Το όνομα του έρχεται από μια παλιότερη εποχή, αρχές των 70‘ς, τότε που οι τάσεις της μόδας ήταν να δίνονται ξένα ονόματα στα μαγαζιά του κέντρου , όπως Astoria, Galaxy, Inteal … Κάπως έτσι βαφτίστηκε και το Tivoli .
Μεταξύ καφενείου και ταβέρνας το Tivoli, συγκεντρώνει όλα αυτά τα χρόνια κόσμο που κινείται καθημερινά στο κέντρο, πολλούς ζωγράφους , καλλιτέχνες, ποιητές, λογοτέχνες, εκδότες που βάζουν κι αυτοί το δικό τους intellectual αποτύπωμα στο χώρο. Οι τοίχοι του μαρτυρούν την ιστορία του. Πίνακες του Ψυχοπαίδη, του Τέτση, - του Φασιανού,του Στεφάνου, του Σόρογκα, της Λουλάκη αφιερωμένοι εξαιρετικά στο Tivoli, μας διηγούνται ότι έχει γίνει και σημείο έμπνευσης ή τουλάχιστον σημείο παρεϊκής καλοπέρασης .
Οι άνθρωποι εδώ ακολουθούν κανόνες καλής μαγειρικής. Κατεβαίνουν κάθε μέρα στην αγορά και με ό,τι βρίσκουν φρέσκο διαμορφώνουν το μενού της ημέρας. Οι σαλάτες, βραστές και φρέσκιες, ακολουθούν τις εποχές , το ίδιο και τα μαγειρευτά .
Από κοντά και διάφορα μεζεκλίκια: σαχανάκια, φέτα –κεφαλοτύρι-μελιτζάνα (τηγανιτή και μετά με σαλτσούλα και φέτα στο σαχάνι) και ψωμάκια με ροκφόρ , ντομάτα στο φούρνο, γίγαντες φούρνου, πατάτες τηγανιτές και ψητές, όλα τους ικανά να σου ανοίξουν την όρεξη με το παραπάνω.
Για συνέχεια έχει κι άλλα πολλά και εξίσου νόστιμα. Θα βρεις καλομαγειρεμένα, κοκκινιστά (μοσχαράκι ή και αρνάκι), μακαρόνια με κιμά, κεφτεδάκια με σάλτσα και πολλά της ώρας. Αυτά που δεν παίζονται όμως είναι τα ψαράκια τους και τα θαλασσινά τους. Σαρδελάκι ψητό, κοτσομουράκι μια σταλιά και υπέροχα τηγανισμένο, γαυράκι στο φούρνο, καλαμαράκια φρέσκα και τηγανητά, σαρακοστιανό χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι, μυδοπίλαφο, σουπιές με ρύζι, γαύρο και λακέρδα με «σπιτικό» μαρινάρισμα και ό,τι άλλο φρέσκο κολυμπάει.
Όλα τους κουζίνα ελληνική, σπιτικής νοστιμιάς, βασισμένη σε πολύ φρέσκα υλικά, με δυο λόγια στοργικό φαγάκι.
Το Tivoli ανοίγει από το πρωί για καφέδες και ουζάκια και μετά μέχρι το βράδυ συνεχώς μπαινοβγαίνει κόσμος. Τα βράδια της Πέμπτης, της Παρασκευής και του Σαββάτου, τη μουσική αναλαμβάνει συγκρότημα με λαϊκά και ρεμπέτικα, χωρίς μικρόφωνο και τότε η κατάσταση απογειώνεται - αν είσαι τυχερός μπορείς να δεις κανένα από κείνα τα ζεϊμπέκικα που βλέπεις και στους πίνακες…
TIVOLI, Εμμ. Μπενάκη 34, τηλ.210 3830919, 6945584130, ανοικτά κάθε μέρα, 9πμ- 1πμ τα Παρασκευοσάββατα έως πολύ αργά, κλειστό Κυριακή. Κατανάλωση /άτομο 15-20 ευρώ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προσοχή τι διαβάζετε για την κουζίνα της Θεσσαλονίκης και πού σας στέλνουν για… τίμιο φαγάκι
Καλό φαγητό, μπάρα με ωραία κοκτέιλ και τέλειες μουσικές
20 χρόνια στην Ομήρου, θα βρεις πολλά περισσότερα από καλό και νόστιμο φαγητό
Στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου ανακαλύψαμε την «τέχνη του να μην κάνεις τίποτα»
Μια μικρή, εκλεπτυσμένη Ιταλία στο Κολωνάκι
Εκεί όπου χτυπά η καρδιά του μεγαλύτερου πάρτι των Ιλισίων
Πάνω στη Μικρή Πρέσπα, και τη μεθοριακή γραμμή
Και μας επιστρέφει στην κλασική Αθήνα που είχαμε ξεχάσει
Ζωντανή μουσική, καλωσόρισμα με welcome drink, ευχές και, φυσικά, ένα λαχταριστό μενού
Εδώ θα απολαύσετε πιάτα αναπάντεχα νόστιμα, που θα σας θυμίσουν κάτι από το οικογενειακό κυριακάτικο τραπέζι!
Το αγαπημένο pasta spot της Αθήνας για αυτές τις γιορτές μας παρουσιάζει την Xmas Magic
Εορταστικό γεύμα σε ένα νεοκλασικό ιστορικό κτίριο που μετρά 140 χρόνια ζωής
Εδώ θα απολαύσεις τη γιορτινή πλευρά της πόλης
Αν ψάχνετε ένα πραγματικά ξεχωριστό εστιατόριο για να αλλάξετε τον χρόνο, το Varoulko είναι ιδανικό
Οι σεφ Pino Saccheri και Αλέξανδρος Λαζούλης δημιουργούν πιάτα που απογειώνουν τη σύγχρονη ιταλική κουζίνα
Το μενού περιλαμβάνει τα καλύτερα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας με σύγχρονες πινελιές και γευστικές εκπλήξεις
Αξέχαστα ρεβεγιόν στο στέκι της Κηφισιάς
Γιορτινές γεύσεις και ζωντανή μουσική στο αγαπημένο εστιατόριο του Κολωνακίου
Σε έναν μοναδικό χώρο με απέραντη θέα στο λιμάνι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.