Το Βutcher shop είναι το μικρό (αν και μεγαλύτερο σε χώρο) αδελφάκι των «Σαρδελών», του γνωστού ψαροφαγάδικου στο Γκάζι και ακολουθεί την πετυχημένη συνταγή της μοντέρνας, καθημερινής, προσιτής ταβέρνας.
Ο χώρος μοντέρνος και χωρίς πολλά στολίδια θυμίζει χασάπικο περασμένων δεκαετιών. Η επιγραφή «ντόπια κρέατα» πάνω στα λευκά πλακάκια σε περίοπτη θέση καθορίζει το είδος και το στυλ της ταβέρνας και, για μεγάλη μας χαρά, δεν έμεινε μόνο στα λόγια, επαληθεύτηκε και στα πιάτα μας. Πολύ έξυπνη η ιδέα της απομίμησης ξύλινης πόρτας παλιού ψυγείου που έχει χρησιμοποιηθεί διακοσμητικά, δίνοντας μια νοσταλγική, «παλιάς Ελλάδας» εικόνα στο χώρο.
Στον κατάλογο αναφέρεται πως τα κοτόπουλα και τα αυγά είναι βιολογικά, τα χοιρινά και τα μοσχάρια εκτατικής κτηνοτροφίας Κεντρικής Ελλάδας, τα αρνιά και τα κατσίκια είναι από Μάνη και Σύρο και όλες οι πρώτες ύλες είναι φρέσκιες. Αυτό όμως που κάνει κλικ στο μάτι από το menu είναι κάποια πολύ νόστιμα αλλαντικά όπως σύγκλινα, καβουρμάδες, απάκια και νούμπουλα που τα παραγγέλνεις κρύα ή στο τηγάνι.
Κι ακόμη υπάρχει ο πειρασμός των τηγανητών αυγών με πατάτες καθώς και hot dogs, α λα ελληνικά με ό,τι λουκάνικο επιθυμείς, Θεσσαλίας, Καραμανλίδικο, τριών κρεάτων, προτάσεις πολύ ευπρόσδεκτες απ’ όλους και που κάνουν τη διαφορά από τις κλασικές χασαποταβέρνες.
Εδώ δεν μπερδεύεσαι με πρώτα και δεύτερα πιάτα και ορεκτικά. Δυο επιλογές έχεις να κάνεις για entrée: μοσχάρι ζεστό ή κρύο και ζεστή κρεατόσουπα που τη βρήκαμε υπέροχη. Κατόπιν κάνεις γιούρια φαγοποτικά σε όλο τον κρεατοφαγικό χάρτη της Ελλάδας σε μορφή μπιφτεκιών, σουβλακίων, hamburgers ή κοψιδιών. Ό,τι δοκιμάσαμε το βρήκαμε νόστιμο και καλά ψημένο.
Στα σαλατικά υπάρχουν τα κλασικά (μαρούλι άνηθος, λάχανο καρότο, χωριάτικη, χόρτα βραστά), και στα συνοδευτικά επίσης: πουρές σπασμένης πατάτας, πατάτες τηγανητές –εννοείται πραγματικές –ρώσικη, τζατζίκι, πουρές λαχανικών , και μια αρκετά μεγάλη ποικιλία τυριών ελληνικών, όπως κασέρι μυτιληνιώτικο, αραχωβίτικη φορμαέλα, μεριώτικη γραβιέρα, δωδωνίσια φέτα. Ανάμεσα στην αξιοπρεπή λίστα κρασιών, λευκών κόκκινων και των μπυρών σε ποτήρι φιγουράρουν στον κατάλογο και τρία ροφήματα για γνήσιους και όχι ντεμέκ, κρεατοφάγους, αριάνι, γάλα κατσικίσιο Κρήτης και γάλα αγελαδινό βιολογικό.
Τέλος διαλέξαμε γλυκά, υποκύπτοντας στην πρόκληση ενός προφιτερόλ με πικρή σοκολάτα και μιας λεμονόπιτας.
Στο Butcher shop λειτουργεί μικρό μπακαλικάκι όπου μπορείς να προμηθευτείς τα προαναφερθέντα καλούδια στο σπίτι σου.
Butcher shop: Περσεφόνης 19, Γκάζι, τηλ. 210 3413440. Ανοιχτά κάθε μέρα από 12 μεσημέρι έως 1.30 βράδυ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προσοχή τι διαβάζετε για την κουζίνα της Θεσσαλονίκης και πού σας στέλνουν για… τίμιο φαγάκι
Καλό φαγητό, μπάρα με ωραία κοκτέιλ και τέλειες μουσικές
20 χρόνια στην Ομήρου, θα βρεις πολλά περισσότερα από καλό και νόστιμο φαγητό
Στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου ανακαλύψαμε την «τέχνη του να μην κάνεις τίποτα»
Μια μικρή, εκλεπτυσμένη Ιταλία στο Κολωνάκι
Εκεί όπου χτυπά η καρδιά του μεγαλύτερου πάρτι των Ιλισίων
Πάνω στη Μικρή Πρέσπα, και τη μεθοριακή γραμμή
Και μας επιστρέφει στην κλασική Αθήνα που είχαμε ξεχάσει
Ζωντανή μουσική, καλωσόρισμα με welcome drink, ευχές και, φυσικά, ένα λαχταριστό μενού
Εδώ θα απολαύσετε πιάτα αναπάντεχα νόστιμα, που θα σας θυμίσουν κάτι από το οικογενειακό κυριακάτικο τραπέζι!
Το αγαπημένο pasta spot της Αθήνας για αυτές τις γιορτές μας παρουσιάζει την Xmas Magic
Εορταστικό γεύμα σε ένα νεοκλασικό ιστορικό κτίριο που μετρά 140 χρόνια ζωής
Εδώ θα απολαύσεις τη γιορτινή πλευρά της πόλης
Αν ψάχνετε ένα πραγματικά ξεχωριστό εστιατόριο για να αλλάξετε τον χρόνο, το Varoulko είναι ιδανικό
Οι σεφ Pino Saccheri και Αλέξανδρος Λαζούλης δημιουργούν πιάτα που απογειώνουν τη σύγχρονη ιταλική κουζίνα
Το μενού περιλαμβάνει τα καλύτερα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας με σύγχρονες πινελιές και γευστικές εκπλήξεις
Αξέχαστα ρεβεγιόν στο στέκι της Κηφισιάς
Γιορτινές γεύσεις και ζωντανή μουσική στο αγαπημένο εστιατόριο του Κολωνακίου
Σε έναν μοναδικό χώρο με απέραντη θέα στο λιμάνι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.