- CITY GUIDE
- PODCAST
-
29°
Στο γραφικό Ναύπλιο η μέρα ήταν βροχερή κι εγώ είχα χίλιες δουλειές σε διαφορετικούς χρόνους. Η λύση για μένα ήταν μια και μοναδική: Φουγάρο.
Το Φουγάρο είναι ένας νέος πολιτιστικός χώρος, που στεγάζεται στο πρώην εργοστάσιο «Ανθός» και από την ώρα που ανακαινίστηκε αποτελεί το στολίδι της αγαπημένης μου (δικιάς μου και πολλών άλλων) πελοποννησιακής πόλης. Διαθέτει πέραν όλων των άλλων και εξαιρετικό καφέ- ρεστό, οικείο σαν σπίτι, εξυπηρετικό πιο πολύ από σπίτι. Άνοιξα τον υπολογιστή μου- σε κάθε τραπέζι υπάρχει πρίζα να φορτίσεις, και βυθίστηκα.
Ζήτησα καπουτσίνο (που ήρθε με μπουκίτσες από μπράουνις) κι ένα τόστ, έμεινα καμιά ώρα διαβάζοντας, δουλεύοντας κι ακούγοντας σοφτ ωραίες μουσικές, κι έφυγα για να κάνω δουλειές και να επιστρέψω για μεσημεριανό φαγητό που είχα κανονίσει με φίλους. Λίγες ώρες μετά και σε πράξη…δεύτερη, ξανά στο Φουγάρο... Ο Marcus Wassler, ο Ελβετός σεφ που μετά από 15 χρόνια παραμονής στην Ελλάδα έχει πολιτογραφηθεί Έλληνας, είχε ετοιμάσει για την ημέρα νοστιμότατο αρνάκι με αγκινάρες, στιφάδο, άγρια χόρτα σοταρισμένα με φρέσκα κρεμμυδάκια, μυρωδικά και φέτα, ταλιατέλες με πέστο ρόκας και διάφορες άλλες νοστιμιές-το μενού αλλάζει πολύ συχνά. Όλα με πρώτες ύλες ψαγμένες, με λάδι από την παραγωγή του κτήματος και μυρωδικά από δικό τους φυτώριο. Όπως μου αποκάλυψε ονειρεύεται να φυτέψουν τα πάντα, ώστε να είναι όλα τα λαχανικά και τα ζαρζαβατικά, όλες τις εποχές, δικής τους παραγωγής. Τα πιάτα που δοκιμάσαμε ήταν αυθεντικά κι απείραχτα όπως μας αρέσουν, και σε πολύ καλές τιμές, από 5-9 ευρώ.
Βρήκαμε στη λίστα των ποτών μεγάλη ποικιλία από οινοπαραγωγούς της Νεμέας, έτσι αφεθήκαμε στη γοητεία του αγιωργίτικου κρασιού. Συμπτωματικά, την ίδια μέρα υπήρχε ένα τημ από δημοσιογράφους της ΝΕΤ που γύριζαν την μετατροπή και την αξιοποίηση του βιομηχανικού χώρου. Από την ίδια εκπομπή είχαν γυρίσει προ καιρού, τα άδεια εγκαταλελειμμένα βιομηχανικά κτίρια της Αργολίδας, την ερειπίωσή τους.
Έτσι είχα τη χαρά να γνωρίσω την ιδιοκτήτρια και ψυχή του Φουγάρου, εικαστικό Φλωρίκα Κυριακοπούλου. Μου μίλησε για τη σύλληψη της ιδέας και την μετατροπή του εργοστασίου κονσερβοποιίας σε αυτό τον εξαιρετικό πολυχώρο. Μέσω του Φουγάρου επιθυμεί να μεταγγίσει την αγάπη της για την ποιότητα, το πάθος για την αισθητική των πραγμάτων και να προσφέρει κίνητρα για πνευματικές αναζητήσεις στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο. Όλα τα «κομμάτια» του Φουγάρου, η βιβλιοθήκη τέχνης και ανθρωπιστικών σπουδών, τα εργαστήρια, το cafe, το artshop, οι εκθεσιακοί χώροι, συνδέονται και αλληλοτροφοδοτούνται. Κινητήριος μοχλός η πλούσια δραστηριότητα σε εκδηλώσεις που περιλαμβάνει ποικίλα εργαστήρια, βιβλιοπαρουσιάσεις, συναυλίες, διαλέξεις και σεμινάρια που αφορούν τις τέχνες και τις κοινωνικές επιστήμες.
Μια βόλτα στο Φουγάρο σου ανοίγει άλλους ορίζοντες γι αυτό σου λέω βάλε φουλ τη μηχανή έρχεται η άνοιξη, ό, τι πρέπει για κοντινές βόλτες με πολιτιστικό ενδιαφέρον και στην…άκρη καλή και προσιτή γαστρονομία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.