Δεσκάτη όπως δες κάτι κοτοπουλάρες
Οι ορκισμένοι κοτοπουλάδες της Θεσσαλονίκης δεν κάνουν ποτέ λάθος
![daad.jpg daad.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/daad.jpg)
![338081-703171.jpg 338081-703171.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2017/01/24/338081-703171.jpg)
Όταν είσαι κοτοπουλάκιας το κοτομπλόκο σου το θέλεις όπως σου αξίζει. Σουβλισμένο όσο πρέπει στα κάρβουνα και χωρίς υπερβολικά καρυκεύματα που σπάνε τη γεύση του. Μια ανάσα από τη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, στη γωνία 25ης Μαρτίου και Κίμωνος Βόγα, οι ειδικοί κοτοπροφέσορες στη Δεσκάτη διδάσκουν από το 1983 μέχρι σήμερα, που έχει περάσει στη δεύτερη γενιά των ιδιοκτητών, τι θα πει κοτονοστιμιά και chic ελληνική γεύση.
Οι Θεσσαλονικείς την αγαπούν τόσο που συνήθως είναι καλό να ρίξεις ένα τηλεφωνάκι για κράτηση αν δεν θέλεις να περιμένεις, οι Αθηναίοι την βάζουν πάντα στα «πρέπει να πάω» όταν ανεβαίνουν, η επαρχία που θα κάνει σουκού στο βορρά θα το κάνει το πέρασμά της. Στέκι επωνύμων που δεν βγάζει κόμπλες, έχει θέση για κάθε αληθινό καλοφαγά. Ένα μεγάλο συν; Οι κοτοκομιστές της θα σου φέρουν την παραγγελία στην ώρα της και όχι 30 Φεβρουαρίου.
Το μενού της είναι όσο μεγάλο και μικρό χρειάζεται. Από το τρυφερό κοτόπουλο σούβλας στα κάρβουνα, μισό ή ολόκληρο, με τη συνταγή δεκαετιών να κάνει κοκοκοκό μέχρι τη σχάρα και τα μαγειρευτά της, έχουν αυτά που πρέπει, όπως πρέπει. Κοτοκλασικές επιλογές, το φιλέτο στήθος και μπούτι, οι μπουκίτσες της, τα συκωτάκια πουλιών και το αλά κρεμ της.
Αλλά αν με το κρέας έχεις θέμα, να τα πεις και με τη σπαλομπριζόλα της σαν άλλος Φρανκ Άντεργουντ με τα παϊδάκια του. Παραδοσιακή συνταγή στο μπιφτέκι της, σουτζουκάκια σε δύο βερσιόν-έκπληξη, είναι από τα μαστ που μαστορεύει η φωτιά της.
Θα τους αγαπήσεις γιατί θα φας ελληνικά χωρίς να φας στα αυτιά υποχρεωτικά Καζαντζίδη λες και είσαι μετανάστης στη Γερμανία. Θα τους συμπαθήσεις γιατί εκτός από το τάιμινγκ στην παραγγελία ξέρουν να διαχωρίζουν τις λέξεις φιλικότητα και διακριτικότητα. Θα τους ρωτήσεις κάτι και δεν θα σου το παίξουν ντίβες και «περίμενε την αιωνιότητα και μια μέρα, φιλαράκι, πνιγόμαστε». Ό,τι κι αν τσιμπήσεις, το τέλος είναι πάντα γλυκό.
Ψητό κυδώνι με δικό τους παραδοσιακό τρόπο ετοιμασίας, πανακότα μετά την κότα, πατσαβουρόπιτα και ο κορμός που θα σου αφήσει αυτά τα λίγα αλλά όμορφα δευτερόλεπτα που κλείνεις τα μάτια και οι αδένες σου έχουν ευχαριστηθεί. Όταν είσαι κοτοπουλάκιας το κοτομπλόκο σου το θέλεις όπως σου αξίζει.
25ης Μαρτίου 18, 2310 428429, www.deskati.com.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.