- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
To Ninnolo και το τέλειο παγωτό του σήκωσαν πανιά για το νησί των ανέμων
Ακαταμάχητο παγωτό και πληθωρικό brunch στη Μύκονο
Το Ninnolo το γνωρίσαμε πρώτη φορά στην Κηφισιά. Έγινε σύντομα γνωστό για τα πληθωρικά κυριακάτικα brunch του, όπου μπορείς να βρεις οτιδήποτε λαχταράει η ψυχή σου, να είναι πεντανόστιμο και να πληρώσεις με το…κιλό! Το μεγάλο του ατού είναι όμως τα παγωτά. Βελουδένια υφή, απίθανη γεύση. Το γάλα αποκλειστικά φρέσκο, τα υλικά φερμένα από όλο τον κόσμο. Εξωτικά φρούτα από τη Βραζιλία, φουντούκι από το Πιεμόντε της Ιταλίας, σοκολάτα από την Αφρική. Έγιναν ανάρπαστα σε χρόνο ντετέ και οι ουρές για ένα λαχταριστό χωνάκι υπάρχουν ακόμα και τον χειμώνα.

Φέτος το καλοκαίρι όμως το μυστικό για τέλειο χειροποίητο παγωτό αρμενίζει στο Αιγαίο και πιάνει λιμάνι στο νησί των ανέμων. Και μάλιστα σε δύο σημεία. Στη χώρα της Μυκόνου, εκεί που χτυπάει η καρδιά του νησιού θα βρεις το Ninnolo ως gelataria. Με 100% χειροποίητο και κρεμώδες παγωτό Ninnolo, που παρασκευάζεται καθημερινά αποκλειστικά με φρέσκο ελληνικό γάλα. Σημείωσε ότι στην παρασκευή του δεν χρησιμοποιείται καθόλου κρέμα γάλακτος, βούτυρο ή αυγά, γεγονός που κρατάει τη γεύση στα ύψη αλλά τα λιπαρά στα χαμηλά! Βρίσκεις καθημερινά δεκάδες διαφορετικές γεύσεις…τουλάχιστον μία θα γίνει η αγαπημένη σου για πάντα!

Το δεύτερο σημείο Ninnolo, βρίσκεται στην Άνω Μερά, το μυκονιάτικο χωριουδάκι που έχει κι αυτό πολλές πάντα προτάσεις για τα πλήθη που συρρέουν στο νησί αλλά καταφέρνει να κρατάει ακόμη τη γραφικότητά του. Αυτό το Ninnolo έχει και κάτι ακόμη πολύ ξεχωριστό. Έχει μια ιστορία. Χρόνια πολλά πριν, το 1937, ο Φρατζέσκος Μονογυιός, αγοράζει ένα ακίνητο δίπλα στη Μονή της Τουρλιανής και εκεί στήνει ένα οινο-καφενείο που (για την…αίγλη του θέματος), ονομάζει «Η Ακρόπολις». Ο Φραντζέσκος είναι πρώην μάγειρας στο θωρηκτό Αβέρωφ και γνωστός για το τηγανιτό μαριδάκι που προσφέρει σε χωνί εφημερίδας στους εργάτες του Ναυπηγείου στο Νεώριον της Σύρου. Πίσω στη Μύκονο, η Ακρόπολις σύντομα γίνεται το στέκι του νησιού και η φήμη του μπακαλιάρου πλακί εξαπλώνεται και στα γύρω νησιά. Οι πιο παλιοί έχουν να θυμηθούν γλέντια, φαγοπότια κι ιστορίες… Σήμερα το Ninnolo λειτουργεί στο ίδιο ακριβώς σημείο, σε αυτό το χώρο με τη μεγάλη ιστορία.

Σε αυτόν τον γεμάτο αναμνήσεις χώρο, δεν θα βρεις μόνο το ακαταμάχητο παγωτό. Το Ninnolo στην Άνω Μερά είναι μεγάλη αυθεντία στο brunch και προχωράει το θέμα ένα βήμα παραπέρα, χρησιμοποιώντας εκπληκτικά κυκλαδίτικα προϊόντα. Έτσι, θα δοκιμάσεις αυγά Benedict με ζαμπόνι Νάξου, στραπατσάδα με σύγκλινο Μυκόνου, κυκλαδίτικη ομελέτα φούρνου, αυγά μάτια φούρνου σαγανάκι σε σάλτσα ψητής ντομάτας και πιπεριάς με αρσενικό τυρί Νάξου, Royal Scrambled Eggs (αυγά σε ξεροψημένο ψωμί, ελληνική τρούφα και σχοινόπρασο), αυγόφετες με γραβιέρα Νάξου, σαλάμι Μυκόνου, γλυκάνισο και μαρμελάδα ντομάτας, πληθωρικά pancakes (δοκίμασε αυτά με κομπόστα φρούτων εποχής, σος γιαουρτιού με τζίντζερ, και καραμελωμενα καρύδια πεκαν), σπιτικά κέικ και γλυκά, πολλές προτάσεις σε σάντουιτς, τραγανές πίτσες και υπέροχα πιάτα ζυμαρικών. Μια σταγόνα ιστορίας που αναβιώνει στη νέα εποχή της.


Αγίου Ιωάννου 1, 2289 300998 και Πλατεία Άνω Μερά, 2289 773836, Fb: @ninnolomykonos
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα πάντα στα μαγαζιά που φτιάχνει ο Ζουγανέλης είναι φτιαγμένα με αγάπη
Ιδανικό σημείο για στάση σε μια χριστουγεννιάτικη βόλτα στο κέντρο ή για ένα χαλαρό festive lunch
Ένα εστιατόριο που αποτελεί από μόνο του λόγο επίσκεψης στο νησί του Αργοσαρωνικού
Φρέσκα υλικά, αληθινή γεύση, χαμόγελα χορτασμένα
Ο νέος ιδιοκτήτης, Κωνσταντίνος Σουρτζής, συνεχίζει την ταβέρνα απευθυνόμενος και στους παλαιούς θαμώνες αλλά και σε νέο κόσμο που κατοικεί ή επισκέπτεται τα Εξάρχεια
Ολοκαίνουργιο και πολύ ενδιαφέρον, έχει όλα τα φόντα να γίνει το επόμενο στέκι σου
Αυθεντικές, ουσιαστικές προτάσεις, που θα λατρέψει κάθε καλοφαγάς
Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης συνδυάζει ελληνικές πρώτες ύλες με τεχνικές και επιρροές της ιαπωνικής γαστρονομίας
Το brunch spot που κέρδισε κάθε food lover της πόλης, χάρη στον signature πύργο για δύο, που εμφανίζεται μπροστά σου σαν κάτι άκρως απολαυστικό
Μια γρήγορη στάση που μετατρέπεται σε μικρό, γιορτινό ritual για κάθε επισκέπτη
Από πρωινό και χορταστικό brunch μέχρι χαλαρό δείπνο και δημιουργικά κοκτέιλ.
Φημισμένο για τις γεύσεις, την υψηλή αισθητική και τη ζεστή φιλοξενία
Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την αλήθεια της θαλασσινής γεύσης
Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, όπως θα τη συναντούσε κανείς σε μια καλή ταβέρνα της δεκαετίας του ’50 και του ’60
Festive menus για τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα οποία συνοδεύονται από ζωντανή μουσική
Iδανικό και για όσους αναζητούν έναν όμορφο και καλαίσθητο χώρο για να οργανώσουν εταιρικές εκδηλώσεις, κοπές πίτας ή private events
Υψηλή γαστρονομία, αίσθηση οικείας πολυτέλειας και διάθεση party
Street food που σε απογειώνει, πρώτες ύλες κορυφής και δημιουργίες που μένουν αξέχαστες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.