- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Mandragoras φύτρωσε στην Καλλιθέα!
Το…μυθικό φυτό έχει μεγάλη αγάπη για την ελληνική κουζίνα, την πειράζει λίγο ή πολύ και σερβίρει λαχταριστές προτάσεις
Φρέσκια άφιξη στην Καλλιθέα με τον Mandragora και πρωταγωνιστή την κουζίνα του από τον εδώ και χρόνια σεφ του Αγορά Select Μάκη Κουτσονίκα και τον αδερφό του Βασίλη. Με μεγάλη αγάπη για την ελληνική κουζίνα, την πειράζουν λίγο ή πολύ και σερβίρουν καθαρές γεύσεις που αναδεικνύουν την πρώτη ύλη. Τα κρασιά και οι μπίρες ακολουθούν την ίδια κατεύθυνση και είναι επιλεγμένα από Έλληνες παραγωγούς.
Καθημερινά θα ανακαλύψετε δροσερά κοκτέιλ, πιάτα ημέρας και φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Αξίζει να δοκιμάσετε το τεράστιο χοιρινό κότσι σιγοψημένο με σάλτσα δαμάσκηνου, το ριζότο με δημητριακά, μανιτάρια και βούτυρο λευκής τρούφας ή τα αφράτα μοσχαρίσια μπιφτέκια με μαρμελάδα μπέικον και άγριο ρύζι.
Οι πρώτες ύλες είναι προσεκτικά διαλεγμένες και κατά κύριο λόγο έρχονται από διάφορα μέρη της Ελλάδας, τα ζυμαρικά είναι χειροποίητα, ενώ φανταστικό είναι το ζυμωτό ψωμί. Ο Mandragoras είναι ανοιχτός καθημερινά 13.30 - 00.30 εκτός Δευτέρας και τις επόμενες μέρες θα ανοίξει και τον περιποιημένο και αεράτο εξωτερικό του χώρο.
Ευαγγελιστρίας 96, Καλλιθέα, 6985920282,fb: Mandragoras εστιατόριον
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.