- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Η οικογενειακή ταβέρνα του Δημήτρη στον Πόρο
Ο Δημήτρης με τα 9 παιδιά του ψήνει στα κάρβουνα φρέσκα κρέατα από το 1980
Αν στην παραλία του Πόρου, και ειδικά στην ψαροταβέρνα Primasera, θα βρει κανείς τα ψαρικά της αρεσκείας του, λίγα μέτρα ψηλότερα, κοντά στο ρολόι της πόλης και λίγα μέτρα από την πλατεΐτσα της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου, σ’ ένα ιδιαίτερα γραφικό κομμάτι της πόλης, θα ανακαλύψει τον παράδεισο των κρεατοφάγων. Εδώ βρίσκεται η περίφημη ταβέρνα του Δημήτρη, όπου ο Δημήτρης και η οικογένεια του ψήνουν στα κάρβουνα φρέσκα κρέατα και σερβίρουν θαυμάσια ορεκτικά από το 1980.
Ο Δημήτρης ξεκίνησε από χασάπης με μια μικρή ταβερνούλα δίπλα στο χασάπικό του, κι αργότερα επεκτάθηκε απέναντι από τον δρόμο σ’ ένα κτίριο που έχει μια εντυπωσιακή θέα στον κόλπο του Πόρου και στο ηλιοβασίλεμα. Εδώ φτιάχτηκε μια ευρύχωρη ταβέρνα με μια όμορφη ξύλινη τετράριχτη στέγη και μια προσεγμένη διακόσμηση όπου πρωταγωνιστούν οι προσωπογραφίες των ηρώων της Επανάστασης του 1821 και μια τεράστια ασπρόμαυρη φωτογραφία του καραβιού Πίνδος στο στενό του Πόρου από τη δεκαετία του 1960.
Το καλοκαίρι, εκτός του εσωτερικού της ταβέρνας που με τα ανοικτά μεγάλα παράθυρα γίνεται ημιυπαίθριος χώρος, τραπεζάκια στήνονται στον πεζόδρομο και οι πελάτες του Δημήτρη μαζί με το φαγητό τους μπορούν για να απολαύσουν την ηρεμία μιας ποριώτικης πανέμορφης γειτονιάς.

Το μαγαζί είναι μια οικογενειακή κατάσταση 100% αφού εδώ δουλεύει η οικογένεια του Δημήτρη (η γυναίκα και κάποια από τα εννιά παιδιά του) με ένα μοναδικό συντονισμό μοιράζοντας απλόχερα χαμόγελα!
Μπριτζόλες μοσχαρίσιες, γάλακτος, χοιρινές, σταυλίσιες, σταυλίσιες με προέκταση, χοιρινές με προέκταση, φιλέτα, Τ-Bone, steak tartare, ψαρονέφρι, κιλότο, συκώτι, αρνί στη σούβλα, κοτόπουλο μπούτι, γαλοπούλα, παϊδάκια χοιρινά και αρνίσια, σουβλάκια μοσχαρίσια, χοιρινά και φυσικά λουκάνικα. Δεν λείπουν τα μαγειρευτά φαγητά βέβαια με πρωταγωνιστές τα λαδερά, τα σουτζουκάκια και τον κλασικό μουσακά αλλά και άλλες λιχουδιές όπως τα ψητά λαχανικά στα κάρβουνα με ταλαγάνι ψητό, κολοκυθάκια με σκορδαλιά, μελιτζάνες τηγανητές με σάλτσα ντομάτας. Περισσότερα.
*Για την ψαροταβέρνα Primasera διαβάστε εδώ.
**Για τη Δημοτική Αγορά Πόρου διαβάστε εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ιδανικό σημείο για στάση σε μια χριστουγεννιάτικη βόλτα στο κέντρο ή για ένα χαλαρό festive lunch
Ένα εστιατόριο που αποτελεί από μόνο του λόγο επίσκεψης στο νησί του Αργοσαρωνικού
Φρέσκα υλικά, αληθινή γεύση, χαμόγελα χορτασμένα
Ο νέος ιδιοκτήτης, Κωνσταντίνος Σουρτζής, συνεχίζει την ταβέρνα απευθυνόμενος και στους παλαιούς θαμώνες αλλά και σε νέο κόσμο που κατοικεί ή επισκέπτεται τα Εξάρχεια
Ολοκαίνουργιο και πολύ ενδιαφέρον, έχει όλα τα φόντα να γίνει το επόμενο στέκι σου
Αυθεντικές, ουσιαστικές προτάσεις, που θα λατρέψει κάθε καλοφαγάς
Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης συνδυάζει ελληνικές πρώτες ύλες με τεχνικές και επιρροές της ιαπωνικής γαστρονομίας
Το brunch spot που κέρδισε κάθε food lover της πόλης, χάρη στον signature πύργο για δύο, που εμφανίζεται μπροστά σου σαν κάτι άκρως απολαυστικό
Μια γρήγορη στάση που μετατρέπεται σε μικρό, γιορτινό ritual για κάθε επισκέπτη
Από πρωινό και χορταστικό brunch μέχρι χαλαρό δείπνο και δημιουργικά κοκτέιλ.
Φημισμένο για τις γεύσεις, την υψηλή αισθητική και τη ζεστή φιλοξενία
Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την αλήθεια της θαλασσινής γεύσης
Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, όπως θα τη συναντούσε κανείς σε μια καλή ταβέρνα της δεκαετίας του ’50 και του ’60
Festive menus για τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα οποία συνοδεύονται από ζωντανή μουσική
Iδανικό και για όσους αναζητούν έναν όμορφο και καλαίσθητο χώρο για να οργανώσουν εταιρικές εκδηλώσεις, κοπές πίτας ή private events
Υψηλή γαστρονομία, αίσθηση οικείας πολυτέλειας και διάθεση party
Street food που σε απογειώνει, πρώτες ύλες κορυφής και δημιουργίες που μένουν αξέχαστες
Σε έναν κόσμο όπου όλα γίνονται γρήγορα και έτοιμα, εδώ πολλά πράγματα γίνονται από την αρχή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.
