- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Δύο βήματα δρόμος από την A.V. είναι «Το ινδικό του μπάρμπα Τζωρτζ», και του οφείλουμε πως δεν έχουμε πεθάνει από λιμοκτονία, όταν η λιγούρα κατά το μεσημεράκι χτυπάει κόκκινο (ναι, στο χρώμα μιας από τις σος του).
Ο Τζωρτζ του τίτλου, στην πραγματικότητα είναι Γιώργος, και είναι παππούς του Έλληνα ιδιοκτήτη που ήταν μετανάστης στη Γερμανία. (Λογικό, ποιος θα εμπιστευόταν «Το ινδικό του μπάρμπα Γιώργου»;) Ξεκίνησε το 2005, μικρό και μωβ, και εδώ κι ένα χρόνο έχει επεκταθεί με μια διπλανή (πολύχρωμη) σάλα και σερβίρει και ελληνικά φαγητά. Εμείς όμως είμαστε του take away και πάντα πιστοί στα ινδικά σουβλάκια του. Με €3 σου φτιάχνει ένα τυλιχτό σουβλάκι- γκουμούτσα, που άλλο να το τρως και άλλο να το γράφεις (δες φωτό).
Στις παραγγελίες (δεν έχει ντελίβερι, οπότε αρχίζουν τα «πήγαινε εσύ», «μα, εγώ πήγα την προηγούμενη εβδομάδα») παίζουν σουβλάκια: Κοτόπουλο Masala (κοτόπουλο μαριναρισμένο με κόκκινη σος) ή Κοτόπουλο Barbeque (κοτόπουλο μαριναρισμένο με ροζ σος) ή Keabab με κιμά. Στις πολλές τύψεις χτυπάμε και κανένα Vegeterian: Πίτα σουβλάκι με διάφορα λαχανικά και πατατοσαλάτα ή Πίτα σουβλάκι με φαλάφελ και Reiter σος. Οι σος έχουν βάση το γιαούρτι και το χρώμα το δίνουν τα μπαχαρικά (κύμινο, κάρι κ.λπ.). Όμως όλο το κόλπο παίζεται στο φούρνο.
Καίει στους 400°C και την πίτα (μμμμμμ…) την τοποθετούν στα εσωτερικά τοιχώματα για 30’’. Λίγο περισσότερο να μείνει έχει γίνει κάρβουνο.
Πάντως το μενού μετράει 36 πιάτα (+ 7 πιάτα με ρύζι), όλα σε ινδοπακιστανικές συνταγές δια χειρός του Πακιστανού σεφ Ναβίτ Ναζίρ (ο κύριος στη φωτό με την πίτα). Αρνί ή μοσχάρι (€8 έκαστον) ή κοτόπουλο (€6 έκαστον) είναι το βασικό υλικό του καθενός, όπου έχεις και διαλέγεις με τι είδους σάλτσα το θέλεις δεμένο: με ινδική καρύδα, με κρέμα yaba soya, με κάρι, με κίμινο, με καυτερή σάλτσα… Ο ουρανίσκος σου αποφασίζει.
Αυτό που μου αρέσει στο «Ινδικό του Τζωρτζ» είναι πως δεν πουλάει μούρη έθνικ, είναι έθνικ και το κυριότερο τίμιο στις τιμές του και στη νοστιμιά του.
Info: Μεσολογγίου 4, Εξάρχεια, 210 3826.505. 12.00-00.00
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.