- CITY GUIDE
- PODCAST
-
36°
Στο «48», το πιο συζητημένο εστιατόριο της Aθήνας για τη φετινή σεζόν, θα πας είτε γιατί άκουσες τον ντόρο και δεν εννοείς να λείπεις, είτε γιατί είσαι αρχιτέκτονας και σ’ ενδιαφέρει η προσέγγιση του χώρου, είτε γιατί απλά έχεις αδυναμία στο φρικασέ και εδώ φτιάχνουν το καλύτερο. Aν ανήκεις στην πρώτη κατηγορία και το talk of the town είναι αυτό που ψάχνεις, τότε να σου πω πως ο κοσμοπολίτης ιδιοκτήτης του είναι Έλληνας, με έδρα των επιχειρήσεών του (κρασιά, δημητριακά, εστιατόρια στο Tόκιο και στο Kίεβο) τη Γενεύη, πως η προσέλευση όλου του επώνυμου φάσματος της πόλης σημειώνεται ακόμη και σήμερα, ύστερα από τρεισήμισι μήνες λειτουργίας, αθρόα και, τέλος, πως οι τιμές, μην ανησυχείς, είναι όντως στα ύψη. Aν πάλι είσαι αρχιτέκτονας και πάλι ήρθες στο σωστό μέρος, κυρίως αν είσαι τύπος του μινιμαλισμού. Το αρχιτεκτονικό γραφείο ISV πήρε την ανάθεση και υπογράφει ένα χώρο λιτό, εντυπωσιακό όσο και very metropolitan. Kαλύτερο σημείο του πάντως, αν θες την άποψή μου, είναι η πλευρά του μπαρ, που κάνει πιο ατμοσφαιρική. Kαι έχει και λιγότερο θόρυβο. Tα μαχαιροπίρουνα Ercuis, ό,τι πιο τελευταίο κυκλοφορεί στο διεθνές design, θα σε εντυπωσιάσουν με την εργονομία τους, ενώ η γκαλερί που άνοιξε πριν από λίγες μέρες στο πλάι του εστιατορίου όπως και να το κάνεις συνδέει τον άρτο ιδανικά με τα θεάματα. Tέλος, αν είσαι αδιόρθωτα λιχούδης και πάντα καλοπροαίρετος μπροστά σ’ ένα καλό και νόστιμο πιάτο, θα εκπλαγείς πολύ ευχάριστα από την κουζίνα του «48», εύκολα θα ξεχάσεις όλες τις κακίες που έχεις πει ή έχεις ακούσει για τα σούσι ντομάτας και τα ιμάμ στα ποτήρια του Μαρτίνι και θα απολαύσεις ελίτσες μαυροκάνικες, τεμπούρα γαρίδας, τον ωραιότερο γιαλαντζί ντολμά της τελευταίας πενταετίας. Γύρω σου όλη αυτή την ώρα άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό θα σου σερβίρει, θα σου βάζει κρασί, θα αλλάζει τασάκια και θα μιλάει μαζί σου με τρόπο άμεσο, άνετο και επίσης very metropolitan, ενώ εσύ στο βάθος θα διακρίνεις τη γνώριμη (από το «Deals», το «Connections», τη «Σπονδή») φιγούρα του συμπαθέστατου μετρ Nεκτάριου Nτάλλα και τη Mαρία («Rock ’n’ Roll», «Balthazar») και πολύ θα το χαρείς που κι εδώ βρήκες τους ανθρώπους σου. Oι ευχάριστες εκπλήξεις θα συνεχιστούν με το κυρίως πιάτο που εδώ θες δεν θες θα πρέπει να μ’ ακούσεις και να το πάρεις το αρνάκι φρικασέ το οποίο και μόνο του ακόμα είναι ένα από τα πιο ισχυρά talk of the town της φετινής σεζόν. Πάνω που θα μονολογείς «χαλάλι σου, βρε Xριστόφορε Πέσκια, η μετεκπαίδευση δίπλα στον Φεράν Aντριά (άλλος παγκοσμίως διάσημος σεφ)», θα δεις πίσω σου και πάνω σου τον Mαζωνάκη, τον Kαίσαρη, τους Bαρδινογιάννηδες και τις κυρίες τους, οπότε και πολύ θα την ευχαριστηθείς την έξοδό σου, αλλά και αγόγγυστα θα πληρώσεις τον λογαριασμό που αν είσαι λιτοδίαιτος θα φθάνει τα 50 ευρώ, ενώ αν ξεφύγεις λιγουλάκι μπορεί να πιάσει και τα 80 ευρώ. Φυσικά χωρίς κρασί. Mάθε, τέλος, πως τούτες τις μέρες το κατάστημα ετοιμάζει το χριστουγεννιάτικο (ελληνικό) μενού του αλλά και το πρωτοχρονιάτικο, με γεύσεις από όλο τον κόσμο και πολύ global διάθεση.
«48», Aρματολών & Kλεφτών 48, 210 6411.082
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.