- CITY GUIDE
- PODCAST
-
29°
Μετράει λίγους μήνες στη γειτονιά του Χαλανδρίου αλλά το καινούργιο μαγαζάκι έχει ήδη αποκτήσει φανατικούς φίλους σερβίροντας το πιο αγαπημένο αγγλικό street food. Μπορεί το ψάρι εδώ στην Ελλάδα να το έχουμε συνδυάσει πιο πολύ με θάλασσα και ουζάκι αλλά το "Fish + Chips αλλά... ελληνικά" μας στέλνει κατευθείαν Αγγλία.
Μπαίνοντας στο μικρό αλλά χαριτωμένο και πολύχρωμο μαγαζί και βλέποντας τους δύο νεαρούς ιδιοκτήτες, τον Δημήτρη και τον Σταύρο, προσπάθησα να μάθω τα πάντα για αυτό το "βρώμικο" με ψάρι…Έτσι μου έλεγαν φίλοι «Λονδρέζοι» κάθε φορά που ρωτούσα να μάθω τι στο καλό είναι το περιβόητο "fish and chips". Επικοινωνιακοί και συμπαθέστατοι μου είπαν πως είναι φίλοι χρόνια, πως ο Δημήτρης ήταν φοιτητής στο Leicester της Αγγλίας, πως χρησιμοποιούν πρώτες ύλες ΑΑΑ ποιότητας, όπως φρέσκες πατάτες καθαρισμένες στο χέρι, ηλιέλαια για το τηγάνισμα που αλλάζουν καθημερινά, παρθένα ελαιόλαδα για τις σάλτσες και τις σαλάτες και πως φιλοσοφία τους έχουν… " το μικρό κέρδος από χιλιάδες ευχαριστημένους πελάτες".
Το κατάστημα δεν έχει τραπεζάκια, μόνο έναν πάγκο που μπορείς να κάτσεις να απολαύσεις το νόστιμο μπακαλιάρο σου, όπως και έκανα. Ο οποίος, είναι τραγανός και νόστιμος, σου θυμίζει λίγο της μαμάς όταν προσπαθούσε να σε πείσει να φας ψάρι. Εντύπωση μου έκαναν οι πραγματικά «σπιτικές» τηγανιτές πατάτες και η ταρτάρ σος που συνοδεύει, πολύ γευστικά πράγματι, το πιάτο. Λαχταριστά φαινόντουσαν τα fish burger και calamari strips, τα οποία όμως άφησα για την επόμενη φορά που σίγουρα θα ξαναεπισκεφτώ το μαγαζί. Μπορεί να μην έχει πολλά πιάτα να επιλέξεις αλλά είναι λίγα και καλά. Εξάλλου, ο Δημήτρης και ο Σταύρος είναι από αυτούς που δεν σε αφήνουν να φύγεις αν δεν είναι σίγουροι πως έμεινες ευχαριστημένος.
Έφυγα χορτάτη, έχοντας φάει νόστιμο ψάρι που κόστισε όσο ένα σάντουιτς από καντίνα.
Σωκράτους 2 (κεντρική πλατεία Χαλανδρίου), 210-6810135
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το Domes Noruz Kassandra φιλοξενεί την dream team της θεσσαλονικιώτικης κουζίνας
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.