- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Το πιο νόστιμο Ριφιφί των Εξαρχείων
Χειροποίητα ζυμαρικά, άψογο κρέας, εξαιρετικές πρώτες ύλες. Ένα πραγματικά καλό εστιατόριο
Δέκα χρόνια τώρα παραμένει ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης και σήμα κατατεθέν της οδού Μπενάκη. Δεν έχει μυστικά, απλά τις καλύτερες πρώτες ύλες στην κουζίνα του. Τα χειροποίητα ζυμαρικά παρασκευάζονται καθημερινά εδώ, τα ψάρια είναι αυστηρά φρέσκα και όχι ιχθυοτροφείου, το μοσχάρι ελεύθερης βοσκής από τον γνωστό κτηνοτρόφο Δημήτρη Δήμου, το αγριογούρουνο, κυνήγι από τον Παρνασσό!
Εδώ έρχονται όλοι όσοι αναζητούν καλό φαγητό σε δίκαιη τιμή, εδώ όμως δίνουν ραντεβού και οι φιλότεχνοι. Καλλιτεχνικό στέκι από τα γεννοφάσκια του, πάντα κάτι απροσδόκητο σκαρώνει, από διαγωνισμούς φωτογραφίας και εικαστικές εκθέσεις, μέχρι μενού επιμελημένο από διάσημους καλλιτέχνες. Αυτή την περίοδο παίζεται στο διπλανό σου τραπέζι «Ο Κόκορας», ένα πολύ πρωτότυπο concept, καθώς πρόκειται για θεατρικό σίριαλ σε επεισόδια. Δεν θες να το χάσεις!
Εμ. Μπενάκη 69& Βαλτετσίου, Εξάρχεια, 210 3300237
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.