- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Η οικογενειακή ταβέρνα του Δημήτρη στον Πόρο
Ο Δημήτρης με τα 9 παιδιά του ψήνει στα κάρβουνα φρέσκα κρέατα από το 1980
Αν στην παραλία του Πόρου, και ειδικά στην ψαροταβέρνα Primasera, θα βρει κανείς τα ψαρικά της αρεσκείας του, λίγα μέτρα ψηλότερα, κοντά στο ρολόι της πόλης και λίγα μέτρα από την πλατεΐτσα της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου, σ’ ένα ιδιαίτερα γραφικό κομμάτι της πόλης, θα ανακαλύψει τον παράδεισο των κρεατοφάγων. Εδώ βρίσκεται η περίφημη ταβέρνα του Δημήτρη, όπου ο Δημήτρης και η οικογένεια του ψήνουν στα κάρβουνα φρέσκα κρέατα και σερβίρουν θαυμάσια ορεκτικά από το 1980.
Ο Δημήτρης ξεκίνησε από χασάπης με μια μικρή ταβερνούλα δίπλα στο χασάπικό του, κι αργότερα επεκτάθηκε απέναντι από τον δρόμο σ’ ένα κτίριο που έχει μια εντυπωσιακή θέα στον κόλπο του Πόρου και στο ηλιοβασίλεμα. Εδώ φτιάχτηκε μια ευρύχωρη ταβέρνα με μια όμορφη ξύλινη τετράριχτη στέγη και μια προσεγμένη διακόσμηση όπου πρωταγωνιστούν οι προσωπογραφίες των ηρώων της Επανάστασης του 1821 και μια τεράστια ασπρόμαυρη φωτογραφία του καραβιού Πίνδος στο στενό του Πόρου από τη δεκαετία του 1960.
Το καλοκαίρι, εκτός του εσωτερικού της ταβέρνας που με τα ανοικτά μεγάλα παράθυρα γίνεται ημιυπαίθριος χώρος, τραπεζάκια στήνονται στον πεζόδρομο και οι πελάτες του Δημήτρη μαζί με το φαγητό τους μπορούν για να απολαύσουν την ηρεμία μιας ποριώτικης πανέμορφης γειτονιάς.
Το μαγαζί είναι μια οικογενειακή κατάσταση 100% αφού εδώ δουλεύει η οικογένεια του Δημήτρη (η γυναίκα και κάποια από τα εννιά παιδιά του) με ένα μοναδικό συντονισμό μοιράζοντας απλόχερα χαμόγελα!
Μπριτζόλες μοσχαρίσιες, γάλακτος, χοιρινές, σταυλίσιες, σταυλίσιες με προέκταση, χοιρινές με προέκταση, φιλέτα, Τ-Bone, steak tartare, ψαρονέφρι, κιλότο, συκώτι, αρνί στη σούβλα, κοτόπουλο μπούτι, γαλοπούλα, παϊδάκια χοιρινά και αρνίσια, σουβλάκια μοσχαρίσια, χοιρινά και φυσικά λουκάνικα. Δεν λείπουν τα μαγειρευτά φαγητά βέβαια με πρωταγωνιστές τα λαδερά, τα σουτζουκάκια και τον κλασικό μουσακά αλλά και άλλες λιχουδιές όπως τα ψητά λαχανικά στα κάρβουνα με ταλαγάνι ψητό, κολοκυθάκια με σκορδαλιά, μελιτζάνες τηγανητές με σάλτσα ντομάτας. Περισσότερα.
*Για την ψαροταβέρνα Primasera διαβάστε εδώ.
**Για τη Δημοτική Αγορά Πόρου διαβάστε εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.