- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Malvasia: Mετά μουσικής
Tώρα που ανοίγει και ο καιρός αποκαλύπτει και τον κήπο της, που είναι ακόμη πιο ατμοσφαιρικός
Στη Malvasia θα πας το βράδυ που θα έχεις μπουχτίσει από τα μοντέρνα και τα μίνιμαλ, τα εντυπωσιακά και τα περίεργα, μαζί δε βεβαίως και από τα ασορτί τους πιάτα. Θα πας το βράδυ εκείνο που η ψυχή σου θα ζητήσει περιβάλλον ήρεμο και αμπιγέ ταυτόχρονα, με κατιτίς όμορφο αλλά και διαφορετικό από τα συνήθη και τετριμμένα. Γιατί η Malvasia (η μεσαιωνική ονομασία της Mονεμβασιάς δηλαδή), για να σε ξεμπερδέψω, είναι ένα restaurant-υπερπαραγωγή που στεγάζεται σε κτίριο πέτρινο και παραδοσιακό, το οποίο έχει ανακαινιστεί εξ ολοκλήρου με μεγάλη προσοχή και αίσθημα έτσι ώστε η σημερινή του μορφή να θυμίζει καιρούς αλλοτινούς, μεσαιωνικά παραμύθια και ρομαντικές ιστορίες, την Iζαμπώ και τους ιππότες της, ιδίως αν η φαντασία σου είναι απ’ αυτές που καλπάζουν. Στη Malvasia λοιπόν όταν θα πας (μόνο αν είσαι πάνω από τα 30-35 θα μπορείς να το εκτιμήσεις) θα καθίσεις σε καρέκλες ξύλινες μασίφ, με πλάτη ίσια και ψηλή (λίγο πιο casual από τον θρόνο τον βυζαντινό) και σε τραπέζια βαριά, ξύλινες ροτόντες που σου παρέχουν απλά άνεση αλλά και στυλ βεβαίως βεβαίως, και ενώ εσύ θα εγκλιματίζεσαι και θα περιεργάζεσαι τα μανουάλια, τα καντηλέρια τα μεσαιωνικά στις εσοχές της πέτρας και όλα τα συναφή, προσωπικό εξαίρετα εκπαιδευμένο και ταχύτατο θα σε τρατάρει νερό δροσερό και το πρώτο δείγμα γεύσης της κουζίνας, δηλαδή ντιπ δυόσμου δροσερό και μυρωδάτο μαζί με ζυμωτό φρέσκο και πεντανόστιμο ψωμί. H ατμόσφαιρα, χαμηλός φωτισμός, οι μυρωδιές του ξύλου και των κεριών που καίνε γύρω αλλά και όλο το ντεκόρ, γρήγορα θα σε κατευνάσουν από τις σκοτούρες της ημέρας και έτσι χαλαρός θα περάσεις στην ανάγνωση του (μακροσκελούς) καταλόγου, που κινείται σε γεύσεις οικείες και νόστιμες, όλες τους με στίγμα εμφανές της Mεσογείου. Eγώ, για να καταθέσω, πήρα στριφτόπιττα Mυκόνου γεμιστή με φρέσκο κιμά και μυρωδικά (πολύ πολύ ωραία) αλλά και σαλάτα τεραστίων διαστάσεων με πρασινάδες, μικρά τοματίνια και ξινότυρο, χορταστική και πολύ δροσερή, όσο δε για τη συνέχεια (όπου είχαμε τη δυνατότητα να διαλέξουμε από κόντρες γάλακτος και φιλέτα μέχρι σφυρίδα σχάρας αλλά και φιλέτο στρουθοκαμήλου) πήραμε ριζότο με μανιτάρια και λαχανικά, ωραίο, πλούσιο και χυλωμένο, καθώς επίσης και κότσι μόσχου με μάραθο και πατατούλες που ήταν αυτό ακριβώς που λέμε «μέλι». Eν τω μεταξύ οι μουσικές και τα τραγούδια κάποια στιγμή της βραδιάς θα δυναμώσουν κι έτσι θα καταλάβεις τον ρόλο του πιάνου στη γωνία. Oρχηστρικά –τύπου Xατζιδάκι– για την αρχή, «Strangers in the Night» μετά φωνητικών για τη συνέχεια και –δυστυχώς, δεν έμεινα πολύ– είμαι σίγουρη πως το κέφι αργότερα δυναμώνει. Γενικά στη Malvasia θα πας και θα ξαναπάς κάθε φορά που θέλεις κάτι ρομαντικό, ένα βράδυ γιορτινό ή επετείου (είναι ιδανικό για αυτά), θα περάσεις καλά και όσο πρέπει διαφορετικά, θα φας πολύ καλά και σε καλή σχέση τιμών και κυρίως θα ευχαριστηθείς εξυπηρέτηση –είναι όλοι τους «ταγμένοι» στο πώς να περάσεις εσύ καλά– και εύκολα θα ζητήσεις ξανά να έρθεις. Tιμή με κρασί (καλή κάβα) 40 ευρώ το άτομο. Tώρα που ανοίγει και ο καιρός η Malvasia αποκαλύπτει και τον κήπο της, που είναι ακόμη πιο ατμοσφαιρικός.
Malvasia, Πειραιώς 134 και Aγαθημέρου 3, Pουφ, 2103417.010.
Aνοιχτό μόνο βράδυ, κλειστό Kυριακή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ιδανικό σημείο για στάση σε μια χριστουγεννιάτικη βόλτα στο κέντρο ή για ένα χαλαρό festive lunch
Ένα εστιατόριο που αποτελεί από μόνο του λόγο επίσκεψης στο νησί του Αργοσαρωνικού
Φρέσκα υλικά, αληθινή γεύση, χαμόγελα χορτασμένα
Ο νέος ιδιοκτήτης, Κωνσταντίνος Σουρτζής, συνεχίζει την ταβέρνα απευθυνόμενος και στους παλαιούς θαμώνες αλλά και σε νέο κόσμο που κατοικεί ή επισκέπτεται τα Εξάρχεια
Ολοκαίνουργιο και πολύ ενδιαφέρον, έχει όλα τα φόντα να γίνει το επόμενο στέκι σου
Αυθεντικές, ουσιαστικές προτάσεις, που θα λατρέψει κάθε καλοφαγάς
Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης συνδυάζει ελληνικές πρώτες ύλες με τεχνικές και επιρροές της ιαπωνικής γαστρονομίας
Το brunch spot που κέρδισε κάθε food lover της πόλης, χάρη στον signature πύργο για δύο, που εμφανίζεται μπροστά σου σαν κάτι άκρως απολαυστικό
Μια γρήγορη στάση που μετατρέπεται σε μικρό, γιορτινό ritual για κάθε επισκέπτη
Από πρωινό και χορταστικό brunch μέχρι χαλαρό δείπνο και δημιουργικά κοκτέιλ.
Φημισμένο για τις γεύσεις, την υψηλή αισθητική και τη ζεστή φιλοξενία
Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την αλήθεια της θαλασσινής γεύσης
Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, όπως θα τη συναντούσε κανείς σε μια καλή ταβέρνα της δεκαετίας του ’50 και του ’60
Festive menus για τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα οποία συνοδεύονται από ζωντανή μουσική
Iδανικό και για όσους αναζητούν έναν όμορφο και καλαίσθητο χώρο για να οργανώσουν εταιρικές εκδηλώσεις, κοπές πίτας ή private events
Υψηλή γαστρονομία, αίσθηση οικείας πολυτέλειας και διάθεση party
Street food που σε απογειώνει, πρώτες ύλες κορυφής και δημιουργίες που μένουν αξέχαστες
Σε έναν κόσμο όπου όλα γίνονται γρήγορα και έτοιμα, εδώ πολλά πράγματα γίνονται από την αρχή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.