- CITY GUIDE
- PODCAST
-
36°
![361151-747902.jpg 361151-747902.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2017/06/28/361151-747902_0.jpg)
Με τα ωμά καλή σχέση δεν είχα. Εγώ και η γεύσή της μακρινής Ιαπωνίας δηλώναμε δυο ξένοι. Στην πορεία όμως -κάτι οι κακές παρέες, κάτι η Rei Kawakubo, κάτι το ανοιχτό μου πνεύμα- με έκπληξη άρχισα να καταλαβαίνω την προδοσία που μου έπαιζε η ίδια μου η γλώσσα!
Μικρό, κομψό, εύκολο, το σούσι θα το φάμε στην τελευταία και πιο trendy εκδοχή, αυτή που ήρθε απ’ το Λονδίνο και για την οποία όλοι, sushi lovers και λιγότερο φανατικοί, γνωρίζουνε και μιλάνε: τα «Υο! Sushi». Σ᾿ ένα χώρο μοντέρνο, νεανικό, με δυναμική γιαπωνέζικής κουλτούρας σε σούπερ σύγχρονη δυτική βερσιόν και νοοτροπία μαζικής σίτισης, το «Yo! Sushi» θα σε κάνει ν’ αλλάξεις όσα μέχρι τώρα ήξερες. Ένας κυλιόμενος ιμάντας (μεγαλύτερος ο δικός μας και απ’ αυτούς του Λονδίνου, με μήκος 65 μ.) περνάει τα πιάτα από μπροστά σου και εσύ μπορείς να απλώσεις το χέρι για να πάρεις όσα θες και με όποια σειρά θες. Καθισμένος στο σκαμπό απέναντι από μια μεγάλη flat οθόνη, που είναι συνδεδεμένα με γιαπωνέζικο κανάλι, Θα ’χεις μπροστά σου πιατάκια, τα ατομικά σου wasabi, σόγια, τζἰντζερ και όλα όσα Χρειάζεσαι για να φας. Δηλαδή τσοπστικς, αλλά και κάτι αλλά ξυλάκια με τα οποία εύκολα μπορούν να φάνε όλοι, χαρτοπετσέτες ποτήρι και η δική σου βρύση με τρεχούμενο νερό. Θα συνοδεύσεις το φαγητό σου (το μενού περιλαμβάνει 160 Ζεστά και κρύα πιάτα με κρέας, ψάρι, λαχανικά, Θαλασσινά, νουντλς και σούπες) με μπίρα, κρασί (και μικρό μπουκάλι) ἡ, ακόμα πιο καλό, με μια Moet Chandon (επίσης σε μικρό μπουκαλι). Εδώ να σου πω πως ό,τι παίρνεις από τον ιμάντα έχει γύρω του διακριτικά στοιχεία που σου λένε τι τρως άλλο και πόσο θα το πλερώσεις. Δηλαδή, ένα πιάτο με ταμπέλα «Θ» και ροζ γραμμή σημαίνει ότι τρως θαλασσινά αξίας 6 ευρώ. Αν δεν έχεις καταλάβει, μπορείς να πατήσεις το κόκκινο κουμπί μπροστά σου και με γιαπωνέζική ταχύτητα μια νεαρή ευγενέστατη σερβιτόρα με μίνι japan look φόρεμα θα λύσει κάθε σου απορία. Να πας όλες τις μέρες της εβδομάδας -προς το παρόν σ’ αυτό της Τσακάλωφ, σύντομα στο Ψυχικό και στην Κηφισιά, ενώ λίγο αργότερα και στη Θεσσαλονίκη-, είναι ανοιχτό συνέχεια, 12.00 το πρωί με 12.00 το βραδύ. Μην πας πολύ αργά γιατί κάποια ζεστά θα έχουν τελειώσει, ενώ να ξέρεις ότι τις ώρες αιχμής θα περιμένεις λίγο στην είσοδο μέχρι ν’ αδειάσει κάποιο σκαμπό (περιττό να σου πω ότι ήδη γίνεται χαμός, ηθοποιοί, πολιτικοί, στυλίστες, μικροί, μεγάλοι, όλοι αλλαξοπίστησαν). Προτού φύγεις πιες ένα σφηνάκι παγωμένης βότκας, που δένει με τις παραπάνω γεύσεις και θα σου φτιάξει την όρεξη για μια μους σοκολάτα της Ιρέν, από τις πιο ωραίες και δυτικές που έχω φάει. Τέλος, μην ξεχνάς, οι Γιαπωνέζοι λόγω διατροφής ζουν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο λαό στον πλανήτη μας. Για σκέψου το καλύτερα. Το «Yo! Sushi» εξάλλου και take away έχει, και delivery.
Yo! Sushi: Τσακάλωφ 6, Κολωνάκι, 2103600418
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.