- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Με τα ωμά καλή σχέση δεν είχα. Εγώ και η γεύσή της μακρινής Ιαπωνίας δηλώναμε δυο ξένοι. Στην πορεία όμως -κάτι οι κακές παρέες, κάτι η Rei Kawakubo, κάτι το ανοιχτό μου πνεύμα- με έκπληξη άρχισα να καταλαβαίνω την προδοσία που μου έπαιζε η ίδια μου η γλώσσα!
Μικρό, κομψό, εύκολο, το σούσι θα το φάμε στην τελευταία και πιο trendy εκδοχή, αυτή που ήρθε απ’ το Λονδίνο και για την οποία όλοι, sushi lovers και λιγότερο φανατικοί, γνωρίζουνε και μιλάνε: τα «Υο! Sushi». Σ᾿ ένα χώρο μοντέρνο, νεανικό, με δυναμική γιαπωνέζικής κουλτούρας σε σούπερ σύγχρονη δυτική βερσιόν και νοοτροπία μαζικής σίτισης, το «Yo! Sushi» θα σε κάνει ν’ αλλάξεις όσα μέχρι τώρα ήξερες. Ένας κυλιόμενος ιμάντας (μεγαλύτερος ο δικός μας και απ’ αυτούς του Λονδίνου, με μήκος 65 μ.) περνάει τα πιάτα από μπροστά σου και εσύ μπορείς να απλώσεις το χέρι για να πάρεις όσα θες και με όποια σειρά θες. Καθισμένος στο σκαμπό απέναντι από μια μεγάλη flat οθόνη, που είναι συνδεδεμένα με γιαπωνέζικο κανάλι, Θα ’χεις μπροστά σου πιατάκια, τα ατομικά σου wasabi, σόγια, τζἰντζερ και όλα όσα Χρειάζεσαι για να φας. Δηλαδή τσοπστικς, αλλά και κάτι αλλά ξυλάκια με τα οποία εύκολα μπορούν να φάνε όλοι, χαρτοπετσέτες ποτήρι και η δική σου βρύση με τρεχούμενο νερό. Θα συνοδεύσεις το φαγητό σου (το μενού περιλαμβάνει 160 Ζεστά και κρύα πιάτα με κρέας, ψάρι, λαχανικά, Θαλασσινά, νουντλς και σούπες) με μπίρα, κρασί (και μικρό μπουκάλι) ἡ, ακόμα πιο καλό, με μια Moet Chandon (επίσης σε μικρό μπουκαλι). Εδώ να σου πω πως ό,τι παίρνεις από τον ιμάντα έχει γύρω του διακριτικά στοιχεία που σου λένε τι τρως άλλο και πόσο θα το πλερώσεις. Δηλαδή, ένα πιάτο με ταμπέλα «Θ» και ροζ γραμμή σημαίνει ότι τρως θαλασσινά αξίας 6 ευρώ. Αν δεν έχεις καταλάβει, μπορείς να πατήσεις το κόκκινο κουμπί μπροστά σου και με γιαπωνέζική ταχύτητα μια νεαρή ευγενέστατη σερβιτόρα με μίνι japan look φόρεμα θα λύσει κάθε σου απορία. Να πας όλες τις μέρες της εβδομάδας -προς το παρόν σ’ αυτό της Τσακάλωφ, σύντομα στο Ψυχικό και στην Κηφισιά, ενώ λίγο αργότερα και στη Θεσσαλονίκη-, είναι ανοιχτό συνέχεια, 12.00 το πρωί με 12.00 το βραδύ. Μην πας πολύ αργά γιατί κάποια ζεστά θα έχουν τελειώσει, ενώ να ξέρεις ότι τις ώρες αιχμής θα περιμένεις λίγο στην είσοδο μέχρι ν’ αδειάσει κάποιο σκαμπό (περιττό να σου πω ότι ήδη γίνεται χαμός, ηθοποιοί, πολιτικοί, στυλίστες, μικροί, μεγάλοι, όλοι αλλαξοπίστησαν). Προτού φύγεις πιες ένα σφηνάκι παγωμένης βότκας, που δένει με τις παραπάνω γεύσεις και θα σου φτιάξει την όρεξη για μια μους σοκολάτα της Ιρέν, από τις πιο ωραίες και δυτικές που έχω φάει. Τέλος, μην ξεχνάς, οι Γιαπωνέζοι λόγω διατροφής ζουν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο λαό στον πλανήτη μας. Για σκέψου το καλύτερα. Το «Yo! Sushi» εξάλλου και take away έχει, και delivery.
Yo! Sushi: Τσακάλωφ 6, Κολωνάκι, 2103600418
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Πάντα με τα καλύτερης ποιότητας υλικά και πάντα με σεβασμό στη γαστρονομική παράδοση της γειτονικής μας χώρας
H παραδοσιακή ιταλική κουζίνα συναντά τη δημιουργική προσέγγιση
Σε περιμένει ζεστό και φιλόξενο από το πρωί μέχρι το βράδυ
Εδώ θα δοκιμάσεις πιάτα με φρέσκες πρώτες ύλες που αναδεικνύουν την ελληνική γεύση με μοντέρνο τρόπο
Από τα πιο αγαπημένα στέκια στου Ψυρρή
Μοντέρνο κι εξωτικό φέρνει μία απροσδόκητη εμπειρία εξόδου στην πόλη
Ειδικά για pre και after theatre έξοδο
Στέκι ιδανικό για πριν ή μετά τη θεατρική παράσταση
Μόλις βρήκε το σπίτι του στη Σόλωνος για να εξερευνήσεις τις πολλαπλές πτυχές του
Μενού από τον σεφ Νίκο Θωμά, ωραία κρασιά, funky μουσικές, όλα χωρούν στο μικρό στενό της Λεβέντη
Όμορφος χώρος και απλό, καλομαγειρεμένο φαγητό σε φιλικές τιμές
Λίγοι κάτοικοι, λίγα και πολύ καλά τα πιάτα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.