Resto

Τα καλύτερα στέκια για το καλοκαίρι

Εσύ βρήκες το δικό σου;

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
ΤΕΥΧΟΣ 616
22’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
356769-739312.jpg
MANANA

Καινούργια και παλιά αγαπημένα, κομψά εστιατόρια και πικάντικα street food, μεγάλα ξενοδοχεία και μικρά ταβερνάκια. Σε αυλές ή σε ταράτσες, στο κέντρο και στα προάστια, αυτή η πόλη έχει τα πάντα, έχει για όλους. Τα ξέρεις όλα; 

The Wilbury

The WilburyThe Wilbury

Με ιρλανδέζικο αίμα να κυλάει στις φλέβες της (Wilbury είναι ένα μυθικό ζώο της Ιρλανδίας αλλά και ροκ συγκρότημα των late 80s), αυτή η αυθεντική gastropub έχει σίγουρα ταράξει τα νερά της Κηφισιάς μια για πάντα. Θα βρεις ετικέτες από μικρές ελληνικές ζυθοποιίες, 2 draft μπίρες (εννοείται Guinness), handmade cocktails με ονόματα από τα τραγούδια των Travelling Wilbury, καραόκε τις Παρασκευές, συχνά live και ατελείωτο κέφι που ενώνει όλο το μαγαζί σε μια παρέα. Τις Κυριακές όμως θα πας και για το απίστευτο brunch (αρκεί μόνο να πούμε ότι τα muffins, τα brioche και όλα τα είδη ψωμιών παρασκευάζονται και ψήνονται εδώ) και το παραδοσιακό English Roast Beef (αμφότερα σερβίρονται μέχρι τις 18.00). Extra tip: Η όμορφη αυλή που πρασινίζει μέρα με τη μέρα! Κηφισίας 240 (Εμπορικό Κέντρο Μελά), Κηφισιά, 2108089454, Fb: The Wilbury


Νice n Εasy

Νice n ΕasyΝice n ΕasyΝice n Εasy

Φαντάσου μια ιδέα σαν αυτή: να δημιουργήσεις εξαιρετικής νοστιμιάς πιάτα που να είναι και απόλυτα υγιεινά. Ήταν το όραμα του σεφ Χρήστου Αθανασιάδη και του επιχειρηματία Δημήτρη Χριστοφορίδη. Και το πέτυχαν, δημιουργώντας τη φιλοσοφία nice n easy. Ταξίδεψαν σε όλη την Ελλάδα για να βρουν τα καλύτερα προϊόντα, κατά κύριο λόγο βιολογικά. Έβαλαν στην κουζίνα όλο το μεράκι και όλη τη γνώση γύρω από την υγιεινή διατροφή. Βασισμένοι στην ιδέα του farm - to table και την πρακτική του fair trade (δίκαιο εμπόριο) προμηθεύονται το μεγαλύτερος μέρος των πρώτων υλών απευθείας από τους παραγωγούς, κρατώντας τις τιμές χαμηλά. Και απέκτησαν φανατικούς οπαδούς, που με μεγάλο ενδιαφέρον μελετούν το μενού, για να δουν τις θερμίδες του κάθε πιάτου, αν είναι vegan, αν είναι ελεύθερο από γλουτένη ή λακτόζη. Μετά το πρώτο κατάστημα στο Κολωνάκι ήρθε αυτό της Κηφισιάς και στη συνέχεια της Μυκόνου το οποίο από φέτος γίνεται αποκλειστικά gluten free. Ακριβώς δίπλα του το νέο project  nice n easy - the tavern, μια ελληνική ταβέρνα με αυθεντικές ελληνικές συνταγές μαγειρεμένες με τοπικά αγνά προϊόντα. Στην περιοχή του Καλαφάτη, το Nesaea με το λιτό κυκλαδίτικο στιλ και την υπέροχη θέα στο Αιγαίο προσφέρει εκλεπτυσμένη δημιουργική ελληνική κουζίνα, με εξαιρετικές πρώτες ύλες από τα ελληνικά νησιά. Στην οικογένεια των nice n easy στη Μύκονο έρχεται να προστεθεί ένα κόσμημα. Το SantAnna θα είναι ένας all day πολυχώρος διακοπών, που φιλοδοξεί να γίνει σημείο αναφοράς σε όλο τον κόσμο. Κολωνάκι, Ομήρου 60 & Σκουφά, 2103617201 / Κηφισιά, Παπαδιαμάντη 7, 2108082014 / Μύκονος, Πλατεία Αλευκάνδρας, 2289025421 


Carpo 

Μαγική εμπειρία 5 αισθήσεων!

Carpo Carpo

Πρωτοπορία και αυθεντικότητα: το carpo Κολωνάκι ήρθε πρώτο και άλλαξε για πάντα τον χάρτη των συγκεκριμένων προϊόντων στην Ελλάδα: οι ξηροί καρποί, τα αποξηραμένα φρούτα, η σοκολάτα, ο καφές και κάθε νέα έκπληξη αφυπνίζουν αισθήσεις, μας ταξιδεύουν, μας θρέφουν, αλλά ανάγονται και σε αντικείμενο υψηλής αισθητικής, ιδανικό για δώρο. Σε κάθε στιγμή της ζωής, ο ξηρός καρπός, τα αποξηραμένα φρούτα και το μέλι πρωταγωνιστούν στην καθημερινότητά μας. Τα carpo είναι, λοιπόν, η δική μας καθημερινότητα: η αναζήτηση των καλύτερων μικρών παραγωγών, εκείνων που σέβονται τον καρπό, που εξασφαλίζουν για εμάς την καλύτερη ποιότητα. Είναι οι άνθρωποι που σας υποδέχονται, το χαμόγελο τους, η ζεστή ατμόσφαιρα που αισθάνεσαι σε κάθε κατάστημα, ανεξαρτήτως χώρας ή πόλης, με το που περνάς το κατώφλι: η εμπειρία πέντε αισθήσεων που σε αγκαλιάζει και σε προσκαλεί, που σε υποδέχεται με μια σέσουλα στο χέρι. Με χαμόγελο στα μάτια. Brand new: Granola, χωρίς ζάχαρη, με ξηρούς καρπούς και σαν βάση το καλύτερο μέλι! Νόστιμη και θρεπτική, δημιουργεί το πιο υγιεινό και γευστικό πρωινό που μπορείς να ονειρευτείς. www.carpoathens.com 

fb: carpo, carpolondon, Instagram: carpoworld, Κανάρη 6, Κολωνάκι,  Δ. Βασιλείου 1, Ν. Ψυχικό, Γρ. Λαμπράκη 20, Γλυφάδα, Golden Hall, 16 Piccadilly, W1J 0DE, 5 Montpelier Str., Unit 4, Knightsbridge


Novotel Athens 

Novotel Athens Novotel Athens Novotel Athens

Πώς μοιάζει η Αθήνα από ψηλά; Στο εστιατόριο Clair de Lune, στο Roof Garden που βρίσκεται στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου Novotel Athens, η πόλη απλώνεται σαγηνευτική στα πόδια σου και η θέα σου κόβει την ανάσα. Από τον Παρθενώνα και τον Λυκαβηττό μέχρι τον Πειραιά, η Αθήνα είναι μαγική. Μέσα σε αυτή την παραμυθένια ατμόσφαιρα θα ζήσεις τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής σου απολαμβάνοντας πιάτα της μεσογειακής κουζίνας ή πίνοντας ένα δροσιστικό cocktail κάτω από τα αστέρια. Δίπλα ακριβώς στην πισίνα βρίσκεται και το Pool Bar (ανοιχτό από τις 09.00 έως τις 19.00) για χαλαρές στιγμές με καφέ, ποτό, snacks ή κάποιο ελαφρύ γεύμα. Κι αν λαχταρήσεις μια βουτιά τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες, η είσοδος στην πισίνα έχει €20 (συμπεριλαμβάνεται πετσέτα και ένας καφές ή αναψυκτικό/χυμός), €10 για παιδιά μέχρι 12 ετών και εντελώς δωρεάν για τους πελάτες του ξενοδοχείου. Μιχαήλ Βόδα 4-6, 2108200700, www.novotelathens.gr, Δωρεάν παρκινγκ


Carnicero

CarniceroCarniceroCarnicero

Μη μου πείτε ότι δεν έχετε πεθυμήσει ένα barbeque…Τώρα που η θερμοκρασία είναι ιδανική για να μαζευτεί όλη η παρέα στη βεράντα, στους κήπους, στις αυλές και να αναστενάξουν οι ψησταριές! Τι θα ψήσουμε; Λοιπόν το Carnicero, που ειδικεύεται στα πιο λαχταριστά κρέατα, έχει μερικές ζουμερές ιδέες, κατάλληλες για κάθε τύπο ψήστη. Αν είστε πιο παραδοσιακοί, μην το σκέφτεστε πολύ, κάντε barbeque αλά ελληνικά. Στο Carnicero θα βρείτε από σουβλάκια μαριναρισμένα και εκλεκτά λουκάνικα μέχρι πικάντικους γύρους και μοσχομυριστά κεμπάπ. Για American Style BBQ, σαν αυτά που βλέπουμε και ζηλεύουμε στις αμερικάνικες ταινίες, χρειάζεστε εκλεκτά Black Angus, rib eyes, εντυπωσιακά T-bones και short ribs. Το Carnicero έχει τα πάντα. Και άμα είστε πιο casual χαρακτήρες, δοκιμάστε τα μπιφτεκάκια Carnicero σε ψωμί brioche και τα απίστευτα Carnicero hot dogs για ένα πρωτότυπο street food party που δεν θα μοιάζει με κανένα! Δημ. Βασιλείου 18, Ν. Ψυχικό, 210 6770050/ Λ. Κηφισίας 322, Κηφισιά, 210 8015100, www.carnicero.gr, Fb: Carnicero Meat& Delicatessen  


Δυόσμος

ΔυόσμοςΔυόσμος

Από εκείνα τα μαγαζιά που πάντα επιστρέφεις, σαν να σε οδηγεί το διαχρονικό άρωμα του δυόσμου. Περιποιημένο, αυθεντικό πειραιώτικο εδεσματοπωλείο με πιάτα και μουσικές που ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα, σε ένα υπέροχο νεοκλασικό του το 1920. Τα τοπικά προϊόντα που αγαπάμε γίνονται αρώματα και απίθανες γεύσεις στους μεζέδες και τα πιάτα που μαγειρεύει με την καρδιά του ο σεφ Άγγελος Αρβανίτης. Ζυμώνει και ανοίγει φύλλο, αναζητά τις ντόπιες πρώτες ύλες σε κάθε ελληνική γωνιά και χαρίζει εξαίσιες επιλογές όπως φάβα Σχοινούσας με κρέμα από κάπαρη, αυγά τηγανητά πάνω σε φωλιά από sticks πατάτας, τηγανιά μανιταριών με κασέρι Ξάνθης και λάδι τρούφας αλλά και σαλάτες, υπέροχα κυρίως με κρεατικά και γλυκά για το τελείωμα. Θα το αγαπήσεις για τα χαμόγελα και τη φιλοξενία των ανθρώπων του, το καλό φαγητό, το όμορφο περιβάλλον της σάλας με το ξύλινο πάτωμα και για το δροσερό αεράκι της Φρεαττύδας στα τραπεζάκια της καλοκαιρινής ταράτσας του. Φρεατύδος 42Α, Πειραιάς, 2104611335, diosmos.gr, Fb: Δυόσμος, Instagram: dyosmos.edesmatopolio


Cupola

CupolaCupolaCupola

Άνοιξε πριν λίγους μήνες και πολλοί είναι αυτοί που ορκίζονται πως φτιάχνει την καλύτερη πίτσα στην πόλη! Το όνομά του μεταφράζεται ως τρούλος ή θόλος, στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για τον παραδοσιακό χτιστό φούρνο που χρησιμοποιούν στη Νάπολη για να ψήνουν τις θρυλικές τους πίτσες. Από εκεί έχει έρθει και ο φούρνος που πλέον ξεφουρνίζει κάθε μέρα στο Παγκράτι από τις 19.00 και μετά (και Σαββατοκύριακα από τις 12.30 έως τις 00.30) ναπολιτάνικες πίτσες, ζυμωμένες με αλεύρι από την Ιταλία. Αρχηγός στην κουζίνα είναι ο εξαιρετικός Ιταλός σεφ, Stefano Rossi, που μαγειρεύει καθημερινά τα πιο νόστιμα χειροποίητα ζυμαρικά που έχεις φάει στη ζωή σου (η αυθεντική καρμπονάρα του είναι απλά συγκλονιστική), σαλάτες-αριστουργήματα (δοκίμασε οπωσδήποτε τη σαλάτα burrata με μοτσαρέλαburratta, τραγανή pancetta, καραμελωμένα ντοματίνια και μαρμελάδα pepperoncino), ζουμερές ταλιάτες και όλα τα νόστιμα που περιμένεις από μία αυθεντική trattoria. Το Cupola όμως διαθέτει και ένα aperitivo bar όπου μπορείς να κάτσεις για ένα aperitivo cocktail ή για ένα ποτήρι καλό κρασί (θα βρεις πάνω από 40 ετικέτες ελληνικών και ιταλικών κρασιών). Στιλάτο, ευγενικό και απίστευτα νόστιμο, το ευχαριστούμε γιατί έφερε την αυθεντική όψη της ιταλικής κουζίνας στη ζωή μας. Ευφορίωνος 13, Παγκράτι, 2114117444, www.cupola.gr, Fb: Cupola


Steak-i

Steak-iSteak-iSteak-i

Σημείο συνάντησης των meatlovers, το Steak-i έχει στόχο να ικανοποιεί όσους λατρεύουν το κρέας και να μυεί τους υπόλοιπους σε γευστικές απολαύσεις που μοιάζουν να έρχονται από... άλλο κόσμο! Σε ένα vintage cargo χώρο με απλή διακόσμηση, γκρι χρώματα και σιδερένια στοιχεία, την αμέριστη προσοχή σου θα έχει το ζουμερό κομμάτι κρέατος στο πιάτο σου. Επικεντρωμένο σε καλές κοπές κρέατος, σερβίρει Τ-bone, picanha, rib eye, flank και skirt (διάφραγμα) από Black Angus με λαχταριστά συνοδευτικά και σάλτσες, τα οποία μπορείς να συνοδέψεις με κάποιο από τη special λίστα κοκτέιλ που έχει επιμεληθεί ο Νίκος Σουρμπάτης, όπως το Minotaur με βάση τη ρακή. Στο μενού θα βρεις επίσης μακαρόνια, burgers, σαλάτες και υπερτέλεια ορεκτικά, αλλά σημασία έχει να μη φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις το Ice Cream Burger με καραμελωμένο παντεσπάνι και παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης βουτηγμένη σε σοκολάτα. Πλατεία Κοραή 5 & Μεσογείων 366, Αγ. Παρασκευή, 2130370700, www.steak-i.gr, fb: Steak-i


Το Μαύρο Πρόβατο του Press Café

Το Μαύρο Πρόβατο του Press CaféΤο Μαύρο Πρόβατο του Press Café

Από τις πρώτες μέρες που άνοιξε αγαπήθηκε πολύ, με τους φανατικούς θαμώνες να γεμίζουν μεσημέρι-βράδυ τα τραπέζια στο Παγκράτι αλλά και στο νεαρότερο αδερφάκι με τον μεγάλο καταπράσινο κήπο στα Μελίσσια. Η δύναμή του βρίσκεται στην ελληνική δημιουργική κουζίνα, που δίνει έμφαση στις ελληνικές πρώτες ύλες, αλλά και στα αγαπημένα της ελληνικής παράδοσης. Χιουνκιάρ Μπεγιεντί, το μοσχάρι με πουρέ μελιτζάνας που λιώνει σε κάθε μπουκιά. Εκλεκτό συκώτι μοσχαρίσιο που απογειώνεται με τις ροδέλες κρεμμυδιού και τη γλυκιά πάπρικα. Κριθαρότο με λαχανικά, πεντανόστιμο και μυρωδάτο. Αρνάκι που ψήνεται όλη νύχτα σε χαμηλή φωτιά και συνοδεύεται με γαμοπίλαφο αλλά και πατάτες φούρνου. Τσουχτή μανιάτικη με λιγκουίνι, καβουρδισμένη μυζήθρα και αυγό. Όλα βρίσκουν ιδανικό ταίρι στα βελούδινα ελληνικά κρασιά και στα πιο εκλεκτά αποστάγματα. Είναι ωραίο να έχεις το «δικό» σου, πολυαγαπημένο εστιατόριο… Εκεί που όλα κυλούν χαλαρά, το σέρβις είναι ευγενικό και οι τιμές σού δίνουν τη δυνατότητα να πηγαίνεις ακόμη και κάθε μέρα. Αρριανού 31, Παγκράτι, 2107223466/ Σωκράτους και Ζαΐμη 2, Μελίσσια, 2108102466, Fb: @TomavroprovatotouPressCafe


Ασβεστόλακος

ΑσβεστόλακοςΑσβεστόλακοςΑσβεστόλακος

Από το 1948 που άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του, πολλά έχουν αλλάξει στον Ασβεστόλακο. Το μέγεθός του, το μενού, η μουσική. Το μόνο που παραμένει σταθερό είναι η ποιότητα και το μεράκι της οικογένειας Ιωαννίδη για καλό φαγητό. Πλέον τη διαχείριση, αλλά και την κουζίνα του Ασβεστόλακου έχει αναλάβει η τρίτη γενιά, η οποία προσφέροντας παραδοσιακή κουζίνα με δημιουργική σκέψη και ζωντανή μουσική καθημερινά, κατάφερε να απογειώσει την παρεΐστικη ατμόσφαιρα του μαγαζιού. Ο Γιάννης Ιωαννίδης εδώ και 4 χρόνια δημιουργεί συνταγές βασισμένες σε ελληνικές γεύσεις με μότο του «τη γεύση την κληρονομήσαμε από τους παππούδες μας, σειρά μας να την παντρέψουμε με την εξέλιξη». Στην αυλή του Ασβεστόλακου θα απολαύσεις λαχταριστά πιάτα, όπως κοντοσούβλι μαγειρεμένο σε κενό αέρος με μαρινάδα 14 συστατικών, γύρο κόκορα και ριζότο Κρήτης με απάκι, pesto σταμναγκάθι και ξυνομυζήθρα, ενώ κάθε μήνα κυκλοφορούν 5 νέα πιάτα εκτός καταλόγου, ένα γλυκό και ένα ποτό. Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο μέχρι τις 18.00 όλα αυτά με έκπτωση 15%! Βασ. Σοφίας & Κοιμήσεως Θεοτόκου 4,  Μαρούσι, 2108025298, www.asvestolakos.gr,  fb: Asvestolakos


The Darling Bar

The Darling BarThe Darling BarThe Darling Bar

Στον Πειραιά το ραντεβού δίνεται στον πεζόδρομο της οδού Δραγάτση, στο αγαπημένο The Darling Bar που ελκύει τους Πειραιώτες και όχι μόνο. Λίγα μόλις μέτρα μακριά από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ανοίγει από νωρίς το πρωί με ποιοτικό καφέ και ενδιαφέρουσες γευστικές προτάσεις λατινικής προέλευσης από τους σεφ Σάββα Κωνσταντινίδη και Θεοδόση Ασκάρο – ιδανικές για το μεσημεριανό διάλειμμα από τη δουλειά ή για business meetings. Στα must η picanha, η χοιρινή ταλιάτα, το rib eye και η χοιρινή μπριζόλα tomahawk ενός κιλού. Τσέκαρε και την extra large πίτσα. Το βράδυ η ατμόσφαιρα γίνεται περισσότερο κοσμοπολίτικη, το μεγάλο αμερικανικού στιλ μπαρ σε κακομαθαίνει με δροσιστικά ποτά και ιδιαίτερα κοκτέιλ από την καρδιά της Λατινικής Αμερικής, αλλά και με μερικά από τα πιο σπάνια ρούμια που θα βρεις στην Αττική. Το βράδυ η μουσική δυναμώνει με mainstream και επιλογές ελληνικού έντεχνου δίνοντας ρυθμό στη διασκέδαση μέχρι αργά τη νύχτα. Δραγάτση 8, Πλ. Κοραή, Πειραιάς, 2104101410, www.thedarlingbar.gr, fb: Darling - The Bar


Το Όμορφο

Το ΌμορφοΤο ΌμορφοΤο Όμορφο

«Φτιάξαμε ωραίο μπακαλιάρο πλακί γιατί έχει πανσέληνο και ο κυρ Βασίλης δεν βγήκε για ψάρεμα!». Αυτή τη φράση την ξεπατικώσαμε από τη σελίδα του εστιατορίου στο Fb γιατί σε μία πρόταση λέει όλη την ουσία: στο «Όμορφο» θα βρεις αποκλειστικά μαγειρευτό φαγητό από εξαιρετικές πρώτες ύλες, φτιαγμένο με μεράκι και σπιτική φροντίδα. Κι αυτό το ξέρουν όλοι οι θαμώνες που εδώ και 35 χρόνια προτιμούν τα λουλουδιασμένα τραπεζάκια του στην Ξενοκράτους για να φάνε μαμαδίστικο φαγάκι από τα χεράκια της κυρίας Χρυσούλας. Κάθε μέρα υπάρχει και διαφορετικό μενού, σημείωσε όμως τις σπεσιαλιτέ και όταν τις πετύχεις μην τις αφήσεις να σου ξεφύγουν! Κατσικάκι γιουβέτσι (καταπληκτικό), παστίτσιο και ονειρεμένος μουσακάς, μοναδικά γεμιστά, μελιτζάνα με κεφαλογραβιέρα, ομελέτες φούρνου και χειροποίητες πίτες (θα βρεις σίγουρα μία κάθε μέρα) είναι τα απόλυτα πιάτα-σουξέ της μαμάς Χρυσούλας. Το «Όμορφο» είναι κάτι παραπάνω από στέκι. Είναι σπίτι. Ξενοκράτους 50, Κολωνάκι, 2107226830, Fb: Το Όμορφο


Geonas 

Geonas Geonas Geonas

Ένα φιλικό, χαλαρό περιβάλλον με αισθητική, που κρατάει σταθερά τις ποιοτικές του αξίες για δεκαεννιά συνεχόμενα χρόνια. Η ιστορία ξεκινά χρόνια πριν, με την προσπάθεια μιας οικογένειας να τρέφεται με ό,τι καλύτερο. Θα μοιραστούμε το πάθος μας για τη σωστή, νόστιμη και υγιεινή διατροφή δημιουργώντας μια μικρή μονάδα που φιλοξενεί έως εξήντα άτομα. Τους φίλους πελάτες μας. Κύριο μέλημά μας, να προσφέρουμε την απόλαυση ενός ποιοτικού πιάτου, με γεύση και θρεπτικά φυσικά συστατικά. Δημοφιλέστερα πιάτα φρέσκια γλώσσα meniuere (Dover), φιλέτο πιπεράτο και burger Angus με φρέσκες πατάτες τηγανητές. Σπιτική Tarte tatin με παγωτό βανίλια. Κρασί από μικρούς ελληνικούς και ξένους αμπελώνες και εποχιακά cocktails με φυσικά συστατικά. Αγαπημένο cocktail φρέσκο ginger and lime martini. Αυτό υπηρετούμε καθημερινά και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε για όλους εσάς που μας επιβραβεύετε με την εμπιστοσύνη σας. Δαβάκη 1 και 28ης Οκτωβρίου, 2106755571, www.geonasrestaurant.gr, Fb: Geonas Restaurant 


Mandragoras

MandragorasMandragorasMandragoras

Φρέσκια άφιξη στην Καλλιθέα με τον Mandragora και πρωταγωνιστή την κουζίνα του από τον εδώ και χρόνια σεφ του Αγορά Select Μάκη Κουτσονίκα και τον αδερφό του Βασίλη. Με μεγάλη αγάπη για την ελληνική κουζίνα, την πειράζουν λίγο ή πολύ και σερβίρουν καθαρές γεύσεις που αναδεικνύουν την πρώτη ύλη. Τα κρασιά και οι μπίρες ακολουθούν την ίδια κατεύθυνση και είναι επιλεγμένα από Έλληνες παραγωγούς. Καθημερινά θα ανακαλύψετε δροσερά κοκτέιλ, πιάτα ημέρας και φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Αξίζει να δοκιμάσετε το τεράστιο χοιρινό κότσι σιγοψημένο με σάλτσα δαμάσκηνου, το ριζότο με δημητριακά, μανιτάρια και βούτυρο λευκής τρούφας ή τα αφράτα μοσχαρίσια μπιφτέκια με μαρμελάδα μπέικον και άγριο ρύζι. Οι πρώτες ύλες είναι προσεκτικά διαλεγμένες και κατά κύριο λόγο έρχονται από διάφορα μέρη της Ελλάδας, τα ζυμαρικά είναι χειροποίητα, ενώ φανταστικό είναι το ζυμωτό ψωμί. Ο Mandragoras είναι ανοιχτός καθημερινά 13.30 - 00.30 εκτός Δευτέρας και τις επόμενες μέρες θα ανοίξει και τον περιποιημένο και αεράτο εξωτερικό του χώρο. Ευαγγελιστρίας 96, Καλλιθέα, 6985920282,fb: Mandragoras εστιατόριον


Berliner

BerlinerBerliner

Έχει μια μεγάλη αγάπη στα burgers αλλά βγάλε από το μυαλό σου την εικόνα του κλασικού ταχυφαγείου, γιατί είναι κάτι πολύ διαφορετικό. Στο Berliner θα αράξεις στις μαξιλάρες του, θα δροσιστείς στην όμορφη και χαλαρή αυλή του, θα απολαύσεις τον καφέ, το γλυκό, το κοκτέιλ ή την μπίρα σου αλλά, όπως είπαμε, ο μεγάλος πρωταγωνιστής είναι τα burgers. Δεκαπέντε στον αριθμό και όλα τελείως διαφορετικά, εκτός από το μπιφτέκι που είναι χειροποίητο και φτιάχνεται καθημερινά εδώ και τα αφράτα ψωμάκια τύπου μπριός από το φούρνο της γειτονιάς. Αρχηγός δικαιωματικά το Berliner burger με (κρατήσου) δύο μπιφτέκια, καραμελωμένα κρεμμύδια, σος μπίρας, τσένταρ, μπέικον και λουκάνικο, αλλά και τα άλλα δεν πάνε πίσω (θα βρεις μέχρι και burger σε ψωμί βάφλας και με κοτόπουλο παναρισμένο σε πατατάκια bq). Το Berliner σε περιμένει και για χορταστικό brunch τα ΣΚ, στα φέρνει όλα στο σπίτι και λειτουργεί Δευτ. με Πέμ. 18.00-12.00 και Παρ., Σάβ., Κυρ. 11.00-12.00. Λ. Πλαπούτα 57, Ηράκλειο, 2130345217, fb: Berliner 


Θυμάρι 

Θυμάρι Θυμάρι

Θυμάρι, αρώματα και γεύσεις από την Ελλάδα, σε ένα θαυμαστό πάντρεμα της δημιουργικής κουζίνας με την παραδοσιακή. Το Θυμάρι αγαπάει τους καλοφαγάδες και δυνατό του σημείο είναι το κρέας στα κάρβουνα αλλά και οι σούβλες. Κανείς δεν αντιστέκεται στο κότσι χοιρινό, μαγειρεμένο με χαρουπόμελο, μπίρα και φρέσκα μυρωδικά, συνοδευόμενο από λαχταριστό πουρέ πατάτας. Ο ουρανίσκος σας όμως θα απογειωθεί και με πολλές ακόμα γεύσεις, όπως με τον ξινό τραχανά με μανιτάρια και φέτα, ο οποίος είναι μαγειρεμένος σαν ριζότο, αλλά και με τη χειροποίητη παστουρμαδόπιτα με γραβιέρα ψημένη στα κάρβουνα. Καθίστε στην αναπαυτική καταπράσινη αυλή του και να είστε σίγουροι ότι στο Θυμάρι θα φάτε εξαιρετικά. Ηρώων Πολυτεχνείου 78, Δάσος Χαϊδαρίου, 2105810672, Fb: Θυμάρι, instagram: thymari_estiatorio


Ο Μπακάλης

Ο ΜπακάληςΟ Μπακάλης

Παράθυρα στο χρώμα της ελιάς. Χειροποίητα ξύλινα έπιπλα. Υπέροχα πλακάκια των αρχών του προηγούμενου αιώνα. Και στα ράφια εκατοντάδες προϊόντα από όλη την Ελλάδα. Θα μπορούσε να είναι ένα μπακάλικο σαν αυτά που βλέπουμε (και ζηλεύουμε) στις ελληνικές ταινίες. Είναι όμως ένα μπακάλικο του 2017. Όχι μόνο. Θα πας για να αγοράσεις τα πιο εκλεκτά προϊόντα μικρών ελλήνων παραγωγών. Τυριά από τη Νάξο και την Κρήτη, δυσεύρετα αλλαντικά ωρίμανσης, εξαιρετικής ποιότητας αλίπαστα, όσπρια από τη Θεσσαλία, δεκάδες ζυμαρικά (και με δίκοκκο σιτάρι Ζέας), μαρμελάδες Citrus, Yam, Ήδιστον. Θα πας όμως και για να τα δοκιμάσεις όλα αυτά επί τόπου, μαγειρεμένα πεντανόστιμα από τον Σεφ Γιώργο Ζαχαράτο. Τόσες και τόσες λιχουδιές… Σαγανάκι φουρνιστό με φρέσκια ντομάτα, τηγανιά με πανσέτα, σύγκλινο Μάνης και κοτόπουλο, ριζότο με μύδια, χυλοπίτες με απάκι και αναβατό, υπέροχος καβουρμάς βοδινός, λουκάνικα όλων των ειδών. Μιλάμε περίπου για 40 πιάτα, χώρια τα μικρά πιατάκια ημέρας που καθορίζονται από τη στιγμιαία έμπνευση του σεφ. Φυσικά και όλα αυτά τα μεζεδάκια συνοδεύονται από παραδοσιακά ελληνικά ποτά-η χαρά της παρέας! Κι άμα σου γυαλίσει κάτι από τα ράφια, πρόσθεσέ το και αυτό στο τραπέζι (ή στο καλάθι με τα ψώνια σου). Από τον καβουρμά ως το γιαούρτι δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορείς να αγοράσεις και για το σπίτι. Πόσο θα θέλαμε τέτοια μεζεδοπαντοπωλεία σε κάθε γειτονιά.  Λ. Καλαμακίου 19&Θουκιδίδου, Άλιμος, 210 9820040, Fb: Ο Μπακάλης


Ριφιφί

Ριφιφί

Ριφιφί

Από τις πιο καλλιτεχνικές γωνίες των Εξαρχείων, το πανέμορφο εστιατόριο της οδού Μπενάκη όλο κάτι σκαρφίζεται για να μας ξαφνιάζει. Αυτή τη φορά επαναφέρει την… ολίγη ή αλλιώς τις μισές μερίδες στη μισή τιμή, εμπλουτίζοντας ταυτόχρονα την κάβα του. Πλέον μπορείς να βρεις όλα τα απίστευτα ορεκτικά του σε μικρότερες μερίδες και πολύ χαμηλότερες τιμές και να τα τσιμπολογήσεις μαζί με την παρέα, πίνοντας αγαπημένα ελληνικά αποστάγματα. Για να σου δώσουμε μια ιδέα (και να σου ανοίξουμε λίγο την όρεξη): φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια (€2,50), μπιφτέκια μανιταριών και πουρές από φακές (€2,70), μανιτάρια γεμιστά με σπανάκι και ροκφόρ (€3,40), ντολμαδάκια κασσιώτικα με βιολογικό αμπελόφυλλο (€3,50) και οι πειρασμοί δεν έχουν τελειωμό. Extra tip: Από το καινούργιο, άκρως καλοκαιρινό μενού δοκίμασε οπωσδήποτε τον (συγκλονιστικό) μουσακά στο πήλινο. Εμ. Μπενάκη 69& Βαλτετσίου, Εξάρχεια, 210 3300237, Fb: Rififi Restaurant


Ο Τάσος

Ο Τάσος

Ο Τάσος

Όταν ο κ. Τάσος, πρόσφυγας από τη Μ. Ασία, πούλαγε κοκ και σάμαλι στο μπαρ του κινηματογράφου «Αριάν», δεν φανταζόταν ότι κάποτε το μικρό του εργαστήριο θα γινόταν ένα από τα διασημότερα της πόλης για τις ακαταμάχητες τυρόπιτες, ούτε ότι το γλυκό που έφτιαξε προς τιμήν του ποδοσφαιριστή Κώστα Νέγρη θα άφηνε εποχή. Τότε το είχε ονομάσει απλώς «νεγράκια». Σήμερα, ο Τάσος συνεχίζει την παράδοση που άφησε ο παππούς του. Εκτός από τις πεντανόστιμες τυρόπιτες και τα διάσημα νεγράκια, τώρα το καλοκαίρι θα βρεις και αγνό παγωτό σε 3 γεύσεις (βανίλια, σοκολάτα, καϊμάκι), χωρίς σκόνες, παρά μόνο με φρέσκα αυγά και φρέσκο γάλα, γρανίτες από πραγματικά φρούτα και μερικά ακόμα γλυκά. «Φτιάχνουμε λίγα πράγματα», λέει ο Τάσος «αλλά τα φτιάχνουμε όπως πρέπει να είναι». Με τις καλύτερες πρώτες ύλες, με αξεπέραστη φροντίδα, με τη σοφία της ιστορίας και χειροποίητα από την αρχή μέχρι το τέλος. Μαραγκού 6, Γλυφάδα, 210 8943154


Μυστικός Κήπος

Μυστικός Κήπος

Μυστικός Κήπος

Ένας αληθινός Μυστικός Κήπος, με  πρασινάδες, δροσιά, άνεση, σε συνδυασμό με άψογο σέρβις και κουζίνα αληθινά εκλεκτή. Ο Μυστικός Κήπος, ο οποίος διαθέτει κι ένα πολύ όμορφο και περιποιημένο εσωτερικό χώρο, είναι ένα μεζεδοπωλείο δημιουργικής ελληνικής κουζίνας, με προσεκτικά διαλεγμένες πρώτες ύλες, οι οποίες έρχονται από διάφορες ελληνικές γωνιές. Κι όλα αυτά μετουσιώνονται σε πεντανόστιμα πιάτα: τι να πούμε για τα θαλασσινά, όπως το χέλι Άρτας με φάβα Φενεού, τα καπνιστά μύδια από την Κομοτηνή, τα φρέσκα όστρακα που θα βρείτε καθημερινά, το λαβράκι σεβίτσε με εσπεριδοειδή και μπαχαρικά, το φιλέτο φρέσκιας γόπας με το ταρτάρ της. Σε πρώτο όμως πλάνο βρίσκονται και τα ζουμερά κρεατικά, μάγουλα, κουνέλια και όλα τα καλά, καβουρμάδες και παστουρμάδες, αλλά και πεντανόστιμα πιάτα όπως οι τηγανητοί γίγαντες με σκορδαλιά ντομάτας.  Κι ένα ακόμα «μυστικό»: το μενού αλλάζει συχνά, ανάλογα με τις πρώτες ύλες και την εποχή, οπότε ρωτήστε τι καλό βγάζει η κουζίνα την ημέρα που θα τον επισκεφθείτε. Καραολή Δημητρίου 21, Χαλάνδρι, 2130370929, fb: Μυστικός Κήπος


Namaste

Namaste

Namaste

Αυτή η ιστορία αρχίζει στην Ελλάδα, όμως έχει τις ρίζες της βαθιά στην Ανατολή. Ο Κρις (εκπαιδευτικός) γνώρισε τον Σαντός (πτυχιούχους MBA) στην Αθήνα. Γεννημένοι και οι δύο στο Νεπάλ, είχαν μεγάλη νοσταλγία για το φαγητό των παιδικών τους χρόνων. Έτσι άνοιξαν το “Namaste”. Εδώ θα βρεις αυθεντική ινδική και νεπαλέζικη κουζίνα, σε μια πιο δημιουργική και ταυτόχρονα υγιεινή εκδοχή. Ρύζι μπασμάτι μαγειρεμένο με πέντε διαφορετικούς τρόπους, Momos από το Νεπάλ, εκπληκτικές samosas, παραδοσιακό chicken Tikka Masala και πολλά ακόμα. Βρες το αγαπημένο σου πιάτο από τον πλούσιο κατάλογο, ενημέρωσε τον Ινδό σεφ για το πόσο πικάντικο το θες και ύστερα απλώς παρακολούθησε: τις γρήγορες κινήσεις στο τελετουργικό της ανοιχτής κουζίνας, τα ντόπια κρέατα να ψήνονται στον παραδοσιακό ινδικό φούρνο Tandoor, τα δεκάδες μπαχαρικά που δίνουν στην ινδική κουζίνα το μεγαλείο της. Μη φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις το τσάι Yarsagumba, το θιβετιανό βιάγκρα, που δεν θα βρεις πουθενά αλλού! Λεμπέση 12, Κουκάκι, 2109233999, www.namasterestaurant.gr, Fb: namasterestaurant.gr


Αμπιμπάγιο

ΑμπιμπάγιοΑμπιμπάγιοΑμπιμπάγιο

Στον πιο όμορφο πεζόδρομο του Θησείου, κάτω από τις φυλλωσιές των δέντρων, βρίσκεται από το 1997 το «Αμπιμπάγιο». Είναι η στάνταρ στάση στις καλοκαιρινές βόλτες των Αθηναίων, όχι μόνο για τη δροσιά του και για το όμορφο πλακόστρωτο που θυμίζει αιγαιοπελαγίτικο νησί, αλλά και για το εξαιρετικό φαγητό του. Θα απολαύσεις ελληνικές παραδοσιακές συνταγές, μαγειρεμένες με γνήσιο μεράκι και με τα πιο ποιοτικά προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Κάθε πιάτο σε ταξιδεύει στα παιδικά σου χρόνια, ξυπνώντας τις πιο όμορφες αναμνήσεις. Όλα τα πιάτα με τα οποία μεγαλώσαμε είναι εδώ, ίσως όμως λίγο πιο νόστιμα από ότι τα έφτιαχνε η μαμά… Αστακομακαρονάδα, μακαρονάδα θαλασσινών με μύδια, γαρίδες, καλαμάρι και χταπόδι, αλλά και αρνάκι στο φούρνο με πατάτες και δενδρολίβανο, μουσακάς στο πήλινο, δροσερές σαλάτες και ορεκτικά είναι μόνο μερικές από τις νοστιμιές που θα βρεις. Και φυσικά, μην παραλείψεις να δοκιμάσεις το πάντα φρέσκο ψαράκι! Ηρακλειδών 3, Θησείο, 210 3426794, www.abibayio.gr, Fb: @abibayio


Συν Αθηνά

Συν ΑθηνάΣυν Αθηνά

Λευκά τραπεζομάντιλα να ανεμίζουν στο καλοκαιρινό αεράκι. Πρόσωπα που φωτίζονται στο φως των κεριών. Και η Ακρόπολη, τόσο κοντινή που σου κόβει την ανάσα. Το «Συν Αθηνά» είναι ένα από τα στολίδια αυτής της πόλης. Στεγάζεται σε ένα πανέμορφο τριώροφο νεοκλασικό, έχει θέα τον Παρθενώνα και την περατζάδα της Αποστόλου Παύλου και σε περιμένει για πλούσια πρωινά, καφέ, συναρπαστικά cocktails, χειροποίητα γλυκά και σνακ για κάθε μικρή ή μεγάλη λιγούρα. Η πραγματική μαγεία όμως βρίσκεται στην ταράτσα, στο Roof Garden με την ωραιότερη θέα της Αθήνας. Από τον Ιερό Βράχο έως την Πνύκα και το Αστεροσκοπείο, μπορείς να εξερευνήσεις την πόλη με μια ματιά. Εδώ θα απολαύσεις ελληνική κουζίνα με ένα άγγιγμα κοσμοπολίτικου χαρακτήρα, κάτω από τον αττικό ουρανό. Το τέλειο μέρος για ένα πραγματικά ρομαντικό δείπνο. Ηρακλειδών 2, Θησείο, 2103455550, www.sinathina.gr, Fb: @SinAthina


Cantiniero

CantinieroCantiniero

Bρήκαμε το μεγαλύτερο σάντουιτς της Αθήνας! Ο βασιλιάς των σάντουιτς υπάρχει και έχει μήκος (κρατηθείτε) μισό μέτρο. Ολόκληρα 

50 εκ. γεμίζονται με ντομάτα, πατάτες, κρεμμύδι, σος της επιλογής σου (θα βρεις 20 διαφορετικές) και 2 σουβλάκια χοιρινό ή κοτόπουλο, κεμπάπ, πανσέτα (!) ή με 2 χωριάτικα λουκάνικα Καρδίτσας, που είναι και το μεγάλο σουξέ. Εκτός όμως από υπερμεγέθη σάντουιτς θα βρεις εξίσου extra large burgers (ζυγίσαμε ένα και το βρήκαμε… μισό κιλό), ζουμερά καλαμάκια, 5 εκδοχές σε πατάτες και hot dogs. Μεγάλο ατού είναι και το υπέροχο ψωμάκι που χρησιμοποιείται τόσο στα σάντουιτς όσο και στο burger, ζυμωμένο από τον φούρνο της γειτονιάς και ψημένο επιτόπου στη σχάρα. 

Tip: Delivery μέχρι τις 4 π.μ.! Σωκράτους 2, Χαλάνδρι, 2106810135/ Πλατεία Ελ. Βενιζέλου 26, Ν. Φιλαδέλφεια, 2102516950, www.cantiniero.gr, Fb: Cantiniero


M8

M8

M8

M8

Στην καρδιά του Κολωνακίου, στον μικρό πεζόδρομο της Μηλιώνη, το Μ8 είναι το all day urban και κοσμοπολίτικο στέκι της Αθήνας. Iδανικό για όλες τις ώρες και τις περιστάσεις, έχει κάτι ζεστό και σπιτίσιο, αλλά και μία κομψότητα κατάλληλη για ξεχωριστές στιγμές μακριά από το χάος της πόλης. Με εξαιρετικές μουσικές και φίνα ατμόσφαιρα, σερβίρει από το πρωί πολυτελείς ποικιλίες καφέ και λαχταριστά πρωινά, που με το πέρασμα της ημέρας δίνουν τη σκυτάλη στις εξαιρετικές γεύσεις του μενού μεσημέρι και βράδυ. Προϊόντα υψηλής ποιότητας συνδυάζονται προσεκτικά σε μοντέρνα πιάτα και είναι πάντα –επιτόπου– φρεσκομαγειρεμένα. Πιάτα ημέρας και σπεσιαλιτέ με υλικά εποχής, υπέροχα γλυκά και αλμυρά σνακ ανανεώνουν καθημερινά την κάρτα του M8 που δεν απογοητεύει ποτέ. Τα μοναδικά cocktails είναι λατρεία, η πλούσια κάβα του bar και η εμπειρία των bartenders είναι το μόνιμο ραντεβού για ποτό από συναδέλφους και φίλους. Διαθέτει parking, δυνατότητα κράτησης για ιδιωτικές εκδηλώσεις και είναι επισήμως το αστικό «καταφύγιο» χαλάρωσης του Κολωνακίου. Μηλιώνη 8, Κολωνάκι, 2103643388, m8-athens.com, Fb: M8 Kolonaki, Instagram: M8_kolonaki


Microu Lee

Microu Lee

Microu Lee

Όσοι δεν το ξέραμε από τα Εξάρχεια, το μάθαμε από το 2ο Athens Street Food Festival και το ερωτευτήκαμε αστραποβόλα. Για τις γενναίες μερίδες, για τις απίστευτα χαμηλές τιμές (το πιο ακριβό πιάτο έχει €4,90!), για τα πιο μαμαδίστικα noodles του κόσμου! Πρόσφατα μάθαμε ότι βγάζει καινούργιο μενού και (εννοείται) ότι τρέξαμε με χίλια. Τι μάθαμε; Παρακαλώ σημειώστε τα highlights του φετινού καλοκαιριού: noodles με κοτόπουλο και κάρυ, wonton γαρίδες (μετά την τεράστια επιτυχία που γνώρισαν τα wonton καβούρι), τηγανητό ρύζι με γαρίδες, καινούργια σούπα με μοσχάρι, σαλάτα γλυκοπατάτας, γλυκά won ton με μπανάνα και σοκολάτα και τέλος ένα cheesecake με… tofu (εντάξει, εδώ απλά πάθαμε ένα μίνι ντελίριο). Με όλα αυτά, καθόλου δεν μας εκπλήσσει το χρυσό βραβείο για το καλύτερο Ethnic Street Food που πήρε από τα Estia Awards. 

Tip: Πολύ σύντομα θα μπορείς να κάνεις την παραγγελία σου online στο www.microulee.gr και να κερδίσεις 10% έκπτωση! Στουρνάρη 14, Εξάρχεια, 2103800672, Fb: microulee


Λαμπατέρ

Λαμπατέρ

Λαμπατέρ

Ένα νέο μαγαζί άνοιξε με το όνομα Λαμπατέρ, δίπλα στο μετρό Αμπελοκήπων. Πολυθρόνες και καρέκλες που μοιάζουν να έχουν ξεπηδήσει από ταινία του ’50, vintage τραπέζια έτοιμα να διηγηθούν ιστορίες, κάδρα στους τοίχους και ρετρό λαμπατέρ που σε ταξιδεύουν σε άλλες εποχές, ενώ από τα ηχεία παίζει jazz-soul μουσική με δόσεις έντεχνου. Το ιδανικό μέρος για να χαλαρώσεις από νωρίς το πρωί με αρωματικό καφέ και λαχταριστά χειροποίητα γλυκά, μέχρι αργά το βράδυ με δροσερά κοκτέιλ και μεγάλη ποικιλία από κρασιά και μπύρες. Ρώτα για τα γλυκά ημέρας και δοκίμασε οπωσδήποτε τη λεμονάδα με τσιχλόφουσκα ή το κοκτέιλ «Λαμπατέρ» με μπλε ζάχαρη και αποξηραμένα λουλούδια. Πλ. Αγίου Δημητρίου 2, Αμπελόκηποι, 2106443912, fb: Λαμπατέρ


Φυσαρμόνικα

Φυσαρμόνικα

Φυσαρμόνικα

Το µεζεδοπωλείο που έλειπε από το Χολαργό, ήρθε για να µείνει! Ένας ζεστός, οικείος χώρος µε ξύλινες καρέκλες, πλακόστρωτο, φαναράκια και ξύλινα πατζούρια στους τοίχους, σε καλωσορίζει και σε κάνει να νιώθεις σαν να είσαι στην αυλή του σπιτιού σου! Εδώ θα φας παραδοσιακά πιάτα από όλη την Ελλάδα λιγάκι πειραγµένα, όπως φορµαέλα Αράχωβας µε κρούστα δηµητριακών και γλυκό του κουταλιού, µαστέλο Χίου στη σχάρα, φωλιά πατάτας µε τηγανητά αυγά, µπιφτεκάκια γαλοπούλας µε κρέµα από αβοκάντο και δεν περιγράφω άλλο! Ζήτησε να σου πουν τα πιάτα ηµέρας και ρίξε µια µατιά και στο µενού γιατί αλλάζει αρκετά συχνά. Κι αν είσαι πρωινός τύπος να ξέρεις ότι ανοίγει από το πρωί µε µερικές ενδιαφέρουσες προτάσεις πρωινών. Μεσογείων 180, Χολαργός, 2106564388, www.fysarmonika.gr, fb: Φυσαρµόνικα Μεζεδοποτείον


Βλάσσης

Βλάσσης

Βλάσσης

Βλάσσης

Με εμπειρία 30 χρόνων (και βάλε!), είναι το εστιατόριο εκείνο που ξέρεις ότι πάντα θα βρεις πραγματικά καλό φαγητό. Έγινε γνωστό για την εξαιρετική ελληνική παραδοσιακή κουζίνα του, αλλά τα τελευταία χρόνια στον πλούσιο κατάλογο συναντάμε και κάποιες πιο δημιουργικές πινελιές. Έτσι, δίπλα στο ψημένο στη γάστρα αρνάκι και στα συγκινητικά νόστιμα ντολμαδάκια, θα βρεις ένα εξαίσιο κριθαρότο με γαρίδες ή ακόμα και σκορπίνα μπουρδέτο, από ολόφρεσκο ψάρι που μαγειρεύεται τη στιγμή της παραγγελίας σου. Αυτά τα ωραία απολαμβάνεις κάτω από τις φυλλωσιές των δέντρων, σε μία απόλυτα ήρεμη ατμόσφαιρα που σε κάνει να νιώθεις σαν να βρίσκεσαι κάπου μακριά, αν και στην πραγματικότητα είσαι μόλις μία ανάσα μακριά από το κέντρο. Όσο για τις τιμές, αυτό που πρέπει να κρατήσεις είναι ότι θα φας υπέροχα είτε ξοδέψεις €10, είτε €30. Και delivery. 

Extra tip: Η καλά ενημερωμένη λίστα κρασιών. Υπάρχουν γύρω στις 26 ετικέτες, όλες από την αφρόκρεμα του ελληνικού αμπελώνα. Μαιάνδρου 15, Ιλίσια, 2107256335, www.vlassisrestaurant.gr, Fb: vlassisrestaurant.gr


Μελίσματα

ΜελίσματαΜελίσματα

Ίσως στην πιο όμορφη γωνιά του Αιγάλεω το παραδοσιακό καφενείο Μελίσματα που στον πέμπτο χρόνο λειτουργίας του έχει ήδη αποκτήσει φανατικούς φίλους λάτρεις της αγνής παραδοσιακής κουζίνας. Όλα τους τα πιάτα είναι χειροποίητα με ποιοτικά υλικά και μπορείτε να απολαύσετε εξαιρετικούς μεζέδες, από σπιτικούς κεφτέδες ζυμωμένους από την κυρία Λίτσα (μαμά του ιδιοκτήτη), λουκάνικο χειροποίητο από την ορεινή Καλαμπάκα, αυγά με πολίτικο σουτζούκι και παστουρμά, τηγανιά κοτόπουλου και φάβα με τις μοναδικές συνταγές της Αλεξάνδρας, μέχρι σαλάτες με φρούτα εποχής και πολλά τυριά απ’ όλη την Ελλάδα. Όλα αυτά συνοδεύστε τα με τα ποιοτικά τους κρασιά και το σπιτικό τσίπουρο από τον Τύρναβο. Στα συν τους η άνετη μέσα στα δέντρα πλατεία για το καλοκαίρι και ο πανέμορφος χώρος με το τζάκι για τον χειμώνα. Σίφνου 8, Αιγάλεω, 2105910020, fb: μελίσματα 


Θαλασσινός

ΘαλασσινόςΘαλασσινόςΘαλασσινόςΘαλασσινός

Στην ησυχία της γραφικής γειτονιάς, κάτω από τις μουριές και δίπλα στις πέργκολες με τα λουλούδια. Έχει πολλές ωραίες στιγμές το αθηναϊκό καλοκαίρι και ο Θαλασσινός ξέρει να τις κάνει ακόμη ωραιότερες. Με τον εξαιρετικό σεφ Ηλία Μπαλάσκα στο πηδάλιο της κουζίνας ανοίγεται σε νέα θαλασσινά μονοπάτια που δίνουν φρεσκάδα στα ήδη γνωστά και στάνταρ νόστιμα πιάτα. Σαλάτα με φακές, ψητές πιπεριές, μύδια καπνιστά και ξύσμα πορτοκαλιού, ταραμοσαλάτα από άσπρο ταραμά Σουηδίας με κρέμα από wasabi, ντολμάς σασίμι με σολομό είναι μερικά μόνο από αυτά. Μαζί και τα πάντα φρέσκα ψάρια που έρχονται από Λήμνο και Μάνη, τα εξαιρετικά αλίπαστα από την Κομοτηνή, οι περιποιημένοι μεζέδες που συνδυάζονται με τη μικρή, ελληνική λίστα κρασιών, το χύμα chardonnay του Δερέσκου, τα ωραία αποστάγματα. Οι νύχτες τώρα το καλοκαίρι μάς θέλουν έξω και ο Θαλασσινός μάς περιμένει. Ιδανικός για ραντεβού μετά από κάποια παράσταση του ΚΠΙΣΝ, πάντα με πολύ καλές τιμές που μας κάνουν να πηγαίνουμε ξανά και ξανά… Ηρακλέους & Λυσικράτους 32, Τζιτζιφιές, 2109404518, ανοιχτά βράδυ, Σάββατο-Κυριακή και μεσημέρι. Κυριακή βράδυ και Δευτέρα κλειστά.


Φωτογραφίες: Χρήστος Κέδρας, Βαγγέλης Τάτσης

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.