέρες από το γνωστό και αγαπημένο εστιατόριο It της οδού Σκουφά, ενώ το μενού έχει την υπογραφή του Ανδρέα Λαγού, ο οποίος άλλωστε είναι και ο δημιουργός του αρχικού μενού του It.
Δοκίμασα όλο τον κατάλογο (παρά κάτι…) και μπορώ να πω μπράβο! Μπράβο γιατί η φάβα με καρότο και καραμελωμένο κρεμμύδι ήταν άπαιχτη και το γιαούρτι με αγγούρι και φέτα άκρως δροσερό. Μπράβο γιατί το πλατό με τα ελληνικά τυριά είχε ένα υπέροχο βολάκι Άνδρου, κατσικίσιο τυρί Κρήτης, αρσενικό Νάξου, καπνιστό Μετσόβου, γραβιέρα Αμφιλοχίας και ήταν σαν να έτρωγες την Ελλάδα όλη. Μπράβο και στις μπρουσκέτες με γαρίδα και κρέμα αβοκάντο, ανάλαφρες και καλοκαιρινές. Χίλια μπράβο στο πλούσιο vitello tonnato, στην (πεντανόστιμη) ανοιχτή αραβική πίτα με μοσχάρι νουά, καραμελωμένα κρεμμύδια και μανούρι, αλλά και στο σάντουιτς με προσούτο Καρπενησίου, μοτσαρέλα, ντομάτα, ρόκα και χειροποίητο πέστο βασιλικού. Όσο για τα γλυκά, θα βρεις τρία. Μια αέρινη μους γιαουρτιού με λεμόνι, κόκκινα φρούτα και μπισκότο, ένα λαχταριστό μωσαϊκό με σάλτσα λευκής σοκολάτας και καραμελωμένα καρύδια και ένα εκ-πλη-κτι-κό banoffee με σπιτική σάλτσα καραμέλας που θα σε κάνει να λυγίσεις ακόμα και αν δεν είσαι φαν.
Να έρθεις ακόμα για απολαυστικούς χυμούς, σπιτικά bakery (από τις 9 το πρωί), για cocktails, μπίρες ή κρασί και φυσικά για καφέ TAF με θέα το κανάλι και όλο το καλοκαίρι στα πόδια σου. Μην ανησυχείς, τα μικρά σου θα μείνουν απασχολημένα με τα νόστιμα παιδικά γεύματα που έχει δημιουργήσει η ομάδα του It, αλλά και με τα σουπλά που έχουν οδηγίες για να φτιάξεις το δικό σου χάρτινο καραβάκι (πόσο τέλειο;).
Ένα μέρος για να τσιμπολογήσεις κάτι νόστιμο και ποιοτικό μετά τη βόλτα σου ή να δώσεις ραντεβού για καφέ μακριά από το χάος της πόλης. Έλειπε κάτι τέτοιο για καιρό από το ΚΠΙΣΝ, ευτυχώς όχι πια.
Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα-Κυριακή, 09.00-00.00, 213 0436464, Fb: CANAL CAFE at SNFCC
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.