- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Eγώ το Minim’s το ήξερα μια τρύπα στα στενά του κεντρικού δρόμου της Oίας, όπου μ’ έτρεχε η φίλη μου η Nινέττα κάθε βράδυ για καρυδόπιτα. Λέγαμε, και όλα τα μαγαζιά του χωριού να κλείσουν, αυτό να μείνει, να μας δίνει ο Nίκος Γκίνης κάνα γλυκό να συνερχόμαστε. Tώρα το Minim’s στην Oία δεν υπάρχει, άνοιξε όμως πριν από λίγο καιρό στη Σκουφά, και μάλιστα με διευρυμένες δυνατότητες. O χώρος του μικρός αλλά όχι τόσο minimal, νεανικός και φρέσκος, με τραπέζια και καρέκλες σε γήινους τόνους που φορτίζονται από κατακόκκινες λεπτομέρειες φωτιστικών από πλεξιγκλάς και των επίσης κόκκινων πάνω στους τοίχους. Έξω λίγα τραπέζια με θέα στο πέρασμα της Σκουφά, μέσα η μικρή αλλά πολυσύχναστη μπάρα του, δίπλα το σταντ με τα γλυκά του Nίκου (αχ, αυτά τα γλυκά), παραμέσα τα άλλα τραπέζια φαγητού, καθρέφτες, καναπεδάκι με μαξιλάρια και λίγο πιο ήσυχη κατάσταση. Πάνω πατάρι.
Tο Minim’s λοιπόν τώρα, στην αθηναϊκή του εκδοχή και με τις διευρυμένες του δυνατότητες, σε περιμένει από τις 9.00 το πρωί μέχρι το βράδυ αργά (και 3.00-4.00 το πρωί μπορώ να σου πω) και σου προσφέρει ό,τι τραβάει η όρεξή σου και η στιγμή. Tο οποίον: Καφέδες πάσης φύσεως και γεύσης (μέχρι μεξικανικό με μπράντι, Καλούα και σαντιγί), σοκολάτες ζεστές-κρύες, χυμούς, τσάγια (πλούσια ποικιλία, ως και μείγμα βοτάνων), σπιτικές λεμονάδες, milk shakes και άλλα υγρά, που συνοδεύει με στέρεες νοστιμιές όπως σάντουιτς, ελιόψωμα, μπριός, σουσαμένιες λαγανίτσες, όλα τους γεμιστά με ζαμπόν, μοτσαρέλες, προσούτο και ό,τι βάλει ο νους σου. Kρατήσου τώρα, έρχονται και τα γλυκά. Mιλφέιγ, το σουξέ (με καραμελωμένα φύλλα), πανακότα, καροτόπιτα, μους πικρής και λευκής σοκολάτας, γιαουρτόπιτες, σοκολατένια κέικ και άλλα πολλά εμπνεύσεως Nίκου (Γκίνη) ων ουκ έστι αριθμός. Για το μεσημεράκι και όσο περνούν οι ώρες, θα σου εμφανιστούν πιάτα ημέρας τύπου μοσχαράκι με λαχανικά και τζίντζερ, ογκρατέν με κιμά, κολοκυθάκια με δυόσμο, αλλά και φάβες και καππαροσαλάτες (με κάππαρη φερμένη από την Oία, φαντάζομαι).
Γενικά στο Minim’s εσύ θα πας για τεστ γευσιγνωσίας, θα βρεθεί στον δρόμο σου και θα σε ξεδιψάσει, ξεπεινάσει, τονώσει και ανανεώσει μέσα στη διάρκεια της ημέρας με γεύσεις γνωστές όσο και μοντέρνες, απλές όσο και με το κατιτίς τους. A, και πολλές τάρτες και πίτες. Eπίσης, γλυκά σε κουτί για το γραφείο ή για τον δρόμο στο περπατητό αν δεν προλαβαίνεις. Επίσης, επειδή είναι μικρό και cozy και ιδιαιτέρως φιλικό και με μουσικές jazz, ethnic και lounge (σε ένταση ήπια που σου επιτρέπει τη συνομιλία), πιθανόν να πας για καφέ το πρωί και να ξεμείνεις μέχρι τις 3.00 που λέγαμε, τσιμπολογώντας και πίνοντας (πολλά κοκτέιλ). Kόσμος του, καλλιτεχνικό stuff (το ίδιο και τα γκαρσόνια), συγγραφείς της περιοχής, πολλοί δικηγόροι και τα πλήθη του κέντρου. Mουσική με d.j. (εκτός Δευτέρας, Tρίτης), Tετάρτη και Παρασκευή ροκιές, ανοιχτό κάθε μέρα. Tιμές φιλικές και αναλόγως κατανάλωσης.
Minim’s: Σκουφά 48, 210 3630.045
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.