Φαγητό στα Κύθηρα
Στον Αυλέμονα αποβιβάστηκαν οι ‘Άγγλοι όταν κατέλαβαν τα Κύθηρα το 1809 – «Ευλίμενος» ονομαζόταν στην αρχαιότητα, «καλό λιμάνι»… και είχανε μείνει κάγκελο οι κατακτητές από την ομορφιά του τοπίου. Που είναι ίδιο εδώ και διακόσια, ίσως δύο χιλιάδες χρόνια: ένας μικρός στενός κόλπος με πολύ γαλάζια νερά κι ένα άσπρο χωριουδάκι σκαλωμένο στο πλάι του.
Σ αυτό το πάρα πολύ γραφικό ψαροχώρι βρίσκεται η «Ψωμολαδέα», ταβερνάκι με σύγχρονη Ελληνική κουζίνα ‘withatwist’, όπως θα έλεγαν οι Άγγλοι. Η πέρκα, πχ, ψήνεται σε πουγγί μαζί με καρώτα, κολοκυθάκια και πιπεριές και γίνεται «τρικολόρ». Ο τόνος ψήνεται με κρούστα φυστικιώνΑιγίνης και σως μουστάρδας. Όλα τα πιάτα είναι βασισμένα στην Ελληνική-Μεσογειακή κουζίνα απλώς με κάμποσες πινελιές έμπνευσης…
Το πρώτο μεγάλο ατού της «Ψωμολαδέας» είναι ο τόπος, ο Αυλέμονας, που αξίζει να τον επισκεφτεί κανείς – είναι ένα από τα ομορφότερα κομμάτια της Ελλάδας. Το δεύτερο μεγάλο ατού είναι η κουζίνα της. Θα έβαζα και τρίτο, την χαριτωμενιά, κομψότητα και απλότητα της διακόσμησης, αλλά μην σας κουράζω. Να πάτε οπωσδήποτε, και να φάτε ακόμα πιο οπωσδήποτε…
«Ψωμολαδέα»,Αυλέμονας Κυθήρων, 6986520617. Από 15-25 ευρώ το άτομο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.