- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
P.S. Pecora, καινούργιο το bar resto αλλά παλιά η αγάπη
Θα σε δω και πάλι στο μοναστηριακό τραπέζι;
Το Pecora Nera ήταν για πολλούς από τα πιο αγαπημένα στέκια της Αθήνας. Όλοι είχαν να λένε για το καλό του φαγητό, για το μπαρ και για τον Σαμ, για τις ωραίες μουσικές αλλά μεταξύ μας δεν ήταν αυτοί μόνο οι λόγοι της …μεγάλης επισκεψιμότητας. Όλοι πηγαίνανε γιατί πολύ απλά εκεί, στο μοναστηριακό τραπέζι, όλους θα τους συναντούσαν.
Πάνε λίγα χρόνια που έκλεισε και ακόμα πολλοί το συζητάνε. Μέσα της το καλλιεργούσε και η ιδιοκτήτριά του, η γνωστή σε όλους Τζένυ Χρονοπούλου. Εδώ και λίγο καιρό λοιπόν μπήκε επικεφαλής στην καινούργια έκδοση του παλιού και επιτυχημένου Pecora Nera που τώρα λέγεται P.S. Pecora και βρίσκεται λίγο πιο πάνω, στο Ψυχικό.
Ο χώρος του είναι μεγάλος, ο φωτισμός ατμοσφαιρικός, υπάρχει και πάλι το μοναστηριακό τραπέζι, ένας τεράστιος πολυέλαιος αλλά και ένα εντυπωσιακό μπαρ. Η κουζίνα του είναι μεσογειακή με αρκετές επιρροές από Ιταλία, παίζουν και πολλά finger foods που εύκολα συνδυάζονται με κρασί, ποτό ή κάποιο καλό κοκτέιλ.
Δυνατή του ώρα τα after office ποτά, όσοι όμως κινούνται και δουλεύουν βόρεια πάντα ξεμένουν για φαγητό αλλά και για ποτό παρέα με ωραίες μουσικές από γνωστούς d.js.
Ολυμπιονικών & Αγ. Γεωργίου 1, Ψυχικό, 2106728107, 6981083312, ανοιχτό Τρίτη έως και Σάββατο
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.