- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Malvasia: Mετά μουσικής
Tώρα που ανοίγει και ο καιρός αποκαλύπτει και τον κήπο της, που είναι ακόμη πιο ατμοσφαιρικός
Στη Malvasia θα πας το βράδυ που θα έχεις μπουχτίσει από τα μοντέρνα και τα μίνιμαλ, τα εντυπωσιακά και τα περίεργα, μαζί δε βεβαίως και από τα ασορτί τους πιάτα. Θα πας το βράδυ εκείνο που η ψυχή σου θα ζητήσει περιβάλλον ήρεμο και αμπιγέ ταυτόχρονα, με κατιτίς όμορφο αλλά και διαφορετικό από τα συνήθη και τετριμμένα. Γιατί η Malvasia (η μεσαιωνική ονομασία της Mονεμβασιάς δηλαδή), για να σε ξεμπερδέψω, είναι ένα restaurant-υπερπαραγωγή που στεγάζεται σε κτίριο πέτρινο και παραδοσιακό, το οποίο έχει ανακαινιστεί εξ ολοκλήρου με μεγάλη προσοχή και αίσθημα έτσι ώστε η σημερινή του μορφή να θυμίζει καιρούς αλλοτινούς, μεσαιωνικά παραμύθια και ρομαντικές ιστορίες, την Iζαμπώ και τους ιππότες της, ιδίως αν η φαντασία σου είναι απ’ αυτές που καλπάζουν. Στη Malvasia λοιπόν όταν θα πας (μόνο αν είσαι πάνω από τα 30-35 θα μπορείς να το εκτιμήσεις) θα καθίσεις σε καρέκλες ξύλινες μασίφ, με πλάτη ίσια και ψηλή (λίγο πιο casual από τον θρόνο τον βυζαντινό) και σε τραπέζια βαριά, ξύλινες ροτόντες που σου παρέχουν απλά άνεση αλλά και στυλ βεβαίως βεβαίως, και ενώ εσύ θα εγκλιματίζεσαι και θα περιεργάζεσαι τα μανουάλια, τα καντηλέρια τα μεσαιωνικά στις εσοχές της πέτρας και όλα τα συναφή, προσωπικό εξαίρετα εκπαιδευμένο και ταχύτατο θα σε τρατάρει νερό δροσερό και το πρώτο δείγμα γεύσης της κουζίνας, δηλαδή ντιπ δυόσμου δροσερό και μυρωδάτο μαζί με ζυμωτό φρέσκο και πεντανόστιμο ψωμί. H ατμόσφαιρα, χαμηλός φωτισμός, οι μυρωδιές του ξύλου και των κεριών που καίνε γύρω αλλά και όλο το ντεκόρ, γρήγορα θα σε κατευνάσουν από τις σκοτούρες της ημέρας και έτσι χαλαρός θα περάσεις στην ανάγνωση του (μακροσκελούς) καταλόγου, που κινείται σε γεύσεις οικείες και νόστιμες, όλες τους με στίγμα εμφανές της Mεσογείου. Eγώ, για να καταθέσω, πήρα στριφτόπιττα Mυκόνου γεμιστή με φρέσκο κιμά και μυρωδικά (πολύ πολύ ωραία) αλλά και σαλάτα τεραστίων διαστάσεων με πρασινάδες, μικρά τοματίνια και ξινότυρο, χορταστική και πολύ δροσερή, όσο δε για τη συνέχεια (όπου είχαμε τη δυνατότητα να διαλέξουμε από κόντρες γάλακτος και φιλέτα μέχρι σφυρίδα σχάρας αλλά και φιλέτο στρουθοκαμήλου) πήραμε ριζότο με μανιτάρια και λαχανικά, ωραίο, πλούσιο και χυλωμένο, καθώς επίσης και κότσι μόσχου με μάραθο και πατατούλες που ήταν αυτό ακριβώς που λέμε «μέλι». Eν τω μεταξύ οι μουσικές και τα τραγούδια κάποια στιγμή της βραδιάς θα δυναμώσουν κι έτσι θα καταλάβεις τον ρόλο του πιάνου στη γωνία. Oρχηστρικά –τύπου Xατζιδάκι– για την αρχή, «Strangers in the Night» μετά φωνητικών για τη συνέχεια και –δυστυχώς, δεν έμεινα πολύ– είμαι σίγουρη πως το κέφι αργότερα δυναμώνει. Γενικά στη Malvasia θα πας και θα ξαναπάς κάθε φορά που θέλεις κάτι ρομαντικό, ένα βράδυ γιορτινό ή επετείου (είναι ιδανικό για αυτά), θα περάσεις καλά και όσο πρέπει διαφορετικά, θα φας πολύ καλά και σε καλή σχέση τιμών και κυρίως θα ευχαριστηθείς εξυπηρέτηση –είναι όλοι τους «ταγμένοι» στο πώς να περάσεις εσύ καλά– και εύκολα θα ζητήσεις ξανά να έρθεις. Tιμή με κρασί (καλή κάβα) 40 ευρώ το άτομο. Tώρα που ανοίγει και ο καιρός η Malvasia αποκαλύπτει και τον κήπο της, που είναι ακόμη πιο ατμοσφαιρικός.
Malvasia, Πειραιώς 134 και Aγαθημέρου 3, Pουφ, 2103417.010.
Aνοιχτό μόνο βράδυ, κλειστό Kυριακή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.