- CITY GUIDE
- PODCAST
-
24°
Tzaki'Ho: Όπως λέμε βόλτα στο βουνό!
Αρνίσια παϊδάκια Κρήτης, φιλέτα και T-bone Αργεντινής και ζαρζαβατικά από τον λαχανόκηπο
![114824-667199.jpg 114824-667199.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/114824-667199.jpg)
![342344-711661.jpg 342344-711661.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2017/03/01/342344-711661.jpg)
Αν έχεις περιηγηθεί στις εξοχές της κεντρικής Ιταλίας ή έστω αν τις έχεις διαβάσει σε βιβλία που τις περιγράφουν ή ακόμα περισσότερο αν έχεις ζηλέψει τα μεγάλα εστιατόρια κοντά σε οινοποιεία του Bordeaux ή του Chablis, ήρθε η ώρα να επισκεφτείς ένα αντίστοιχο εγχώριο εστιατόριο, τριάντα λεπτά μόνο από το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στον ορεινό και ήσυχο, μα σταθερά γοητευτικό, Χορτιάτη.
Εκεί θα βρεις διαλεχτά κρέατα νεροβούβαλων από την Κερκίνη, αρνίσια παϊδάκια Κρήτης, φιλέτα και Τ-bone Αργεντινής, Ουρουγουάης και Νέας Ζηλανδίας, Tomahawk Δανίας και Αμερικής καθώς και τη μοναδική Rubia Gallega. Αυτά είναι μερικά από τα best seller πιάτα που ξεχωρίζουν. Το Tzaki’Ho αναπτύσσει και τον δικό του λαχανόκηπο για φρέσκα ζαρζαβατικά εποχής, με στόχο σύντομα να ικανοποιεί πλήρως τις ανάγκες του εστιατορίου που επιμελείται ο σεφ Ανέστης Πασχάλης. Ο χώρος παραπέμπει σε ένα χαλαρό εστιατόριο βουνού με το μεγάλο επιβλητικό τζάκι να είναι ο πρωταγωνιστής. Την εντυπωσιακή λίστα κρασιών που πραγματικά ενθουσιάζει τους οινόφιλους επιμελείται ο Ανέστης Χαϊτίδης, έχοντας πάντα αναφορές σε στρατηγικές συνεργασίες όπως του Απόστολου Πλάχουρα, που κι αυτός έχει γράψει και συνεχίζει να γράφει τη δική του ιστορία στο χώρο του κρασιού.
Ηθικός και φυσικός αυτουργός του «Tzaki’Ho» είναι ο δραστήριος Νίκος Νυφούδης, ο οποίος έχει δημιουργήσει μεταξύ άλλων τα περίφημα Life Goddess στο Λονδίνο ενώ στη Θεσσαλονίκη «τρέχει» το Winehouse, έναν πολυχώρο κρασιού στην Πυλαία που δραστηριοποιείται εντός και εκτός συνόρων. «Νονά» και υπεύθυνη για το πιασάρικο όνομα είναι η σύζυγος του και δημοσιογράφος Χριστίνα Κανατάκη. Μαζί τους, ο Βάιος Αγγελινούδης, ο Γιώργος Χρυσόμαλλος και ο Άγγελος Κυρίμης που εργάζονται για την επίτευξη του κοινού στόχου που δεν είναι άλλος από το να προσφέρουν νόστιμο φαγητό.
Να μην παραλείψουμε να πούμε ότι τον ζεστό χώρο διακόσμησε έτσι όμορφα ο Νίκος Λέτσας, ενώ η παιχνιδιάρικη γραφιστική ταυτότητα είναι της Ελένης Κουκίδου. Παρελθόν και μέλλον λοιπόν σε ένα γαστριμαργικό ταξίδι που θέλουμε να επαναλαμβάνουμε κάθε φορά που επισκεπτόμαστε τη Θεσσαλονίκη.
Δράγου Αποστόλου 2, Χορτιάτης, 231 0349266
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Όλα τα φαγητά ένα ταξίδι στην ευλογημένη γη της Μεσσηνίας
Η τέλεια καλοκαιρινή επιλογή για φαγητό µετά τη θάλασσα
Γεύσεις που δεν θα βρεις εύκολα αλλού και που σίγουρα θα θυµάσαι για καιρό.
«Προτεραιότητα στην ποιότητα»
Κρητικό μεράκι και προϊόντα φερμένα κατευθείαν από το νησί
Γνωστό για τις υπέροχες λιχουδιές του, έχει καθιερωθεί ως ο απόλυτος all day προορισµός στην Ηλιούπολη
Aξεπέραστη, αυθεντική, καναδέζικου στιλ πίτσα
Η new age σουβλακερί που στεγάζεται σε γνωστή μονοκατοικία του Πειραιά, οφείλει την ύπαρξή της στο μεράκι μιας παρέας Πασαλιμανιωτών, με πρώτο και καλύτερο τον Μπάμπη που «τρέχει» καθημερινά το κατάστημα
Πάνω στη θάλασσα, με τέλειο φαγητό, έξυπνα κοκτέιλ και καλοκαιρινή, νησιώτικη ατμόσφαιρα
Το νέο εστιατόριο της Αντιπάρου ανοίγει με μία νόστιμη έκπληξη
Γύρος στα κάρβουνα και άλλες ζουμερές αμαρτίες από τα χέρια του Χριστόφορου Πέσκια
Χωρίς πυροτεχνήματα εντυπωσιασμού, μόνο γεύσεις βαθιάς νοστιμιάς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.