- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Spollati. Συνδυασμός Comfort με Gastro
Η ωραία καθημερινότητα ενός all day gastronomy bar resto
Όσο κι αν το όνομά του μοιάζει ιταλικό, το «Σπολλάτη» προέρχεται από τη βυζαντινή ευχή «Εις πολλά έτη», η οποία χρησιμοποιείται και σαν «ευχαριστώ» ή «μπράβο». Συμφωνώ και στα τρία. Το Spollati all day gastronomy bar με τη ζεστή, urban ατμόσφαιρα το χειμώνα, τη γραφικότητα του πεζόδρομου της Αιόλου από την άνοιξη και μετά, τις ωραίες μουσικές (τζαζ, debop, swing, soul, funk, rock, fados μέχρι και κλασική), και κυρίως την ποιότητα του φαγητού του είναι μια εξαιρετικά ελκυστική πρόταση πάνω στην πολυσύχναστη πλατεία Αγίας Ειρήνης προορισμένη να τραβήξει… «εις πολλά έτη».
Ο λόγος που θα πήγαινα και θα ξαναπήγαινα (εκτός του ότι δηλώνω ερωτευμένη με τη σαλάτα με το φαγόπυρο) είναι η προσοχή και η σημασία ακόμη και στην τελευταία λεπτομέρεια με την οποία αντιμετωπίζονται τα πάντα από τους ιδιοκτήτες. Δηλαδή ενώ το μαγαζί είναι πέρασμα, η επένδυση που γίνεται στο ποτό (κοκτέιλς από τον Σταύρο Τιτάκη) αλλά και στο φαγητό (σεφ ο Γιώργος Ζευγολατάκος), είναι επιπέδου εστιατορίου grande. Και μάλιστα με πολύ-πολύ καλές τιμές, ενδεικτικά αναφέρω το burger από Black Angus 200gr στην τιμή των 8,5€.
Το μενού είναι μούλτι κούλτι όπως περιμένεις από ένα μπιστρό πόλης, προσαρμοσμένο όμως στις σύγχρονες τάσεις. Με το σκεπτικό της all day δράσης λοιπόν θα βρεις πρωινά, δεκατιανά, μεσημεριανά, σνακς και βραδινά πιάτα για όλα τα γούστα, που όλα, από το ψωμί μέχρι τα ντιπ και τις σος, τα παρασκευάζουν επιτόπου και είναι απολύτως φρέσκα και γευστικά. Και φυσικά υπάρχει μια μεγάλη λίστα από ποτά και πολύ καλά κοκτέιλς.
Στο Spollati μπορείς να διοργανώσεις επιχειρηματικά δείπνα, να γιορτάσεις τα γενέθλιά σου, να κάνεις πάρτι κι ό,τι σου περνάει απ´ το μυαλό και να περάσεις πολύ όμορφα. Σου βάζω ιδέες γιατί είμαστε και μέσα στις Αποκριές…
Αιόλου 27, πλ. Αγίας Ειρήνης, 2155513004, κάθε μέρα από το πρωί
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.