- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Υάδες: Ψηλά στ’ αστέρια
Καθώς ανεβαίνω με το αυτοκίνητο στο δρόμο του Πολύδροσου βλέπω τα πρώτα φώτα της πόλης να ανάβουν και να λαμπυρίζουν κατά χιλιάδες στα πόδια μου.
Καθώς ανεβαίνω με το αυτοκίνητο στο δρόμο του Πολύδροσου βλέπω τα πρώτα φώτα της πόλης να ανάβουν και να λαμπυρίζουν κατά χιλιάδες στα πόδια μου. Ακολουθώ τις πινακίδες Υάδες και βρίσκομαι μέσα στο Αττικό Άλσος. Παρκάρω άνετα στο μεγάλο πάρκινγκ (που το καλοκαίρι εξυπηρετεί και το θεατράκι του άλσους), ανεβαίνω τα λίγα σκαλιά και μένω έκπληκτη από τη μοναδική θέα. Στο μεταξύ η ώρα έχει προχωρήσει λίγο και τα φώτα έχουν πολλαπλασιαστεί. Μπροστά μου απλώνεται η πόλη και απέναντί μου βρίσκεται ο Υμηττός, το βλέμμα συνεχίζει να χάνεται ως τα Μεσόγεια και αριστερά στα βόρεια προάστια. Ωραία επιλογή ονόματος, σκέφτομαι – Υάδες λέγεται ένα σμήνος αστεριών. Φτάσαμε στα αστέρια απόψε.
Ο χώρος μοντέρνος, απλός, λιτός και πουθενά ούτε ένα κομματάκι τοίχου που να εμποδίζει το βλέμμα προς τη μαγική θέα. Παντού τζαμαρίες που όταν το επιτρέπει ο καιρός ανοίγουν και σε αγκαλιάζει η φύση. Καλός φωτισμός, μουσική lounge, καναπέδες και στο σημείο του εστιατορίου ρομαντζαρίες, όπου και να κοιτάξω, δεξιά και αριστερά, όλοι απολαμβάνουν τη μικρή απόδραση μέσα στην πόλη. Βρίσκω την παρέα μου που έχει πιάσει την πιο ακριανή πλευρά του εστιατορίου για σόλο θέα. Τους προλαβαίνω στο Μartini και παραγγέλνουμε παρέα.
Παίρνουμε την ομώνυμη σαλάτα «Υάδες» (πρασινάδες τρυφερές λογιών-λογιών, ψητό κοτόπουλο, τραγανό μπέικον, παρμεζάνα, κρουτόν, βινεγκρέτ) και grigliata (άλλη σαλάτα, με μαριναρισμένα μανιτάρια, πρασινάδες, κατίκι Δομοκού) σερβιρισμένη σε καλαθάκι παρμεζάνας. Για τη μέση λιμπιζόμαστε ένα πιάτο με λαζάνια φούρνου και τέσσερα τυριά. Συνεχίζουμε με κοτόπουλο κάρι με ρύζι (σοτέ φιλέτο, κάρι, φρούτα, γάλα καρύδας) και ψαρονέφρι γεμιστό με χαλούμι και δαμάσκηνα πάνω σε γλυκόξινη σάλτσα.
Τελειώσαμε αλλάζοντας γεύση με ωραίο σουφλέ σοκολάτας, πορτοκάλι με παγωτό βανίλια και φρέσκες φράουλες και ανανά. Η μουσική είχε αρχίσει να τσιμπάει σε ένταση και μείναμε για ένα ποτό μετά, απορροφημένοι από τη θέα.
Στις Υάδες, που λειτουργούν επτά μέρες την εβδομάδα πρωί, μεσημέρι, βράδυ, μπορείτε να απολαύσετε καφέ, ποτό, σνακ, ποικιλία με συνοδεία κρασιού. Μπορείτε να οργανώσετε το επαγγελματικό σας lunch ή dinner, έχει το προνόμιο να μπορούν να απομονώνονται χώροι για όσα άτομα θέλετε.
Υάδες: καφέ-εστιατόριο-μπαρ, εντός Αττικού Άλσους, 210 6470.936. Κατανάλωση/άτομο 35-40 ευρώ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προσοχή τι διαβάζετε για την κουζίνα της Θεσσαλονίκης και πού σας στέλνουν για… τίμιο φαγάκι
Καλό φαγητό, μπάρα με ωραία κοκτέιλ και τέλειες μουσικές
20 χρόνια στην Ομήρου, θα βρεις πολλά περισσότερα από καλό και νόστιμο φαγητό
Στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου ανακαλύψαμε την «τέχνη του να μην κάνεις τίποτα»
Μια μικρή, εκλεπτυσμένη Ιταλία στο Κολωνάκι
Εκεί όπου χτυπά η καρδιά του μεγαλύτερου πάρτι των Ιλισίων
Πάνω στη Μικρή Πρέσπα, και τη μεθοριακή γραμμή
Και μας επιστρέφει στην κλασική Αθήνα που είχαμε ξεχάσει
Ζωντανή μουσική, καλωσόρισμα με welcome drink, ευχές και, φυσικά, ένα λαχταριστό μενού
Εδώ θα απολαύσετε πιάτα αναπάντεχα νόστιμα, που θα σας θυμίσουν κάτι από το οικογενειακό κυριακάτικο τραπέζι!
Το αγαπημένο pasta spot της Αθήνας για αυτές τις γιορτές μας παρουσιάζει την Xmas Magic
Εορταστικό γεύμα σε ένα νεοκλασικό ιστορικό κτίριο που μετρά 140 χρόνια ζωής
Εδώ θα απολαύσεις τη γιορτινή πλευρά της πόλης
Αν ψάχνετε ένα πραγματικά ξεχωριστό εστιατόριο για να αλλάξετε τον χρόνο, το Varoulko είναι ιδανικό
Οι σεφ Pino Saccheri και Αλέξανδρος Λαζούλης δημιουργούν πιάτα που απογειώνουν τη σύγχρονη ιταλική κουζίνα
Το μενού περιλαμβάνει τα καλύτερα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας με σύγχρονες πινελιές και γευστικές εκπλήξεις
Αξέχαστα ρεβεγιόν στο στέκι της Κηφισιάς
Γιορτινές γεύσεις και ζωντανή μουσική στο αγαπημένο εστιατόριο του Κολωνακίου
Σε έναν μοναδικό χώρο με απέραντη θέα στο λιμάνι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.