![86432-193840.jpg 86432-193840.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/86432-193840.jpg)
![33800-74770.jpg 33800-74770.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2013/01/25/33800-74770.jpg)
Το όνομα του έρχεται από μια παλιότερη εποχή, αρχές των 70‘ς, τότε που οι τάσεις της μόδας ήταν να δίνονται ξένα ονόματα στα μαγαζιά του κέντρου , όπως Astoria, Galaxy, Inteal … Κάπως έτσι βαφτίστηκε και το Tivoli .
Μεταξύ καφενείου και ταβέρνας το Tivoli, συγκεντρώνει όλα αυτά τα χρόνια κόσμο που κινείται καθημερινά στο κέντρο, πολλούς ζωγράφους , καλλιτέχνες, ποιητές, λογοτέχνες, εκδότες που βάζουν κι αυτοί το δικό τους intellectual αποτύπωμα στο χώρο. Οι τοίχοι του μαρτυρούν την ιστορία του. Πίνακες του Ψυχοπαίδη, του Τέτση, - του Φασιανού,του Στεφάνου, του Σόρογκα, της Λουλάκη αφιερωμένοι εξαιρετικά στο Tivoli, μας διηγούνται ότι έχει γίνει και σημείο έμπνευσης ή τουλάχιστον σημείο παρεϊκής καλοπέρασης .
Οι άνθρωποι εδώ ακολουθούν κανόνες καλής μαγειρικής. Κατεβαίνουν κάθε μέρα στην αγορά και με ό,τι βρίσκουν φρέσκο διαμορφώνουν το μενού της ημέρας. Οι σαλάτες, βραστές και φρέσκιες, ακολουθούν τις εποχές , το ίδιο και τα μαγειρευτά .
Από κοντά και διάφορα μεζεκλίκια: σαχανάκια, φέτα –κεφαλοτύρι-μελιτζάνα (τηγανιτή και μετά με σαλτσούλα και φέτα στο σαχάνι) και ψωμάκια με ροκφόρ , ντομάτα στο φούρνο, γίγαντες φούρνου, πατάτες τηγανιτές και ψητές, όλα τους ικανά να σου ανοίξουν την όρεξη με το παραπάνω.
Για συνέχεια έχει κι άλλα πολλά και εξίσου νόστιμα. Θα βρεις καλομαγειρεμένα, κοκκινιστά (μοσχαράκι ή και αρνάκι), μακαρόνια με κιμά, κεφτεδάκια με σάλτσα και πολλά της ώρας. Αυτά που δεν παίζονται όμως είναι τα ψαράκια τους και τα θαλασσινά τους. Σαρδελάκι ψητό, κοτσομουράκι μια σταλιά και υπέροχα τηγανισμένο, γαυράκι στο φούρνο, καλαμαράκια φρέσκα και τηγανητά, σαρακοστιανό χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι, μυδοπίλαφο, σουπιές με ρύζι, γαύρο και λακέρδα με «σπιτικό» μαρινάρισμα και ό,τι άλλο φρέσκο κολυμπάει.
Όλα τους κουζίνα ελληνική, σπιτικής νοστιμιάς, βασισμένη σε πολύ φρέσκα υλικά, με δυο λόγια στοργικό φαγάκι.
Το Tivoli ανοίγει από το πρωί για καφέδες και ουζάκια και μετά μέχρι το βράδυ συνεχώς μπαινοβγαίνει κόσμος. Τα βράδια της Πέμπτης, της Παρασκευής και του Σαββάτου, τη μουσική αναλαμβάνει συγκρότημα με λαϊκά και ρεμπέτικα, χωρίς μικρόφωνο και τότε η κατάσταση απογειώνεται - αν είσαι τυχερός μπορείς να δεις κανένα από κείνα τα ζεϊμπέκικα που βλέπεις και στους πίνακες…
TIVOLI, Εμμ. Μπενάκη 34, τηλ.210 3830919, 6945584130, ανοικτά κάθε μέρα, 9πμ- 1πμ τα Παρασκευοσάββατα έως πολύ αργά, κλειστό Κυριακή. Κατανάλωση /άτομο 15-20 ευρώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.