- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Τρελαίνομαι για τα μικρά «τίποτα» που δεν διεκδικούν παράσημα, κι άμα είναι καλά ο κόσμος τα γνωρίζει και τα γεμίζει καθημερινά. Τέτοιο είναι και το ψαρομάγαζο Ατλαντικός, κάτω στου Ψυρρή. Λίγα τραπέζια, σχεδόν μέσα στην κουζίνα, πάνω πατάρι για μερικούς ακόμα, στο πεζοδρόμιο δυο τραπέζια, υπάρχει και εσωτερική αυλή έτσι για να μην κλείνει το μαγαζί από τις πρώτες ζέστες του Μαΐου. Με σόμπες χρησιμοποιείται και το καταχείμωνο όταν εντός και στα ζεστά δεν πέφτει καρφίτσα.
Ο κατάλογος έχει 5-10 απλά και «σίγουρα» πιατάκια. Σαλάτες ωμές και βραστές (ζεστές, και μπράβο τους), φάβα με τα σχετικά της, ρεβιθάδα φούρνου με ρέγκα ή σκουμπρί, μύδια τηγανητά με σκορδαλιά και μύδια σαγανάκι (πολύ νόστιμα), πατάτα κομμένη στο χέρι. Κι από «κυρίως», τηγανητά μικρόψαρα, γαύρο, κουτσομούρα, μπαρμπούνι, γαριδάκι τέλειο (€6-7), και το δικό τους fish &chips με ξαλμυρισμένο μπακαλιάρο, πατάτες στρογγυλές τηγανητές και πιπεριές που έρχεται σε δίσκο. Βαρύ τους πυροβολικό θεωρώ την ψαρόσουπα. Πηχτή, μυρωδάτη, με κομμάτια ψάρι μέσα και πεντανόστιμη. Άλλοι πάλι είναι κολλημένοι με το ψαροσάντουιτς (€4,5) που μπορούν να το πάρουν και στο χέρι. Φτιάχνουν και σαβόρο –με ξίδι, σκόρδο, σταφίδες, δεντρολίβανο–, ψήνουν και καμιά τσιπούρα (€8) ή κανά σολομό, φρέσκο τόνο σουβλάκι με λαχανικά, ενώ δεν λείπουν τα ριγκατόνι με σολομό-βότκα (€8) και η γαριδομακαρονάδα με ντομάτα (€9). Το κρασί, λευκό και ροζέ, πουλιέται προς €3,5 το μισόλιτρο και είναι από τον Τύρναβο όπως και το χύμα τσίπουρο, η ρακή έρχεται από την Κρήτη.
Ψωνίζουν καθημερινά από τη Βαρβάκειο, μικρές ποσότητες για να είναι φρέσκα και να μην πετάνε. Είναι ανοιχτοί 7x7, δηλαδή μεσημέρι-βράδυ κάθε μέρα, σερβίρουν από 12 το μεσημέρι μέχρι 1 το βράδυ, μαζεύεται νεολαία, μάστορες από δίπλα αλλά και αρκετοί του «καλλιτεχνικού». Πρόσφατα μάλιστα άνοιξε ακριβώς απέναντι και το καινούργιο κα-τα-πλη-κτι-κό χαμάμ της πόλης οπότε πηγαίνετε μια βόλτα μέχρι εκεί, κάντε τα... λουτρά σας και με καινούργια φρεσκάδα περάστε τη μικρή πόρτα του Ατλαντικού. Θα σας αρέσει.
Αυλητών 7, Ψυρρή, 2130330850
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.