- CITY GUIDE
- PODCAST
-
29°
«Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι». Οδυσσέας Ελύτης. «Εάν αποσυνθέσεις την Αθήνα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν ένας κίονας, λίγα αστέρια και 40°C υπό σκιά». Δικό μου. Πείτε μου: τι θα κάναμε σε αυτή την πόλη τα καλοκαίρια, αν δεν είχαμε τις αθηναϊκές αυλές να μας δροσίζουν στις φυλλωσιές τους;
Α, όλα κι όλα. Το καλοκαίρι θέλει αυλές. Φουντωτές αυλές. Και δροσιστικά cocktails. Χαρήκαμε πολύ που τα βρήκαμε και τα δύο σε ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά και αγαπημένα εστιατόρια της μικρής μας πολιτείας. Το «Θα σε κάνω Βασίλισσα» γνωστό για την κάβα με τις εξαιρετικές ετικέτες σε κρασί, ουίσκι και σπάνια αποστάγματα (Δημήτρης Λίτινας, μεγάλος γνώστης του είδους), για το χαλαρό comfort φαγητό του, για το υπέροχο, ανατρεπτικό, ιντριγκαδόρικο ντεκόρ του ανοίγει για τον καλοκαίρι την πανέμορφη αυλή του.
Στην κουζίνα ο Δαμιανός με τη βοήθεια του Φαμπρίτσιο στήνει πιάτα που συνοδεύουν τέλεια τα ωραία κρασιά (ήδη βάλαμε στο μάτι το burger νεροβούβαλου με gorgonzola), έχουν φτιαχτεί όμως και μια σειρά από καταπληκτικά cocktails περιορισμένης…έκδοσης, που πατούν αποκλειστικά στο κρασί και το ουίσκι και θα φτιάχνονται μόνο όσο διαρκεί το καλοκαίρι.
Όσο για τους djs φτιάχνουν κι αυτοί τα δικά τους cocktails με βάση τα φυσικά όργανα, τις μεγάλες ορχήστρες, την τζαζ, την μπόσα νόβα και άλλα ενδιαφέροντα μουσικά μονοπάτια που θα μας οδηγήσουν σε ένα ακόμη αξέχαστο αθηναϊκό καλοκαίρι…
Βέροιας 13, Βοτανικός, 210 3459299
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.