- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Το μοναδικό Caribbean πάρτι της πόλης, που «μαγειρεύεται» στο νεοκλασικό της Γεωργίου Παπανδρέου από το 1996, σερβίρει το πιο τροπικό μενού φαγητού, ποτού και ήχων από τις γειτονιές του κόσμου. Ένα στοπ-καρέ από την κουλτούρα και τη γαστρονομία της Λατινικής Αμερικής βολτάρει μυαλό και ουρανίσκο στην Κούβα, τον Άγιο Δομίνικο, το Πουέρτο Ρίκο, την Τζαμάικα και το Τρινιντάντ.
Habanera όπως το κορίτσι της Αβάνας, Habanera όπως το ρετρό της περιβάλλον με την τεράστια ποικιλία εξωτικών κοκτέιλ καθώς και ζεστών grogs, για τις κρύες νύχτες του φθινοπώρου. Παραδοσιακές γεύσεις από την Καραϊβική και το Μεξικό, από την κουζίνα του στο πιάτο σου. Στους τοίχους φωτογραφίες από την Κούβα, στα τραπέζια τασάκια-σομπρέρο, στο μενού ο κωδικός suave.
Για το ζέσταμα θα καταφθάσουν νάτσος με deep ντομάτας. Τα υπόλοιπα είναι ζήτημα προσωπικής επιλογής. Ο μπάρμαν παίζει άριστα με το αλκοόλ, τα χρώματα, τα ζαχαρωμένα ποτήρια και η κουζίνα με τις ζύμες, τα λαχανικά, τα κρέατα. Κεσαντίγιας με τυρί ή κιμά, φαχίτας, μπουρίτος, τορτίγιες, σάλτσες, γλυκοπατάτες, μανιτάρια συνθέτουν τον πιο ισορροπημένο κατάλογο της πόλης και προσφέρονται σε όλες τις εκδοχές του πικάντικου.
Η γκάμα των γλυκών εξίσου μεγάλη, με τα σουφλέ σοκολάτας, πουτίγκα και τηγανιτό παγωτό να αποτελούν πραγματικό δώρο στις αισθήσεις σου. Από τις 12 το μεσημέρι έως τις 2 το βράδυ.
Habanera, Γ. Παπανδρέου 29, 2310 869 331
INFO
Η καλύτερη Caribbean κουζίνα της πόλης, σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό διατηρητέο. Ένα διώροφο γκουρμέ στοπ-καρέ στην παράδοση της Λατινικής Αμερικής. Με μέτρο οι παραγγελίες, γιατί τα πιάτα είναι τεράστια, τα τάκος, τα νάτσος, τα φαχίτας, τα μπουρίτος και τα κεσαντίγιας δεν τα τσιγκουνεύονται στις μερίδες. Στα κοκτέιλ οι γεύσεις είναι εξίσου εντυπωσιακές και, αν μας εμπιστεύεστε, δοκιμάστε το Habanera, ατραξιόν του μαγαζιού. Κατά τα άλλα, υπάρχουν άλλα 74, που σε προσκαλούν να τα συνδυάσεις και με το γλυκό τηγανητό παγωτό να σε στέλνει στα ουράνια.
Δες αναλυτικάΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.