- CITY GUIDE
- PODCAST
-
26°
![62222-137653.jpg 62222-137653.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/62222-137653.jpg)
![330463-683924.jpg 330463-683924.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2016/11/11/330463-683924.jpg)
Το κάσκαρα είναι ένα ρόφημα πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ιδιότητες και φρουτώδη αρώματα, με καταγωγή από τη Νικαράγουα. Παρασκευάζεται από τους μοβ-κόκκινους φλοιούς των κόκκων καφέ και συχνά περιγράφεται ως «τσάι από καφέ». Σε πιο γνώριμους δρόμους και συγκεκριμένα στην οδό Παναγή Τσαλδάρη στα Μελίσσια, το Cascara είναι ένα εστιατόριο για κάθε στιγμή της ημέρας. Και μόλις άνοιξε.
Φυτά ενώνουν τον εσωτερικό με τον εξωτερικό χώρο, vintage έπιπλα και γωνιές με διαφορετικό στιλ για να διαλέξεις αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα. Μπορείς να βολευτείς στα καθίσματα (που προέρχονται από διαφορετικές πόλεις της Ευρώπης) και να παρακολουθήσεις τα παιχνίδια που στήνει το φως με τις διαφορετικές ώρες της ημέρας, πίνοντας τον τέλειο καφέ. Ο Γιώργος Γαβαλάς και ο Γιάννης Μουρίκης (αρχιτέκτονες-σκηνογράφοι) έχουν συνθέσει ένα πραγματικά όμορφο σκηνικό.
Ούτε η κουζίνα όμως αφέθηκε σε τυχαία χέρια. Την επιμέλεια έχει αναλάβει ο Άρης Τσανακλίδης στήνοντας ένα μενού που πατάει γερά πάνω στην ελληνική κουζίνα και από εκεί λοξοδρομεί για τα μονοπάτια του comfort food, συνδυάζοντας γεύσεις από τη Μεσόγειο, την Ασία και τη Νότια Αμερική. Θα δοκιμάσεις ελληνική σαλάτα με ντοματίνια, κρέμα φέτας και κουλούρι Θεσσαλονίκης, πίτα τραβηχτή με σύγκλινο Μάνης, αλλά και chili con carne, αμερικάνικα burgers και steaks, μέχρι φιλέτο τόνου με πικάντικη σος από wasabi. Όλα αυτά μαζί με ετικέτες από μία (καλά) ενημερωμένη λίστα κρασιών και πρωτότυπα cocktails. Σύντομα θα σας πούμε περισσότερα.
Παναγή Τσαλδάρη 21, Μελίσσια, 213 0431495
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το Domes Noruz Kassandra φιλοξενεί την dream team της θεσσαλονικιώτικης κουζίνας
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.