- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Αθήνα έχεις μπουγατσάν, το ξέρεις;
Ναι, από τη Θεσσαλονίκη το Estrella τώρα κρεμοκανελάρει και μπουγατσάρει στο Σύνταγμα!
Επιτέλους, το Estrella άνοιξε και στην Αθήνα. Ουφ, ζήτω, γλίτωσα! Ε, μα, γιατί δεν φαντάζεσαι τι περνούσα τα τελευταία χρόνια που κάθε φίλος-φίλη που ανέβαιναν για γουίκεντ στο «απάνω πάτωμα», όπως μου αρέσει να αποκαλώ τη Θεσσαλονίκη! Ένεκα του θρυλικού μπουγατσάν και της τρελής γκέλας που είχε η εφεύρεση του food anarchist σεφ Δημήτρη Κοπαράνη και του Kapetank! Ο τελευταίος είναι ο Τάσος Καπετανάκης, ο Estrella man.
Ένεκα μπουγατσάν, λοιπόν, που ο μύθος του γιγαντώθηκε, έρχονταν τα «Αθηνέζια» και ήθελαν ξεναγήσεις και δοκιμασιές. Δοκιμασιά στη Θεσσαλονίκη λέμε το taste gourmet, που λένε οι Αθηνέζοι, γενικώς υπάρχει ένα gap, ένα χάσμα επικοινωνίας με τη γλώσσα ημών των «απάνω» με τους εκείνους-εσάς που, όταν λένε-λέτε «σουβλάκι», δεν εννοούν το «καλαμάκι», αλλά τον γύρο, όμως εγώ, ουφ, ηρέμησα. Γιατί, ναι, Αθήνα, άνοιξε «μπουγατσανατζίδικο» και στη γειτονιά σου, Estrella στα Τρίκαλα, το Παρίσι, όπως με του Σαράφη παλιά, Estrella και στην Αθήνα.
Γιούπι, γλίτωσα τις «ξεναγήσεις», και ετοιμάσου, Αθήνα, να ρεφάρεις με τις θεσπέσιες κρέμες που υπερχειλίζουν σαν ποτάμι πάνω από τη στάθμη-όχθη του κρουασάν. Και γλέντα το, κι ευχήσου τους καλές δουλειές, αλλά πριν το γλυκό, δοκίμασε και τα αλμυρά τους. Γιατί η κουλτούρα του Kapetank και του Κοπαράνη κωδικοποιείται στη λέξη cronut και συμπυκνώνει Ελλάδα και Αμερική μέσω μερικών εξαιρετικών συνταγών. Που μιξάρουν μπέγκελ, μπέργκερ, αβγά, τυριά, κρασιά, σολομούς, καλαμπόκια, τοματίνια, ψωμιά και εδώδιμα αποικιακά από όλη την gr ενδοχώρα, σε πακέτο Αμερικέν και απόλαυση ποπ κάζουαλ φίνγκερφουντ και μαγικέν.
Έτσι ξεκίνησαν οι τύποι, με «πειραγμένα» θέματα και παρτάκικη ατμόσφαιρα, μιας και πέρα από το φαγητό-στέκι, το Estrella πόνταρε και ποντάρει στας μουζίκας τας Joydivisionicas, όπως και στην τέχνη γενικότερα. Κι έτσι συνεχίζουν στην Αθήνα, και να τους δώσω άλλο ένα κρέντιτ, μιας και τη διακόσμηση και την ατμόσφαιρα την επιμελήθηκαν πάλι Βορειοελλαδίτικα παιδιά. Το 3μετρο άρτγουορκ με τίτλο Exodus το έφτιαξε ο Βεροιώτης Frank Moth και τα υπέροχα σουπλά τα «κέντησαν» οι Θεσσαλονικείς Kalos & Klio. Εικόνες της παλιάς Αθήνας και υπερήρωες, τσολιάδες και καντάδες. Τέλεια, σας λέω!
Όλοι ευτυχισμένοι, κι εσείς στην πρωτεύουσα, που δεν χρειάζεται πια, όταν ανεβαίνετε για βόλτα στον βορρά, να με παρακαλάτε για μια σκασιά στου μπουγατσάν το spot, κι εγώ εδώ, πάντα στη Θεσσαλονίκη, να καμαρώνω τα καλύτερα παιδιά να σκάνε Αθήνα και να τα πνίγουν όλα στην κρέμα και την κανέλα!
Και σόρι κιόλας, αλλά δεν αντέχω, Αθηνεζάκια μου, και θέλω κι άλλο να σας κουλαντρίσω, να σας κάνω teasing ντε, όπως το λέτε εκεί κάτω: μη διανοηθείτε, παλιοτρέντουρες, (λιμό τον λέμε τον τρέντουρα εμείς), να πάρετε τηλέφωνο για να κάνετε κράτηση, γιατί πολύ θα απογοητευτείτε, όταν η φωνή από την άλλη άκρη του ακουστικού, θα σας πει... «Τι;». Γιατί κρατήσεις δεν έχει κι εδώ ακριβώς τον αγαπώ ένα τσικ πάνω τον Kapetank: μαγαζί για τον λαό, πολυτέλεια προσιτή για όλο το popλεταριάτο, καλές δουλειές, καρντασάκια μου!
Estrella Athens, Ρόμβης 24Α, Σύνταγμα, 210 3218000
INFO
Ήρθε από την Θεσσαλονίκη κι έφερε το μπουγατσάν, ένα μιξάζ μπουγάτσας και κρουασάν, και άλλες πολλές προτάσεις για πρωινό και brunch. Η αθηναϊκή βερσιόν έχει και μπαρ.
Δες αναλυτικάΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προσοχή τι διαβάζετε για την κουζίνα της Θεσσαλονίκης και πού σας στέλνουν για… τίμιο φαγάκι
Καλό φαγητό, μπάρα με ωραία κοκτέιλ και τέλειες μουσικές
20 χρόνια στην Ομήρου, θα βρεις πολλά περισσότερα από καλό και νόστιμο φαγητό
Στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου ανακαλύψαμε την «τέχνη του να μην κάνεις τίποτα»
Μια μικρή, εκλεπτυσμένη Ιταλία στο Κολωνάκι
Εκεί όπου χτυπά η καρδιά του μεγαλύτερου πάρτι των Ιλισίων
Πάνω στη Μικρή Πρέσπα, και τη μεθοριακή γραμμή
Και μας επιστρέφει στην κλασική Αθήνα που είχαμε ξεχάσει
Ζωντανή μουσική, καλωσόρισμα με welcome drink, ευχές και, φυσικά, ένα λαχταριστό μενού
Εδώ θα απολαύσετε πιάτα αναπάντεχα νόστιμα, που θα σας θυμίσουν κάτι από το οικογενειακό κυριακάτικο τραπέζι!
Το αγαπημένο pasta spot της Αθήνας για αυτές τις γιορτές μας παρουσιάζει την Xmas Magic
Εορταστικό γεύμα σε ένα νεοκλασικό ιστορικό κτίριο που μετρά 140 χρόνια ζωής
Εδώ θα απολαύσεις τη γιορτινή πλευρά της πόλης
Αν ψάχνετε ένα πραγματικά ξεχωριστό εστιατόριο για να αλλάξετε τον χρόνο, το Varoulko είναι ιδανικό
Οι σεφ Pino Saccheri και Αλέξανδρος Λαζούλης δημιουργούν πιάτα που απογειώνουν τη σύγχρονη ιταλική κουζίνα
Το μενού περιλαμβάνει τα καλύτερα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας με σύγχρονες πινελιές και γευστικές εκπλήξεις
Αξέχαστα ρεβεγιόν στο στέκι της Κηφισιάς
Γιορτινές γεύσεις και ζωντανή μουσική στο αγαπημένο εστιατόριο του Κολωνακίου
Σε έναν μοναδικό χώρο με απέραντη θέα στο λιμάνι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.