- CITY GUIDE
- PODCAST
-
28°
Rosebud, το healthy στέκι της πόλης
O κρυφός πόθος του Πολίτη Κέιν βρίσκεται Σκουφά & Ομήρου γωνία
![322532-650860.jpg 322532-650860.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2016/07/07/322532-650860.jpg)
Πέμπτη, 8 ακριβώς, στέκομαι και χαζεύω τα σκαλάκια στον πεζόδρομο της Ομήρου. Στα δεξιά μου το Rosebud, το σίγουρο ραντεβού για τους χορτοφάγους αυτής της πόλης. Η Αφροδίτη, που το άνοιξε πριν από 15 ολόκληρα χρόνια και το βάφτισε Rosebud, επηρεασμένη από τον «Πολίτη Κέιν» του Orson Wells, με περιμένει στη μεγάλη, ευρύχωρη σάλα. Είναι όμορφη και χαμογελαστή και έχει το βλέμμα του ανθρώπου που δεν σταματά ποτέ να ονειρεύεται.
«Πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις τους χυμούς μας» λέει και μου κλείνει το μάτι. «Είναι καταπληκτικοί!» Λίγο μετά προσγειώνεται μπροστά μου ένα ξέχειλο ποτήρι με παντζάρι, καρότο, σπανάκι και χυμό κράνμπερι (€5,80). Δροσιστικό και τονωτικό, πάει τέλεια με τα καλοκαιριάτικα μεσημέρια.
Το Rosebud έκανε χορτοφαγική στροφή πριν από τέσσερα χρόνια. Άλλωστε, στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, οι άνθρωποι ξεκινάνε τη μέρα τους με βρώμη και γκότζι μπέρι, αναζητάνε μετά μανίας βιολογικά προϊόντα, ξορκίζουν τις αλυσίδες fast food, προσέχουν το σώμα και τον εαυτό τους. Είναι γεγονός… η υγιεινή διατροφή είναι παγκόσμια τάση. Και στο κάτω-κάτω, είναι μια μόδα που για πρώτη φορά μας κάνει πραγματικά καλό. Το Rosebud είναι από τα πρώτα εστιατόρια της Ελλάδας που μας τη σύστησαν και δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω το πόσο σωστά πήρε τη στροφή. Ψωνίζει οργανικά και φρέσκα προϊόντα μικρών παραγωγών από όλη την Ελλάδα, παρακολουθεί κάθε τι καινούργιο και το προσθέτει στο μενού του, έχει σεφ που εδώ και πολλά χρόνια είναι ο ίδιος vegan και που αρνείται πεισματικά να πιάσει στα χέρια του κρέας.
Δοκιμάζω κίτρινο κάρι Ταϊλάνδης, μια αυθεντική συνταγή σερβιρισμένη με ρύζι μπασμάτι (€11,50). Δροσερή ιαπωνική σαλάτα με λαχανικά, φύκια wakame και σος από μίσο, λάιμ και ginger (€8,80). Είναι νόστιμη και ωμοφαγική. Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης με χόρτα ψημένα στη σχάρα (€7,80) – xωρίς να θέλω να τους αδικήσω, τα τσιγαριστά χόρτα είναι από τα πιο νόστιμα πράγματα που έχω φάει! Προχωρώ στα ντολμαδάκια με αμάρανθο και ρύζι μπασμάτι, σε γάλα καρύδας, με δροσερό γιαούρτι (€7,80).
Δεν μπορώ να μη δοκιμάσω το μουσακά με λαχανικά και κιμά βιολογικής σόγιας. Μοιάζει μ’ αυτόν της ελληνίδας μάνας, μόνο που τούτος εδώ είναι σαφώς πιο ελαφρύς. Δεν είναι vegan, αλλά αρκεί να το πεις μια μέρα πριν για να γίνει! Στην ίδια λογική και το hot dog με χειροποίητο λουκάνικο από ποικιλία μανιταριών και φάβα, με vegan μαγιονέζα (€13,80), το οποίο και συστήνω ανεπιφύλακτα.
Κλείνω με έναν Σοκολατένιο Πειρασμό και μια παραδεισένια κουταλιά παγωτό παρφέ αβοκάντο (!) με οργανικό πράσινο τσάι matsha (€5,50). Σηκώνομαι και διαπιστώνω ότι νιώθω εξαιρετικά ανάλαφρη σχετικά με την ποσότητα που έχω καταναλώσει. Ο σεφ του Rosebud, Νίκος Γαϊτάνος, γελάει: «Μα, αυτή είναι όλη η ουσία!».
Μπορεί ήδη να είσαι χορτοφάγος ή και vegan, μπορεί και να μη γίνεις ποτέ. Δεν πειράζει. Το πραγματικό πλήγμα είναι να μην έχεις δοκιμάσει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σου αυτό το καταπληκτικό hot dog με λουκάνικο μανιταριών. (Τα ψητά στη σχάρα χόρτα, είναι δικά μου, μην τα αγγίξεις κανείς!).
Σκουφά 42 & Ομήρου 60, Κολωνάκι, 210 3392370, Fb: Rosebud Home
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Όλα τα φαγητά ένα ταξίδι στην ευλογημένη γη της Μεσσηνίας
Η τέλεια καλοκαιρινή επιλογή για φαγητό µετά τη θάλασσα
Γεύσεις που δεν θα βρεις εύκολα αλλού και που σίγουρα θα θυµάσαι για καιρό.
«Προτεραιότητα στην ποιότητα»
Κρητικό μεράκι και προϊόντα φερμένα κατευθείαν από το νησί
Γνωστό για τις υπέροχες λιχουδιές του, έχει καθιερωθεί ως ο απόλυτος all day προορισµός στην Ηλιούπολη
Aξεπέραστη, αυθεντική, καναδέζικου στιλ πίτσα
Η new age σουβλακερί που στεγάζεται σε γνωστή μονοκατοικία του Πειραιά, οφείλει την ύπαρξή της στο μεράκι μιας παρέας Πασαλιμανιωτών, με πρώτο και καλύτερο τον Μπάμπη που «τρέχει» καθημερινά το κατάστημα
Πάνω στη θάλασσα, με τέλειο φαγητό, έξυπνα κοκτέιλ και καλοκαιρινή, νησιώτικη ατμόσφαιρα
Το νέο εστιατόριο της Αντιπάρου ανοίγει με μία νόστιμη έκπληξη
Γύρος στα κάρβουνα και άλλες ζουμερές αμαρτίες από τα χέρια του Χριστόφορου Πέσκια
Χωρίς πυροτεχνήματα εντυπωσιασμού, μόνο γεύσεις βαθιάς νοστιμιάς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.