To Ninnolo και το τέλειο παγωτό του σήκωσαν πανιά για το νησί των ανέμων
Ακαταμάχητο παγωτό και πληθωρικό brunch στη Μύκονο
![114824-667199.jpg 114824-667199.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/114824-667199.jpg)
![361975-749239.jpg 361975-749239.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2017/07/03/361975-749239_0.jpg)
Το Ninnolo το γνωρίσαμε πρώτη φορά στην Κηφισιά. Έγινε σύντομα γνωστό για τα πληθωρικά κυριακάτικα brunch του, όπου μπορείς να βρεις οτιδήποτε λαχταράει η ψυχή σου, να είναι πεντανόστιμο και να πληρώσεις με το…κιλό! Το μεγάλο του ατού είναι όμως τα παγωτά. Βελουδένια υφή, απίθανη γεύση. Το γάλα αποκλειστικά φρέσκο, τα υλικά φερμένα από όλο τον κόσμο. Εξωτικά φρούτα από τη Βραζιλία, φουντούκι από το Πιεμόντε της Ιταλίας, σοκολάτα από την Αφρική. Έγιναν ανάρπαστα σε χρόνο ντετέ και οι ουρές για ένα λαχταριστό χωνάκι υπάρχουν ακόμα και τον χειμώνα.
Φέτος το καλοκαίρι όμως το μυστικό για τέλειο χειροποίητο παγωτό αρμενίζει στο Αιγαίο και πιάνει λιμάνι στο νησί των ανέμων. Και μάλιστα σε δύο σημεία. Στη χώρα της Μυκόνου, εκεί που χτυπάει η καρδιά του νησιού θα βρεις το Ninnolo ως gelataria. Με 100% χειροποίητο και κρεμώδες παγωτό Ninnolo, που παρασκευάζεται καθημερινά αποκλειστικά με φρέσκο ελληνικό γάλα. Σημείωσε ότι στην παρασκευή του δεν χρησιμοποιείται καθόλου κρέμα γάλακτος, βούτυρο ή αυγά, γεγονός που κρατάει τη γεύση στα ύψη αλλά τα λιπαρά στα χαμηλά! Βρίσκεις καθημερινά δεκάδες διαφορετικές γεύσεις…τουλάχιστον μία θα γίνει η αγαπημένη σου για πάντα!
Το δεύτερο σημείο Ninnolo, βρίσκεται στην Άνω Μερά, το μυκονιάτικο χωριουδάκι που έχει κι αυτό πολλές πάντα προτάσεις για τα πλήθη που συρρέουν στο νησί αλλά καταφέρνει να κρατάει ακόμη τη γραφικότητά του. Αυτό το Ninnolo έχει και κάτι ακόμη πολύ ξεχωριστό. Έχει μια ιστορία. Χρόνια πολλά πριν, το 1937, ο Φρατζέσκος Μονογυιός, αγοράζει ένα ακίνητο δίπλα στη Μονή της Τουρλιανής και εκεί στήνει ένα οινο-καφενείο που (για την…αίγλη του θέματος), ονομάζει «Η Ακρόπολις». Ο Φραντζέσκος είναι πρώην μάγειρας στο θωρηκτό Αβέρωφ και γνωστός για το τηγανιτό μαριδάκι που προσφέρει σε χωνί εφημερίδας στους εργάτες του Ναυπηγείου στο Νεώριον της Σύρου. Πίσω στη Μύκονο, η Ακρόπολις σύντομα γίνεται το στέκι του νησιού και η φήμη του μπακαλιάρου πλακί εξαπλώνεται και στα γύρω νησιά. Οι πιο παλιοί έχουν να θυμηθούν γλέντια, φαγοπότια κι ιστορίες… Σήμερα το Ninnolo λειτουργεί στο ίδιο ακριβώς σημείο, σε αυτό το χώρο με τη μεγάλη ιστορία.
Σε αυτόν τον γεμάτο αναμνήσεις χώρο, δεν θα βρεις μόνο το ακαταμάχητο παγωτό. Το Ninnolo στην Άνω Μερά είναι μεγάλη αυθεντία στο brunch και προχωράει το θέμα ένα βήμα παραπέρα, χρησιμοποιώντας εκπληκτικά κυκλαδίτικα προϊόντα. Έτσι, θα δοκιμάσεις αυγά Benedict με ζαμπόνι Νάξου, στραπατσάδα με σύγκλινο Μυκόνου, κυκλαδίτικη ομελέτα φούρνου, αυγά μάτια φούρνου σαγανάκι σε σάλτσα ψητής ντομάτας και πιπεριάς με αρσενικό τυρί Νάξου, Royal Scrambled Eggs (αυγά σε ξεροψημένο ψωμί, ελληνική τρούφα και σχοινόπρασο), αυγόφετες με γραβιέρα Νάξου, σαλάμι Μυκόνου, γλυκάνισο και μαρμελάδα ντομάτας, πληθωρικά pancakes (δοκίμασε αυτά με κομπόστα φρούτων εποχής, σος γιαουρτιού με τζίντζερ, και καραμελωμενα καρύδια πεκαν), σπιτικά κέικ και γλυκά, πολλές προτάσεις σε σάντουιτς, τραγανές πίτσες και υπέροχα πιάτα ζυμαρικών. Μια σταγόνα ιστορίας που αναβιώνει στη νέα εποχή της.
Αγίου Ιωάννου 1, 2289 300998 και Πλατεία Άνω Μερά, 2289 773836, Fb: @ninnolomykonos
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.