To Ninnolo και το τέλειο παγωτό του σήκωσαν πανιά για το νησί των ανέμων
Ακαταμάχητο παγωτό και πληθωρικό brunch στη Μύκονο
Το Ninnolo το γνωρίσαμε πρώτη φορά στην Κηφισιά. Έγινε σύντομα γνωστό για τα πληθωρικά κυριακάτικα brunch του, όπου μπορείς να βρεις οτιδήποτε λαχταράει η ψυχή σου, να είναι πεντανόστιμο και να πληρώσεις με το…κιλό! Το μεγάλο του ατού είναι όμως τα παγωτά. Βελουδένια υφή, απίθανη γεύση. Το γάλα αποκλειστικά φρέσκο, τα υλικά φερμένα από όλο τον κόσμο. Εξωτικά φρούτα από τη Βραζιλία, φουντούκι από το Πιεμόντε της Ιταλίας, σοκολάτα από την Αφρική. Έγιναν ανάρπαστα σε χρόνο ντετέ και οι ουρές για ένα λαχταριστό χωνάκι υπάρχουν ακόμα και τον χειμώνα.
Φέτος το καλοκαίρι όμως το μυστικό για τέλειο χειροποίητο παγωτό αρμενίζει στο Αιγαίο και πιάνει λιμάνι στο νησί των ανέμων. Και μάλιστα σε δύο σημεία. Στη χώρα της Μυκόνου, εκεί που χτυπάει η καρδιά του νησιού θα βρεις το Ninnolo ως gelataria. Με 100% χειροποίητο και κρεμώδες παγωτό Ninnolo, που παρασκευάζεται καθημερινά αποκλειστικά με φρέσκο ελληνικό γάλα. Σημείωσε ότι στην παρασκευή του δεν χρησιμοποιείται καθόλου κρέμα γάλακτος, βούτυρο ή αυγά, γεγονός που κρατάει τη γεύση στα ύψη αλλά τα λιπαρά στα χαμηλά! Βρίσκεις καθημερινά δεκάδες διαφορετικές γεύσεις…τουλάχιστον μία θα γίνει η αγαπημένη σου για πάντα!
Το δεύτερο σημείο Ninnolo, βρίσκεται στην Άνω Μερά, το μυκονιάτικο χωριουδάκι που έχει κι αυτό πολλές πάντα προτάσεις για τα πλήθη που συρρέουν στο νησί αλλά καταφέρνει να κρατάει ακόμη τη γραφικότητά του. Αυτό το Ninnolo έχει και κάτι ακόμη πολύ ξεχωριστό. Έχει μια ιστορία. Χρόνια πολλά πριν, το 1937, ο Φρατζέσκος Μονογυιός, αγοράζει ένα ακίνητο δίπλα στη Μονή της Τουρλιανής και εκεί στήνει ένα οινο-καφενείο που (για την…αίγλη του θέματος), ονομάζει «Η Ακρόπολις». Ο Φραντζέσκος είναι πρώην μάγειρας στο θωρηκτό Αβέρωφ και γνωστός για το τηγανιτό μαριδάκι που προσφέρει σε χωνί εφημερίδας στους εργάτες του Ναυπηγείου στο Νεώριον της Σύρου. Πίσω στη Μύκονο, η Ακρόπολις σύντομα γίνεται το στέκι του νησιού και η φήμη του μπακαλιάρου πλακί εξαπλώνεται και στα γύρω νησιά. Οι πιο παλιοί έχουν να θυμηθούν γλέντια, φαγοπότια κι ιστορίες… Σήμερα το Ninnolo λειτουργεί στο ίδιο ακριβώς σημείο, σε αυτό το χώρο με τη μεγάλη ιστορία.
Σε αυτόν τον γεμάτο αναμνήσεις χώρο, δεν θα βρεις μόνο το ακαταμάχητο παγωτό. Το Ninnolo στην Άνω Μερά είναι μεγάλη αυθεντία στο brunch και προχωράει το θέμα ένα βήμα παραπέρα, χρησιμοποιώντας εκπληκτικά κυκλαδίτικα προϊόντα. Έτσι, θα δοκιμάσεις αυγά Benedict με ζαμπόνι Νάξου, στραπατσάδα με σύγκλινο Μυκόνου, κυκλαδίτικη ομελέτα φούρνου, αυγά μάτια φούρνου σαγανάκι σε σάλτσα ψητής ντομάτας και πιπεριάς με αρσενικό τυρί Νάξου, Royal Scrambled Eggs (αυγά σε ξεροψημένο ψωμί, ελληνική τρούφα και σχοινόπρασο), αυγόφετες με γραβιέρα Νάξου, σαλάμι Μυκόνου, γλυκάνισο και μαρμελάδα ντομάτας, πληθωρικά pancakes (δοκίμασε αυτά με κομπόστα φρούτων εποχής, σος γιαουρτιού με τζίντζερ, και καραμελωμενα καρύδια πεκαν), σπιτικά κέικ και γλυκά, πολλές προτάσεις σε σάντουιτς, τραγανές πίτσες και υπέροχα πιάτα ζυμαρικών. Μια σταγόνα ιστορίας που αναβιώνει στη νέα εποχή της.
Αγίου Ιωάννου 1, 2289 300998 και Πλατεία Άνω Μερά, 2289 773836, Fb: @ninnolomykonos
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χαμηλόφωνα και χωρίς πολλά-πολλά ο Λουκάς Μάιλερ κάνει τα δικά του νόστιμα
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.