Food + Coffee: Chic + Delicious
Φίλοι με ενημέρωσαν με τα καλύτερα λόγια επικεντρώνοντας όλοι στο πολύ καλό φαγητό που δοκίμασαν εκεί
![334410-694341.jpg 334410-694341.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2004/03/31/334410-694341.jpg)
Tο «Food+Coffee», αν και εξαιρετικά καινούργιο –έχει ανοίξει περίπου 3 εβδομάδες–, έφτασε στα αυτιά μου διά βοής. Φίλοι –γνωστοί γλεντζέδες και κατά κάποιον τρόπο συνεργάτες μου χωρίς όνομα– με ενημέρωσαν για το νέο café-bar-restaurant με τα καλύτερα λόγια επικεντρώνοντας όλοι –πέραν των εγκωμιαστικών σχολίων για τον σούπερ ντιζαϊνάτο χώρο του– στο πολύ καλό φαγητό που δοκίμασαν εκεί. Δεν θέλω και πολύ, Σάββατο μεσημέρι ήμουν επιτόπου. O χώρος, διαμορφωμένος από τη γνωστή αρχιτεκτονική ομάδα ISV, είναι αυτό που μπορείς να φανταστείς όταν σου λένε «metropolitan style», με όλα τα ωραία του, δηλαδή κομψές καρέκλες και τραπέζια, φωτιστικά οροφής σε σχήμα υπερμεγέθους τσιγάρου, τα άλλα με τις πορτοκαλιές ανταύγειες που βγαίνουν «χωνευτά» μέσα από ένα μαύρο σαν ουρανό ταβάνι, ένα μπαρ που κάνει very New York. Mόνο που αυτός εδώ ο χώρος, εκτός από chic και minimal σε μεγάλες δόσεις, έχει και προσωπικότητα. Το «Food+Coffee», θα σου δηλώσω ειλικρινά, είναι ένα από τα πιο σύγχρονα μαζί και ατμοσφαιρικά που έχω δει τα τελευταία χρόνια. Aν πας μεσημεράκι –δουλεύεις, μένεις εκεί γύρω, ψώνιζες στο «Habitat» και πέρασες δίπλα (είναι μεσοτοιχία)– μπορείς τώρα που και η άνοιξη σε προκαλεί να κάτσεις έξω, σε χώρο που θυμίζει ντεκ πλοίου, και να απολαύσεις καφέ (με ωραιότατα σπιτικά cookies που προσφέρει το κατάστημα), γλυκά, μια μεγάλη ποικιλία από τσάγια, χυμούς φρούτων αλλά και χυμούς λαχανικών σε όποια σύνθεση τους ζητήσεις, κοκτέιλ (ωραιότατα μεσημεριανά bloody mary ήπιαμε εμείς), μπίρες και πολλά ωραία πιάτα μοντέρνας ελληνικής κουζίνας άμα σου έρθει η όρεξη. Μοντέρνα ελληνική κουζίνα σημαίνει φασόλια μαυρομάτικα με σος ροδιού (πολύ πολύ ωραίο), φλογέρες με κατσικίσιο τυρί και λιαστές ντομάτες, μέχρι και μπακαλιάρος τηγανητός με σκορδαλιά παντζαριού να φανταστείς. Tο μενού του «Food+Coffee» το βράδυ γίνεται πιο πλούσιο και ο ίδιος σεφ Φίλιππος Δημόπουλος (τον οποίο γνώρισα και είναι αυτό που λέμε κανονικός άνθρωπος, δηλαδή είδος που σπανίζει) το απογειώνει το ζήτημα της κουζίνας του, προσθέτοντας και λοιπές γεύσεις Mεσογείου, όπως μύδια ατμού με μάραθο και σαφράν, ριζότο με γαρίδες και εσπεριδοειδή, ψαρόσουπα (μεγάλο σουξέ) με 4-5 είδη φρέσκων ψαριών, κοτόπουλο σοτέ με σπαράγγια και μπέικον. H κουζίνα λοιπόν αυτή, μεσημεριανή και βραδινή, είναι εξαιρετικά καλή και καθόλου μα καθόλου δήθεν, άρα και οι φίλοι-συνεργάτες μου χωρίς όνομα είχαν δίκιο, και εγώ μέσα σε 4 μέρες επισκέφθηκα το εν λόγω κατάστημα και μεσημέρι και βράδυ, για να φάω και τις δύο εξίσου καλά και ανέλπιστα για τα αθηναϊκά δεδομένα. Mε δυο λόγια στο «Food+Coffee» θα περάσεις καλά είτε για καφέ πας είτε για φαγητό, το χάζι σου θα το κάνεις μια και ήδη μαζεύει κόσμο από τη γύρω περιοχή και τις διαφημιστικές της εταιρείες, άσε που το βράδυ ποντάρει πολύ στην μπάρα του (και καλά κάνει, γιατί ο χώρος του είναι πολύ ατμοσφαιρικός), γι’ αυτό και διαθέτει εξαίρετα Xαβάη blue και mohitos, πιάτα με finger food τυριών και αλλαντικών για όσους θέλουν να τσιμπήσουν κάτι στο μπαρ, και επίσης πολύ καλή μουσική από αυτές που σε ταξιδεύουν, ξέρεις εσύ. Aνοιχτό από το πρωί στις 9.00, σερβίρει μέχρι τη 1.00 το βράδυ, κλειστό Kυριακή, τιμή το άτομο με φαγητό και κρασί (μετρημένα) 30-35 ευρώ.
Food + Coffee: Λ. Kηφισίας 250-254, έναντι Φιλοθέης, 210 6717.890
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.