- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
«Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι». Οδυσσέας Ελύτης. «Εάν αποσυνθέσεις την Αθήνα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν ένας κίονας, λίγα αστέρια και 40°C υπό σκιά». Δικό μου. Πείτε μου: τι θα κάναμε σε αυτή την πόλη τα καλοκαίρια, αν δεν είχαμε τις αθηναϊκές αυλές να μας δροσίζουν στις φυλλωσιές τους;
Α, όλα κι όλα. Το καλοκαίρι θέλει αυλές. Φουντωτές αυλές. Και δροσιστικά cocktails. Χαρήκαμε πολύ που τα βρήκαμε και τα δύο σε ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά και αγαπημένα εστιατόρια της μικρής μας πολιτείας. Το «Θα σε κάνω Βασίλισσα» γνωστό για την κάβα με τις εξαιρετικές ετικέτες σε κρασί, ουίσκι και σπάνια αποστάγματα (Δημήτρης Λίτινας, μεγάλος γνώστης του είδους), για το χαλαρό comfort φαγητό του, για το υπέροχο, ανατρεπτικό, ιντριγκαδόρικο ντεκόρ του ανοίγει για τον καλοκαίρι την πανέμορφη αυλή του.
Στην κουζίνα ο Δαμιανός με τη βοήθεια του Φαμπρίτσιο στήνει πιάτα που συνοδεύουν τέλεια τα ωραία κρασιά (ήδη βάλαμε στο μάτι το burger νεροβούβαλου με gorgonzola), έχουν φτιαχτεί όμως και μια σειρά από καταπληκτικά cocktails περιορισμένης…έκδοσης, που πατούν αποκλειστικά στο κρασί και το ουίσκι και θα φτιάχνονται μόνο όσο διαρκεί το καλοκαίρι.
Όσο για τους djs φτιάχνουν κι αυτοί τα δικά τους cocktails με βάση τα φυσικά όργανα, τις μεγάλες ορχήστρες, την τζαζ, την μπόσα νόβα και άλλα ενδιαφέροντα μουσικά μονοπάτια που θα μας οδηγήσουν σε ένα ακόμη αξέχαστο αθηναϊκό καλοκαίρι…
Βέροιας 13, Βοτανικός, 210 3459299
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.