- CITY GUIDE
- PODCAST
-
28°
![4754-202316.jpeg 4754-202316.jpeg](/images/120x120/3/jpeg/sites/default/files/contributor/4754-202316_0.jpeg)
![32594-72598.jpg 32594-72598.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2013/01/07/32594-72598.jpg)
Από πού βγαίνει το «Κουκάκι»; Από την αγγλική λέξη “cook”, ίσον «μαγειρεύω»; Γιατί εκεί άνοιξε το μαγέρικο, μεζεδοπωλείο, τσιπουράδικο, ταβερνείο και πες το όπως θέλεις στέκι της η Βενετία. Η οποία νεαρή κυρία έβαλε στον κατάλογο ένα πιάτο με κριθαράκι και απάκι που μέρες που έρχονται πάει για Όσκαρ. Ρίχνει στο τραπέζι καβουρμά Θράκης και τσίπουρα είτε Αράχωβας είτε Καρδίτσας με άρωμα κίτρου.
Ρίχνει στο σαγανάκι αυγά μάτια με λουκάνικα μερακλίδικα, πλασάρει πατατοσαλάτα με ρέγκα και σουτζουκάκια Θεσσαλονίκης, και αρχίζει το γλέντι. Στους τοίχους τελάρα, στον ουρανό ένα πολύφωτο από σπασμένα πιάτα και τσουβάλια να κρέμονται, στα ηχεία ευρεία γκάμα από Μάλαμα και Θανάση Παπακωνσταντίνου έως τους ska Αθηναίους Kill Cat.
Ανοιχτό από το μεσημέρι μέχρι αργά τη νύχτα και με σλόγκαν «εν, ντε, τρουά, φτιάχνουμε μέχρι και φάβα από κουκιά», η Βενετία και η φίλη της μαγείρισσα Φλωρεντία, μαζί με έναν μάγειρα σαμουράι που φτιάχνει έως και κινέζικα πιάτα έστησαν μια κατάσταση για γλέντι, οίνους και πόσεις που είναι ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στην πιάτσα-πεζόδρομο Κουκακίου.
Εύφημος μνεία και στο συκωτάκι τους, που και καλοψημένο όπως πρέπει είναι και στο τσακίρ κέφι πρέπει να το μαγειρεύουνε τα παιδιά της κουζίνας. Χειροκρότημα και για τις τάρτες, τις πίτες, το χοιρινό με λιαστή ντομάτα και πέστο ρόκας, το κοτόπουλο με σάλτσα πορτοκάλι και άγριο ρύζι και πάνω από όλα στις τιμές και το λογαριασμό: δεν υπάρχει!
Μικρή Βενετία Γεωργάκη Ολυμπίου 15, Κουκάκι, 6948044254
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.