- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Tzaki'Ho: Όπως λέμε βόλτα στο βουνό!
Αρνίσια παϊδάκια Κρήτης, φιλέτα και T-bone Αργεντινής και ζαρζαβατικά από τον λαχανόκηπο
Αν έχεις περιηγηθεί στις εξοχές της κεντρικής Ιταλίας ή έστω αν τις έχεις διαβάσει σε βιβλία που τις περιγράφουν ή ακόμα περισσότερο αν έχεις ζηλέψει τα μεγάλα εστιατόρια κοντά σε οινοποιεία του Bordeaux ή του Chablis, ήρθε η ώρα να επισκεφτείς ένα αντίστοιχο εγχώριο εστιατόριο, τριάντα λεπτά μόνο από το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στον ορεινό και ήσυχο, μα σταθερά γοητευτικό, Χορτιάτη.
Εκεί θα βρεις διαλεχτά κρέατα νεροβούβαλων από την Κερκίνη, αρνίσια παϊδάκια Κρήτης, φιλέτα και Τ-bone Αργεντινής, Ουρουγουάης και Νέας Ζηλανδίας, Tomahawk Δανίας και Αμερικής καθώς και τη μοναδική Rubia Gallega. Αυτά είναι μερικά από τα best seller πιάτα που ξεχωρίζουν. Το Tzaki’Ho αναπτύσσει και τον δικό του λαχανόκηπο για φρέσκα ζαρζαβατικά εποχής, με στόχο σύντομα να ικανοποιεί πλήρως τις ανάγκες του εστιατορίου που επιμελείται ο σεφ Ανέστης Πασχάλης. Ο χώρος παραπέμπει σε ένα χαλαρό εστιατόριο βουνού με το μεγάλο επιβλητικό τζάκι να είναι ο πρωταγωνιστής. Την εντυπωσιακή λίστα κρασιών που πραγματικά ενθουσιάζει τους οινόφιλους επιμελείται ο Ανέστης Χαϊτίδης, έχοντας πάντα αναφορές σε στρατηγικές συνεργασίες όπως του Απόστολου Πλάχουρα, που κι αυτός έχει γράψει και συνεχίζει να γράφει τη δική του ιστορία στο χώρο του κρασιού.
Ηθικός και φυσικός αυτουργός του «Tzaki’Ho» είναι ο δραστήριος Νίκος Νυφούδης, ο οποίος έχει δημιουργήσει μεταξύ άλλων τα περίφημα Life Goddess στο Λονδίνο ενώ στη Θεσσαλονίκη «τρέχει» το Winehouse, έναν πολυχώρο κρασιού στην Πυλαία που δραστηριοποιείται εντός και εκτός συνόρων. «Νονά» και υπεύθυνη για το πιασάρικο όνομα είναι η σύζυγος του και δημοσιογράφος Χριστίνα Κανατάκη. Μαζί τους, ο Βάιος Αγγελινούδης, ο Γιώργος Χρυσόμαλλος και ο Άγγελος Κυρίμης που εργάζονται για την επίτευξη του κοινού στόχου που δεν είναι άλλος από το να προσφέρουν νόστιμο φαγητό.
Να μην παραλείψουμε να πούμε ότι τον ζεστό χώρο διακόσμησε έτσι όμορφα ο Νίκος Λέτσας, ενώ η παιχνιδιάρικη γραφιστική ταυτότητα είναι της Ελένης Κουκίδου. Παρελθόν και μέλλον λοιπόν σε ένα γαστριμαργικό ταξίδι που θέλουμε να επαναλαμβάνουμε κάθε φορά που επισκεπτόμαστε τη Θεσσαλονίκη.
Δράγου Αποστόλου 2, Χορτιάτης, 231 0349266
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προσοχή τι διαβάζετε για την κουζίνα της Θεσσαλονίκης και πού σας στέλνουν για… τίμιο φαγάκι
Καλό φαγητό, μπάρα με ωραία κοκτέιλ και τέλειες μουσικές
20 χρόνια στην Ομήρου, θα βρεις πολλά περισσότερα από καλό και νόστιμο φαγητό
Στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου ανακαλύψαμε την «τέχνη του να μην κάνεις τίποτα»
Μια μικρή, εκλεπτυσμένη Ιταλία στο Κολωνάκι
Εκεί όπου χτυπά η καρδιά του μεγαλύτερου πάρτι των Ιλισίων
Πάνω στη Μικρή Πρέσπα, και τη μεθοριακή γραμμή
Και μας επιστρέφει στην κλασική Αθήνα που είχαμε ξεχάσει
Ζωντανή μουσική, καλωσόρισμα με welcome drink, ευχές και, φυσικά, ένα λαχταριστό μενού
Εδώ θα απολαύσετε πιάτα αναπάντεχα νόστιμα, που θα σας θυμίσουν κάτι από το οικογενειακό κυριακάτικο τραπέζι!
Το αγαπημένο pasta spot της Αθήνας για αυτές τις γιορτές μας παρουσιάζει την Xmas Magic
Εορταστικό γεύμα σε ένα νεοκλασικό ιστορικό κτίριο που μετρά 140 χρόνια ζωής
Εδώ θα απολαύσεις τη γιορτινή πλευρά της πόλης
Αν ψάχνετε ένα πραγματικά ξεχωριστό εστιατόριο για να αλλάξετε τον χρόνο, το Varoulko είναι ιδανικό
Οι σεφ Pino Saccheri και Αλέξανδρος Λαζούλης δημιουργούν πιάτα που απογειώνουν τη σύγχρονη ιταλική κουζίνα
Το μενού περιλαμβάνει τα καλύτερα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας με σύγχρονες πινελιές και γευστικές εκπλήξεις
Αξέχαστα ρεβεγιόν στο στέκι της Κηφισιάς
Γιορτινές γεύσεις και ζωντανή μουσική στο αγαπημένο εστιατόριο του Κολωνακίου
Σε έναν μοναδικό χώρο με απέραντη θέα στο λιμάνι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.