Σε αυτό το εστιατόριο τρως ανάμεσα στα σύννεφα. Και είναι στην Ελλάδα!
Παραμυθένιο περιβάλλον, παραδοσιακό φαγητό
![80450-179984.jpeg 80450-179984.jpeg](/images/120x120/3/jpeg/sites/default/files/contributor/80450-179984.jpeg)
![351741-729804.jpg 351741-729804.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2017/04/29/351741-729804.jpg)
Εξάνθεια, το πανέμορφο αμφιθεατρικό χωριό στη Λευκάδα σε υψόμετρο 628 μ. από τη θάλασσα, μοιάζει σαν κρεμασμένο κυριολεκτικά στην πλαγιά του όρους της Ελάτης. Έχει μια ενδιαφέρουσα ιστορία και κρύβει έναν αληθινό θησαυρό: Ίσως το ομορφότερο μπαλκόνι της χώρας.
Χτίστηκε με μια ιδιόμορφη αρχιτεκτονική από τους κατοίκους των γύρω χωριών με σκοπό να αποφευχθούν οι επιδρομές των πειρατών που κατέστρεφαν τις περιουσίες τους. Τα σπιτάκια είναι διώροφα και δομημένα ώστε να μην κρύβει ποτέ το ένα στο άλλό τον ήλιο ενώ τα πλακόστρωτα δρομάκια θυμίζουν Βενετία.
Ανάμεσα σε αυτό το αριστούργημα βρίσκεται η «Ράχη» ένα all day μαγαζάκι με ένα μπαλκόνι «όλα τα λεφτά» από όπου μπορεί να απολαύσει κανείς συγκλονιστική θέα, ειδυλλιακά ηλιοβασιλέματα, και όταν το επιτρέπουν τα βαρομετρικά… φαγητό και ποτό ανάμεσα στα σύννεφα.
Το χωριό «χάνεται» από κάτω, μέσα στην πυκνή ομίχλη και εσύ, σαν να αιωρείσαι, σαν να πετάς, αγναντεύεις το πέλαγος. Ε, δεν είναι αυτό μαγεία;
Μαγικές είναι επίσης οι παραδοσιακές γεύσεις που μπορεί να βρει κανείς στη Ράχη. Ολόφρεσκες σαλάτες από τα μποστάνια του χωριού, μυρωδάτους κεφτέδες από κολοκυθάκια και κρεατομεζέδες από ντόπια σφαχτά με το γεμιστό μπιφτεκάκι και τη ζουμερή μπριζόλα με λιαστή τομάτα να ξεχωρίζουν. Θα βρείτε επίσης, ποικιλία κρασιών και γλυκών, όπως η τάρτα σοκολάτα που βγάζει νοκ-άουτ πασίγνωστους pastry-chef.
Υ.Γ. Παραμυθένιο περιβάλλον, ονειρεμένο σκηνικό, καλό φαγητό… να βλέπω τα μονόπετρα σιγά-σιγά!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.