- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Σχεδόν έτοιμος είναι ο καινούργιος Βασίλαινας (που από την ιστορική του έδρα στον Πειραιά, μεταφέρεται κεντρικά και αθηναϊκά πίσω από το Χίλτον στη θέση που ξέραμε το Αλάτσι), και αναμένεται να στρώσει τραπέζια για το κοινό μέχρι τα τέλη του μήνα. Ο χώρος, έχει αλλάξει εντελώς και έχει μεταμορφωθεί σε ένα πανέμορφο εστιατόριο που καλύπτει τις σύγχρονες απαιτήσεις ενώ προσθέτει και κάποιες vintage πινελιές που θυμίζουν τα καλύτερα της δεκαετίας του ’60.
Αρχιτέκτονες της αλλαγής είναι οι σπουδαίοι Ανδρέας Κούρκουλας και Μαρία Κοκκίνου που την δουλειά τους έχουμε δει σε εμβληματικά της Αθήνας κτίρια (Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς) καθώς και σε γνωστά αθηναϊκά εστιατόρια (Πbox, Scala Vinoteca κ. ά.). Οι τοίχοι είναι καλυμμένοι με κισσηρόλιθο, ένα βιομηχανικό υλικό που δίνει μια γήινη, σχεδόν «τραχιά» αίσθηση στον χώρο, από την οροφή θα κρέμονται 600 (άδεια) μπουκάλια κρασιού με οπτικές ίνες να τα φωτίζουν δίνοντας ένα πρασινωπό γλυκό φως, στα δεξιά έχει τοποθετηθεί η επισκέψιμη μεγάλη κάβα, ορατή και από τα τραπέζια. Στην «πλάτη» του εστιατορίου έχει δοθεί άνοιγμα στον εσωτερικό κήπο, έτσι για όσους τρώνε στο υπερυψωμένο τμήμα η θέα περιλαμβάνει και καταπράσινα δέντρα (και με ατμοσφαιρικό φωτισμό για το βράδυ).
Στα της κουζίνας μας περιμένουν όχι ένας αλλά τρεις νέοι και δημιουργικοί σεφ, ο Μάνος Γαρνέλης (με θητεία στο Βαρούλκο), ο Δήμος Μπαλόπουλος (από το ξενοδοχείο Daios Cove στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης) και ο Νίκος Βλαχάκης (γνωστός από το Πbox στην Κηφισιά). Η κουζίνα θα είναι ελληνική δημιουργική και το εστιατόριο θα ανοίγει μεσημέρι-βράδυ.
Εντωμεταξύ και στο πειραιώτικο πόστο του Βασίλαινα που μετονομάστηκε σε 1920 θέλοντας να δηλώσει την ενός αιώνα ιστορία του οι εργασίες είναι πυρετώδεις, αυτή τη φορά όμως όλα γίνονται στην κουζίνα την οποία ανέλαβαν οι Νίκη Τρέσσου και Ευδοκία Φυλακούρη, μαγείρισσες άξιες και δοκιμασμένες οι οποίες στήνουν πιάτα και πιατάκια που θα θυμίζουν την μπακαλοταβέρνα του Πειραιά όπως ήταν παλιά.
Βασίλαινας Βρασίδα 13, όπισθεν Χίλτον
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα πάντα στα μαγαζιά που φτιάχνει ο Ζουγανέλης είναι φτιαγμένα με αγάπη
Ιδανικό σημείο για στάση σε μια χριστουγεννιάτικη βόλτα στο κέντρο ή για ένα χαλαρό festive lunch
Ένα εστιατόριο που αποτελεί από μόνο του λόγο επίσκεψης στο νησί του Αργοσαρωνικού
Φρέσκα υλικά, αληθινή γεύση, χαμόγελα χορτασμένα
Ο νέος ιδιοκτήτης, Κωνσταντίνος Σουρτζής, συνεχίζει την ταβέρνα απευθυνόμενος και στους παλαιούς θαμώνες αλλά και σε νέο κόσμο που κατοικεί ή επισκέπτεται τα Εξάρχεια
Ολοκαίνουργιο και πολύ ενδιαφέρον, έχει όλα τα φόντα να γίνει το επόμενο στέκι σου
Αυθεντικές, ουσιαστικές προτάσεις, που θα λατρέψει κάθε καλοφαγάς
Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης συνδυάζει ελληνικές πρώτες ύλες με τεχνικές και επιρροές της ιαπωνικής γαστρονομίας
Το brunch spot που κέρδισε κάθε food lover της πόλης, χάρη στον signature πύργο για δύο, που εμφανίζεται μπροστά σου σαν κάτι άκρως απολαυστικό
Μια γρήγορη στάση που μετατρέπεται σε μικρό, γιορτινό ritual για κάθε επισκέπτη
Από πρωινό και χορταστικό brunch μέχρι χαλαρό δείπνο και δημιουργικά κοκτέιλ.
Φημισμένο για τις γεύσεις, την υψηλή αισθητική και τη ζεστή φιλοξενία
Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την αλήθεια της θαλασσινής γεύσης
Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, όπως θα τη συναντούσε κανείς σε μια καλή ταβέρνα της δεκαετίας του ’50 και του ’60
Festive menus για τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα οποία συνοδεύονται από ζωντανή μουσική
Iδανικό και για όσους αναζητούν έναν όμορφο και καλαίσθητο χώρο για να οργανώσουν εταιρικές εκδηλώσεις, κοπές πίτας ή private events
Υψηλή γαστρονομία, αίσθηση οικείας πολυτέλειας και διάθεση party
Street food που σε απογειώνει, πρώτες ύλες κορυφής και δημιουργίες που μένουν αξέχαστες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.