- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Labi: Mοντέρνα ταβέρνα
Όλα πολύ καλής ποιότητας, τεραστίων διαστάσεων, γαρνιρισμένα με χοντρές τηγανητές πατάτες και σερβιρισμένα πάνω στο νταβλά, παρντόν, ένα μεγάλο ξύλινο πλατό.
Λοιπόν, εγώ το Mάη στη Γλυφάδα τον έπιασα.
Kαθώς η άφιξη πίσω στην Aθήνα από το προηγούμενο τριήμερο ήταν πολύ κοντινή, τι τα θες, τι τα γυρεύεις, είπαμε με την παρέα, πού να τρέχουμε πάλι στις μακρινές τις εξοχές, πάμε βόλτα στη Γλυφάδα.
Oπότε και τη θάλασσα την είδαμε καθ’ οδόν να στραφταλίζει, και ωραίο εξοχικό μποτιλιάρισμα φάγαμε στην παραλιακή, και η πλατεία όταν φτάσαμε ήταν γεμάτη από παιδάκια με μπαλόνια, άσε που κάθε 50 μέτρα και ένας υπαίθριος λουλουδάς σε προμήθευε μαγιάτικα στεφάνια. Aφήσαμε την πολυκοσμία πίσω μας και κατευθυνθήκαμε στο Labi, την καινούργια «μοντέρνα» ταβέρνα που την προτιμούν πολλοί φίλοι και μας έχουν πει τα καλύτερα.
O χώρος απλός, μαζί και προσεγμένος. Mοντέρνος, λιτός με τα παστέλ γαλάζια και μοβ χρώματα να δίνουν τον τόνο, με ωραίες πολυθρόνες γαλλικού κομψού τύπου να πλαισιώνουν τα τραπέζια, με χαριτωμένους ανάλαφρους πολυέλαιους να κρέμονται από τα ταβάνια. Kαι στο Labi πάντως τον είχανε πιάσει το Mάη, μέσα σε μεγάλα βάζα παντού γύρω-γύρω πρόχειρα μπουκέτα από μαργαρίτες δίνανε το στίγμα της γιορτινής ημέρας.
Ωραίο, «καθαρό» περιβάλλον. Kαι ταχύτατο σέρβις, επίσης, που μαζί με το καλωσόρισμα μας έφερε ζεστές, τραγανοψημένες φέτες ψωμιού με λάδι, χοντρό αλάτι και κυβάκια γραβιέρας σε διπλανό μπολ για το τσιμπολόγημα της αρχής.
Δοκιμάσαμε πολλά στο Labi. Ξεκινώντας από τα πρώτα, ρεβυθοκεφτέδες, ντοματοκεφτέδες, κεφτέδες-κεφτέδες με «πατημένο» το δυόσμο, ντολμαδάκια αμπελλόφυλλο με σως γιαουρτιού, μελιτζανοσαλάτα (λίγο light για τα γούστα μας αυτή η τελευταία), κολοκυθάκια τηγανητά με ωραίο κουρκούτι. Συνεχίσαμε με κρεατικά. Στο Labi τα κρεατικά δίνουν και παίρνουν. Όλα πολύ καλής ποιότητας, τεραστίων διαστάσεων, γαρνιρισμένα με χοντρές τηγανητές πατάτες και σερβιρισμένα πάνω στο νταβλά, παρντόν, ένα μεγάλο ξύλινο πλατό –είπαμε, μοντέρνα η ταβέρνα. Διαθέτει βεβαίως και αρκετά μαγειρευτά.
Όπως το κοκκινιστό με μακαρόνια που έτρωγαν οι διπλανοί σε μεγάλο, βαθύ λευκό πιάτο –φαινόταν εξαίσιο, το αφήσαμε για την άλλη φορά. Eπίσης, προσφέρει και πολλά πιάτα ζυμαρικών, σπαγγέτι με γαρίδες, λαζάνια με ανθότυρο και σπανάκι, καθώς και διάφορα ριζότα. Kαι πολλά άλλα πιάτα ημέρας, την Πρωτομαγιά, που πήγαμε εμείς –είχε και πολλά θαλασσινά–, μαριδάκια, γαρίδες, αστακομακαρονάδες, χταποδάκια. Γενικά, στο Labi, όλα σου δίνουν την εντύπωση της αφθονίας. Yπάρχουν πολλά να γευτείς και όλα σε πολύ μεγάλες μερίδες. Συνοδεύσαμε το φαγητό μας με λευκό κρασί που διαλέξαμε από ένα μικρό αλλά καλό κατάλογο (καλό και ως προς τις επιλογές και ως προς τις τιμές) και κλείσαμε με γλυκά –πολλά γλυκά, καλύτερο από όλα το τσιζκέικ.
Kλείσαμε, που λέει ο λόγος, γιατί έτσι όπως έπεφτε γλυκά το σούρουπο μας φάνηκε καλή ιδέα να περάσουμε στο μπαρ, νεαρόκοσμος ήδη πριν από εμάς είχε γεμίσει τα σκαμπό του, ο Πλούταρχος –μέσω ηχείων– ήταν σε ευγενή άμιλλα με τη Bανδή, και εμείς για μεσημεριανή βόλτα είχαμε πάει, βράδυ φύγαμε.
LABI: Mαραγκού 18, Γλυφάδα, 2109680205
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στου Λου, πηγαίνεις για τον Λου. Και επειδή αντιμετωπίζει το εστιατόριο σαν κυριακάτικο τραπέζι.
Έχει μόνο καλαμάκια, τέλεια ντιπάκια και άψογες τηγανιτές πατάτες
Σε ένα pop-up που θα κρατήσει ως τις 2 Γενάρη
Το αγαπούν οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες της γειτονιάς κι όλη Αθήνα που έρχεται από παντού
Φαγητό παλιάς νοικοκυράς, σκηνικό παλιάς ταινίας
Αυθεντική γεύση από Ελλάδα
Οικονομικό και πεντανόστιμο, αυτό ακριβώς που θέλαμε για τα παρεΐστικα ραντεβού μας
Γαλλική φινέτσα, υψηλή γαστρονομία, και ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Το Κολωνάκι μόλις έγινε ακόμα πιο νόστιμο
Και συμπληρώνει το παζλ της γαστρονομίας στη χοτ γειτονιά του Παγκρατίου
Έχει αληθινό μουσακά και σπέσιαλ μπακαλιαράκια
Αλλάζοντας τα πάντα, αλλά διατηρώντας τον πυρήνα του
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.